reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

U nas nawet jeszcze przytulasow w tym miesiacu nie bylo bo albo m w pracy a jak juz byla okazja to ja zasypialam z Filipem i juz nie mialam sil wstac. :( jestem ostatnio taka przemeczona .. potrzebuje jakis urlop chyba :( w ogole jakis dolek mnie zlapal ..

reklama
Ankaka czemu?? Głowa do góry!!! Trzeba pozytywnie myśleć ja to sobie tak marze żeby do listopada zajść jak nie to zrobimy przerwe na chwilę może to jakieś płytkie myslenie ale wolałabym nie mieć znowu dziecka z końca roku

O kurcze dziewczyny ale moge podniesc was na duchu ja z mezme w kwietniu - maju 2012 roku zaszlam w ciaze uprawiajac sex tylko w 14 i 18 dc a moje @ pojwialy sie wtedy roznie nawet po 40 dniach wiec trzymam kciuki :)

dziewczyny a orientujecie się może jak to jest z tym zasilkiem rodzicielskim? Co jeśli nie jestem zaejestrowana w pup, a nie pracuje, ubezpiecza mnie mąż u siebie w zakładzie.... muszę sie rejestrować?

KOCHANE TRZYMAM KCIUKASY ZA WSZYSTKIE STARACZKI!!! KOMU MA SIE UDAĆ JAK NIE NAM!!!!

Musisz byc zarejstrowana w pup lub byc studentka lu rolnikiem i jesli twoj maz pracuje na umowe normalna to nie dostaniesz. Musi albo noe pracowac i spelnoac tp vo wczesniej napisalam albo na umowe zlecenie. Przynajmniej mi tak tlumacxono

Sylwia mówisz że jest nadzieje dla mnie??:-D Ja jak patrze na swój brzuch to sobie wkręcam bo taki stożek sie zrobił a ogólnie szczupła jestem

mehle, dziękuję bardzo :) Ale jakbym teraz zaszła w ciążę, to pod koniec macierzyńskiego byłabym w 7 miesiącu(?) i wtedy mam wrócić do pracy i na L4?

Powiem Wam, że mnie wkurza trochę to wszystko. Najbardziej pewnie na tym zasiłku skorzysta patologia. Szlag mnie trafia, że wiecznie pracowałam na zlecenie. Wiele lat ciężkiej pracy. I o mały włos w ogóle bym nie dostała macierzyńskiego gdybym szybko nie znalazła pracy o umowe o pracę. A do 8 miesiąca pracowałam po 12 godzin... Teraz taka co siedzi i chleje całe dnie i nic nie robi dostanie kasę. Oczywiście nie generalizuję, ale powinno się to inaczej załatwić. A co jak Mąż ma normalną pracę, a ja akurat nie, to już mnie się nie należy? No paranoja jakaś. W ogóle w tym kraju korzysta najwięcej patologia. Moja mama miała trójkę dzieci i nikt jej nie pomógł, bo jak chciała mieć dzieci to niech się sama martwi. A jej koleżanki ojciec dostawał rentę, bo był alkoholikiem. I całe dnie siedział i pił, lał żonę i córkę, mamy koleżanka się chowała przed nim. No co za kraj.

reklama
Do góry