reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

reklama
Przedwczoraj dowiedziałam się, że moja mama ma raka zaawansowanego..
Tak źle się z tym czuje, że żyję tylko z dnia na dzień..Wczoraj dostała pierwszą chemię..
Papierosy chyba.. Z resztą to nie ma dla mnie znaczenia co..
Kochana tak mi przykro moja babcia umarla na raka watroby i trzustki zyla 3 mies po diagnozie bardzo cierpiala dziadek mial raka pluc zyl ponad rok zabila go radioterapia
A jakiego ma raka?

To moj dziadek mial raka pluc od papierosow gdyby nie leczenie tzn radioterapia i chemia to zylby jesze dluzej ale jego pluca nie daly rady wiem co czujesz ja kochalam dziadkow a teraz martwie sie o mame bo jest duze ryzyko

Kochana tak mi przykro moja babcia umarla na raka watroby i trzustki zyla 3 mies po diagnozie bardzo cierpiala dziadek mial raka pluc zyl ponad rok zabila go radioterapia
A jakiego ma raka?

Ale o co pytasz? Bo nie znam się całkiem na tym. Po prostu powiedzieli rak jak się pytałam jaki to mówili, że nie mają pojęcia.

Trzymam kciuki za twoja mame spedzaj z nia kazda wolna chwile dodawaj otuchy sily bo ona potrzebuje teraz twojego wsparcia a tobie zycze wiary w to ze wyzdrowieje musi byc dobrze

Pluc ale zlosliwy czy lagodny?

Złośliwy na pewno, powiedziała mama mi kiedyś, że jak rozmawiała z lekarzem ( już wiedziała, ale nie mówiła), że każdy rak jest złośliwy, niezłośliwe to są takie narośle gdzieś na skórze, jakieś takie. Rak to rak.. tyle, że chodziła z nim kupę lat, męczyła się, a pakowali w nią antybiotyki, bo że niby chora, nikt naewt zdjęcia nie zrobił.. zaczęło ją boleć tak fest w tym roku w czerwcu po tej stronie płuca co ma, nie mogła oddychać itd.. wiem, że nie kwalifikuje się do operacji czyli już pewnie zaawansowany..

Trzymam kciuki za twoja mame spedzaj z nia kazda wolna chwile dodawaj otuchy sily bo ona potrzebuje teraz twojego wsparcia a tobie zycze wiary w to ze wyzdrowieje musi byc dobrze

Tyle, że ona nie lubi jak się koło niej skacze, nienawidzi wręcz, wczoraj ani słowa o chorobie jak byliśmy po pierwszej chemii, cały czs tylko co u nas, że kiedy jedziemy po kuchnie do mojego domu, kiedy płytki skończy, że go pogoni, itd. Prosiła mnie, żeby było normalnie to nie chcę zachowywać się jak wariatka. A i tak byłam zawsze u niej codziennie tyle, że w jej firmie, urywałam się z pracy teraz nie wiem co będzie nawet z firmą. nie mieści mi się to wszystko w głowie.

reklama
Do góry