reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

reklama
Kinga moje od małego chodza o 19.00 no teraz jak sa starsi to o 19.30 a o 7 muszę ich budzić:)) takie mam spiochy:)
mi to pasuje-mam cały wieczór dla siebie i męża ;)

ide zmyć henne bo będę wygladała jak maźnięta węglem;))

Filip też o 7 już wstaje, ma budzik sam go sobie ustawia zawsze :happy:
wieczór masz dla siebie to fakt. Ja mam o tyle dobrze że mąż przeważnie w domu pracuje wiec i tak mamy dużo czasu dla siebie:) i noc długa! ;-):-)

powiem wam ze mnie tez przestały lekko bolec piersi ale strasznie mnie sutki swedza wogole lewy i mam jedna mocna zyłke
jutro mam termin @ przewaznie zalewa mnie z rana oby nie przylazła
tez malowalam pazurki dzis doszły moje pieczatki do wzorkow

oststnio przylazla w 24dc ale zawsze mam 27dniowe cykle dzis mam 26dc lekko brudny sluz jak sprawdzam to jest biały dopiero na wkladce jest zółty rano był brudniejszy
spadam do mezusia

Hej dziewczyny, staramy się ponad pół roku o dziecko, a troche dłużej kochamy się bez zabezpieczenia. Co jakiś czas mam długie plamienie przedmiesiączkowe. Cykle nieregularne (30-50 dni) i długi pms. Od tego miesiąca mierze temperaturę (term rtęciowy pod pachą, codziennie o tej samej porze). Moje temp:
4dc 36,4
5dc 35,3
6dc 36,2
7dc brak pomiaru
8dc 36
9dc 35,9
10dc 35,95
11dc 36
12dc 35,6
13dc 36,05
14dc 36 śluz płodny
15dc brak pomiaru śluz płodny
16dc 35,4 śluz płodny
17dc 35,5 śluz płodny
18dc 35,95 śluz biały kleisty
19dc 35,2
20dc 35,7
21dc brak pomiaru
22dc 35,75
Czy nie miałam owulacji? w 20 i 21 dc miałam troszeczkę śluzu w kolorze cappuccino? Co on może oznaczać? od około 18 dc bolą mnie jajniki. Czy te skoki temp są normalne? Z góry dzięki za pomoc, strasznie się martwię że coś jest nie tak. Pewnie niedługo do was dołącze bo myśle że bez leczenia się u mnie nie obędzie:(

Cześć Weteranki.
Carola ściskam.
Mama Kahaka leży i odpoczywa bo ma coś nie tak z szyjką.

Polinka witaj kochana. Proponuję Ci niestety Twoje pomiary wyrzucić do kosza i o nich zapomnieć. Pomiar pod pachę NIE JEST W OGÓLE wiarygodny i nie bierze się go pod uwagę przy mierzeniu PTC. Istotny jest wyłącznie pomiar na styku z błoną śluzową: oralnie, waginalnie lub analnie - jak kto lubi. Część dziewczyn jest zdania że najdokładniejszy jest pomiar waginalny (i chyba tak jest) choć ja stosuję oralny, bo jest mi wygodniej (i mam skłonność do stanów zapalnych pochwy więc wolę tam nic nie wkładać jak nie muszę). Proponuje zapoznać się z zasadami mierzenia i interpretacji PTC. Wtedy unikniesz nieporozumień i wątpliwości. Zmierz trzy cykle zgodnie z zasadami i przeprowadź analizę wtedy będziesz miała wiarygodne dane.

Śluz cappucino jak to określiłaś może oznaczać podbarwienie krwią po owulacji (skoro od 18 dc bolały Cie jajniki). A ilu dniowe masz cykle? Niestety na podstawie Twoich pomiarów nie da się określić czy miałaś owulację.
A tak na marginesie to nie łam się - pół roku starań to tutaj na Weterankach dopiero rozgrzewka ;-) Oczywiście miło nam Cię poznać, napisz coś więcej o sobie może będziemy mogły posłużyć radą.

Ostatnia edycja:
Błonka piękna ~~~~~~~~ łapię

mama cześć:)
kwiatuszek oby nie ma @ &&&&&

pomiary pod pachą się nie liczą bo tempka jest inna

reklama
Do góry