reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Dziewczyny nie doszukujcie sie tak objawow bo potem bedziecie plakac jak @ przyjdzie. Ja co miesiac mam klucia w jajniku i @ przychodzi. Jak niemialam zadnych objawow to wtedy @ nie przychodzila;)

reklama
Konczac temat. Macie racje ze endometrioza to jeden wielki kosmos bo nie wiadomo skad sie bierze i dlaczego dotyka ta a nie inna kobiete. Strawbelka masz racje ze najczesciej endo lokalizuje sie w ukladzie rozrodczym w jednym przypadku na kilkadziesiat tysiecy w innym miejscu np w ramieniu tak jak u mnie. Lekarz powiedzial mi ze nikt nie odwazy sie tego wyciac ze wzgledu na lokalizacje bo latwo jest uszkodzic staw i jeszcze gorszego swinstwa narobic. Pal licho z tym ramieniem ja sie najbardziej boje ze to nie jedyne ognisko endo. Najgorsze jesli bedzie gdzies w ukladzie rozrodczym utrudniajac zajscie w ciaze a diagnostyka nie jest taka prosta. Strawbelka skoro pozbylas sie tego torbiela to moze juz koniec przygody z tym swinstwem choc niestety slyszalam ze moze odrastac i pojawiac sie w nowych miejscach. Najgorsze ze to nieuleczalna choroba. Mozna jedynie wprowadzic organizm w stan sztucznej menopauzy aby zatrzymac rozwoj. Ja mam pecha nie raz mam zal do losu dlaczego ja.. Endometrioza konflikt ,problemy z tarczyca, w ciazy dostalam tak w dupe oczywiscie cos niestandardowego co skonczylo sie zabiegiem pod narkoza w 26 tyg ciazy,dwa miesiace temu wycinany mialam wyrostek k.u.r.w.a ciagle cos :(

Witajcie dziewczyny :) Podczytuję Was od jakiegoś czasu. Mam czas tylko wieczorami, więc ciężko mi się wbić w tematy :) I przez cały dzień tyle piszecie, że potem zapominam co komu napisać. U mnie akurat owulacja, więc działamy :) Trzymam za Was wszystkie kciuki, żebyście jak najszybciej ujrzały wymarzone dwie kreseczki.

To prawda, jak sobie wyszukiwalam objawow, to potem jak przyszla @ to tak jakby ktos mlotem w łeb
Ale czasami jak widzimy jakąś nadzieje (objaw ciąży ) to lepiej się czujemy chociaż przez chwile . Ale tak jak piszecie później przychodzi @ i czar pryska :-(

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Witajcie dziewczyny :) Podczytuję Was od jakiegoś czasu. Mam czas tylko wieczorami, więc ciężko mi się wbić w tematy :) I przez cały dzień tyle piszecie, że potem zapominam co komu napisać. U mnie akurat owulacja, więc działamy :) Trzymam za Was wszystkie kciuki, żebyście jak najszybciej ujrzały wymarzone dwie kreseczki.
Trzymamy kciuki [emoji106]

Ale czasami jak widzimy jakąś nadzieje (objaw ciąży ) to lepiej się czujemy chociaż przez chwile . Ale tak jak piszecie później przychodzi @ i czar pryska :-(

Aczkolwiek pryska tak czy siak.. Bo będąc na forum i tak mysle o tym każdego dnia.
Ale od jutra powrót do pracy po urlopie 2 tyg, wiec mniej czasu na myślenie :)

Konczac temat. Macie racje ze endometrioza to jeden wielki kosmos bo nie wiadomo skad sie bierze i dlaczego dotyka ta a nie inna kobiete. Strawbelka masz racje ze najczesciej endo lokalizuje sie w ukladzie rozrodczym w jednym przypadku na kilkadziesiat tysiecy w innym miejscu np w ramieniu tak jak u mnie. Lekarz powiedzial mi ze nikt nie odwazy sie tego wyciac ze wzgledu na lokalizacje bo latwo jest uszkodzic staw i jeszcze gorszego swinstwa narobic. Pal licho z tym ramieniem ja sie najbardziej boje ze to nie jedyne ognisko endo. Najgorsze jesli bedzie gdzies w ukladzie rozrodczym utrudniajac zajscie w ciaze a diagnostyka nie jest taka prosta. Strawbelka skoro pozbylas sie tego torbiela to moze juz koniec przygody z tym swinstwem choc niestety slyszalam ze moze odrastac i pojawiac sie w nowych miejscach. Najgorsze ze to nieuleczalna choroba. Mozna jedynie wprowadzic organizm w stan sztucznej menopauzy aby zatrzymac rozwoj. Ja mam pecha nie raz mam zal do losu dlaczego ja.. Endometrioza konflikt ,problemy z tarczyca, w ciazy dostalam tak w dupe oczywiscie cos niestandardowego co skonczylo sie zabiegiem pod narkoza w 26 tyg ciazy,dwa miesiace temu wycinany mialam wyrostek k.u.r.w.a ciagle cos :(
Dokladnie, u mnie tak samo, jedno sie wyleczy, to nastepny problem sie pojawia. Tez mialam pretensje do calego swiata, dlaczego ja. U mnie to wygladalo tak. Najpierw torbiel, polip, nadzerka, jak sie pozbylam to odrazu zaciazylam. Chwile sie cieszylam. Zobaczylam serduszko, na nastepnej wizycie juz nie bilo. Czyszczenie i po 3 miesiacach kolejna ciaza, znow radosc i strach ze historia sie powtorzy. Beta urisla do 300 i pare dni po terminie @ zaczelam plamic. Kolejne badania, hashimoto i nk. Teraz niby nk juz w normie ale od czerwca ni cholery nie udaje sie zaciazyc. Jutro lekarz i mam nadzieje ze do 15 stycznia bede po inseminacji:) moze teraz sie uda.

reklama
Do góry