reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

reklama
Moj dziadek tez mial problemy z oddychaniem tyle ze jemu sie rozsial dlatego nie bylo ratunku

Straszne to.

To czeka was walka wiem jak dziadek cierpial chemia wykancza z jedzeniem sa problemy ale jak zlosliwy a ma przerzuty?

Nie ma narazie (mam nadzieje, ze w ogóle), ale rak złośliwy od początku się tak nazywa to nie o to chodzi, że są przerzuty tyle, że właśnie tak moze być itd. aj nie wiem..

Moniusia kochanie strasznie wspolczuje :(

Jak chodzi o nowotwory to ludzie ogolnie uzywaja pojecia rak i nowotwor zamiennie ale jak chodzi o terminologie medyczna to zasada jest taka ze: nie kazdy nowotwor to rak,ale kazdy rak to nowotwor.

Rokowania zaleza od rodzaju nowotworu bo jest ich kilka i od ich stopnia czym szybcirj jest zdiagnozowany i podjete jest leczenie tym lepsze rokowania.

Strasznie Ci wspolczuje bo wiem co musisz przechodzic ale trzeba wierzyc ze bedzie dobrze.Jezeli nie ma przerzutow to tez plus bo oznacza to ze nie jest bardzo agresywny i byc moze jest tym typem ktory daje dobre rokowania bo nanajbardziej niebezpieczny i najszybciej rozprzestrzeniajacy sie jezeli chdzi o nowotwor pluc jest nowotwor drobnoczasteczkowy/drobnokomorkowy bo ma dwie nazwy ale on rozprzestrzenia sie bardzo szybko i zazwyczaj daje przerzuty na inne organy.

Trzymam za Was kciuki kochana &&&&&&&&&&&& i bardzo licze ze bedzie dobrze :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry