reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Dzien dobry! Do mnie dzisiaj zadzwoniła rekruterka (bo chce zmienić prace) i tak sobie wlasnie pomyslałam ze jak teraz nie zaciążę to nie będzie tragedii bo sobie wtedy zmienię prace i przeczekać ze 3 cykle.
Oczywiście pewnie jak na "złość" jak juz teraz wyluzuje to wlasnie teraz sie uda ;) i tak i tak dobrze :)
Bertha na co zmieniasz?

reklama
Dzien dobry! Do mnie dzisiaj zadzwoniła rekruterka (bo chce zmienić prace) i tak sobie wlasnie pomyslałam ze jak teraz nie zaciążę to nie będzie tragedii bo sobie wtedy zmienię prace i przeczekać ze 3 cykle.
Oczywiście pewnie jak na "złość" jak juz teraz wyluzuje to wlasnie teraz sie uda ;) i tak i tak dobrze :)
Dokładnie!

Nie boisz sie ze możesz jakiejś infekcji sie nabawić? Cholera wie czy sie uda odkazić prawidłowo czy nie... Ja tak robiłam kilka dni a mimo to mnie podrażniło i zaraz jak odstawiłam to minęło
Ja mam taki żel do dezynfekcji i zawsze robię tak, najpierw przetrę nawilżoną chusteczką, suchą, później tym żelem i znowu na sucho i to pojemnika z powrotem. ;)

Ja mam taki żel do dezynfekcji i zawsze robię tak, najpierw przetrę nawilżoną chusteczką, suchą, później tym żelem i znowu na sucho i to pojemnika z powrotem. ;)
No ja tak samo robiłam mydło szare, potem chusteczka nawilzana potem na sucho. Chociaż ja jestem alergikiem i mogło mnie od chusteczek nawilzanych podrażnić, nawet na żele rozgrzewające mam uczulenie :D

No ja tak samo robiłam mydło szare, potem chusteczka nawilzana potem na sucho. Chociaż ja jestem alergikiem i mogło mnie od chusteczek nawilzanych podrażnić, nawet na żele rozgrzewające mam uczulenie :D
Ja do tej pory myślałam, że nie jestem na noc uczulona ale kiedy poszłam do pracy to okazało się, że mam uczulenie na chlor i jeszcze na jeden detergent. A tak to nie mam problemu z kosmetykami czy coś, na szczęście. :)

Hej dziewczyny! Ja już nie śpię. Mierzyłam tempreraturę od razu po przebudzeniu i 36,97, a wczoraj godzinę po przebudzeniu jakoś miałam te 37,22. Dzisiaj termin okresu więc 28 dzień cyklu... Jeśli się udało to zaczął 5 tydzień ciąży. Póki co czekam, testować będę pewnie dopiero po niedzieli. ;/

Karolinko ja dzisiaj powinnam dostać okres 5.01. :) Powiedzmy, że testować będę w poniedziałek tak bynajmniej planuje.

No i właśnie w necie o tym czytałam. Niestety wszystkie moje objawy pasują do tej choroby choć to nie musi być ona. Właśnie też z tarczycą u mnie wszystko w porządku, a myślałam że mam niedoczynność. Moje cykle długie jak chcą. Czasem zdarza się, że mam równo 28 dni, miałam wcześniej często około 35 dniowe jednak teraz średnia długości cykli to 45 dni. No i mój najdłuższy cykl to 83 dniowy, a wcześniej najdłuższy był 52 dniowy chyba, juz nie pamiętam. Rejestrując się u endokrynologa powiem mu, że tego się obawiam, niech mi zrobi wszystkie badania te hormonalne bo tak czy siak coś jest nie tak. Staramy się o dziecko już prawie 2 lata w tym jedna ciąża pozamaciczna zakończona w 11tc w lutym 2015 i jedna ciąża tzw biochemiczna w sierpniu 2014 na początku starań.
Co do dlugich cykli to u mnie tez trwaly od 28 do nawet 60 paru dni.. dwa razy @ wywolywana przez lekarzy ale nikt wczesniej nie wpadł na badanie prolaktyny (ja wtedy nie miałam pojęcia o czymś takim)... TakŻe do lekarza szybciutko i wierzę, że Ci się uda w końcu:) NAM WSZYSTKIM STARACZKOM SIĘ UDA!! :)

Co do dlugich cykli to u mnie tez trwaly od 28 do nawet 60 paru dni.. dwa razy @ wywolywana przez lekarzy ale nikt wczesniej nie wpadł na badanie prolaktyny (ja wtedy nie miałam pojęcia o czymś takim)... TakŻe do lekarza szybciutko i wierzę, że Ci się uda w końcu:) NAM WSZYSTKIM STARACZKOM SIĘ UDA!! :)

Ja też miałam wywoływaną miesiączke dwa razy bodajże albo trzy, ostatni raz to właśnie jak miałam ten 83 dnowy cykl.

A właśnie mam pytanie kobitki. Zaczęłam mierzyć temperaturę co rano o 6.30 no i właśnie czy mierzycie tempke podczas okresu? Ja mierze w pochwie, ale podczas krwawienia jakoś mi się to nie widzi. A przecież jak już się mierzy to w jednym miejscu.
Tez jestem ciekawa..

reklama
Do góry