reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Fimka wiem dwa dni młodszego ;-)
Oj tak jemu się buzia nie zamyka po naszemu mniam, daj, Bach, koko,Mama tata albo tato ;-) baba, tocia, papa, oko
I ciągle coś po swojemu. Ostatnio moja przyjaciółka z nim gadała pół dnia ona a on a ona be on be ;-)
Gadała straszny. Nie gada jak śpi i je ;-)

reklama
Oj tak jemu się buzia nie zamyka po naszemu mniam, daj, Bach, koko,Mama tata albo tato ;-) baba, tocia, papa, oko
I ciągle coś po swojemu. Ostatnio moja przyjaciółka z nim gadała pół dnia ona a on a ona be on be ;-)
Gadała straszny. Nie gada jak śpi i je ;-)

O jaaa, to już dużo!
I to mama, tata to świadomie?
U mnie wszystko jest "tata".
Robiąc "cacy" też mówi coś w stylu "tacy"...
Wszystko na "ta" zaczyna.

sojnabig - :( ja już właśnie kończę... Współczuję.
Wyleż choróbsko! Nie daj się! Przy @ jeszcze większe osłabienie niestety :/

Tak ;-) tocia czyli ciocia tylko do jednej mojej cioci ;-) właśnie mówi dużo i świadomie. Nawet papa najpierw mówi a później robi ;-) Gadała po mamusi

O jaaa, to już dużo!
I to mama, tata to świadomie?
U mnie wszystko jest "tata".
Robiąc "cacy" też mówi coś w stylu "tacy"...
Wszystko na "ta" zaczyna.

sojnabig - :( ja już właśnie kończę... Współczuję.
Wyleż choróbsko! Nie daj się! Przy @ jeszcze większe osłabienie niestety :/
Róznie to jest z tymi rocznymi maluchami, ja dwa lata temu miałam w grupie roczne dzieci i powiem ci, że jednak większość mówi bardzo mało lub nic, pojedyncze dzieci mówią troche więcej i "naszym" językiem ;-) Gorzej jak dziecko nie wymawia żadnych artykułowanych dźwięków, tylko "steka i kwęka". Ale i to jeszcze nie jest powodem do zmartwień tak wcześnie .

Ruda a twój synek to ma rok tak? Bo mój z 2013 jest. 1 wrzesnia się urodził:) chyba śpieszno mu było do szkoły he he :) etap budowania ma za sobą teraz wszystko rozwala

reklama
Fimka to mozemy podac sobie rece Franio mial 10 miesiecy I 3 dni jak zrobił pierwsze kroki ;)

To ja sie moge pochwalić ze Franio dużo mówi: mama, tata, ciocia, dziadzio, baba, hau hau, miau, bomba, bam, bach, ble, ba, tutu, brum, dzidzi, da, idę, pa pa, mniam, am, no i po swojemu nawija

Do góry