reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Ja byc moze tez Zaczne mierzyc tempke od nastepnego cyklu , tylko jAk to sie ma: mierze codziennie rano o tej samej porZe nie wstawajac z lozka to wiem. I jak to jest ona przed owulka wzrasta ? I pozniej przed ikresem spada ?

Karolina93 ja przy pierwszej ciazy tez nie mialam zadnych przeczuc dopiero po tygodniu spozniajacej sie miesiaczki zrobilam test i wyszedl pozytyw. Przy tej drugiej co mialam zaboeg bylo tak samo zero ibjawow, chociaz bardziej bolaly mnie piersi. A teraz nawet piersi mnie az tak bardzo nie bola jak zawsze

Ja byc moze tez Zaczne mierzyc tempke od nastepnego cyklu , tylko jAk to sie ma: mierze codziennie rano o tej samej porZe nie wstawajac z lozka to wiem. I jak to jest ona przed owulka wzrasta ? I pozniej przed ikresem spada ?
U mnie jest tak: w pierwszej fazie cyklu (do owu) mam tak około 36,0-36,5, potem jednorazowy spadek i wzrost. Jak są trzy dni wyższych temperatur to oznacza że była owulacja podczas tego spadku. No i potem się utrzymuje wysoka az do okresu, może spaść dzień przed albo w dniu okresu :)

Endometrioza to choroba. Kolokwialnie mowiac podwojna miesiaczka. Inaczej przerost tkanki macicy poza jama macicy. Czyli tkanke ktora co miesiac sie zluszcza w macicy mam w ramieniu. Tyle ze tam krew nie ma gdzie ujsc wiec rozklada sie wywolujac stan zapalny stawu. Nie wiadomo czemu sie tak dzieje ze ta tkanka pojawia sie gdzie indziej. Prawdopodobnie walnieta immunologia. Najczesciej wszczepy endometrium pojawiaja sie w obrebie jamy brzusznej np jajnikach w bardzo rzadkich przypadkach gdzie indziej. To moga byc pluca a nawet mozg. Czyli ja co miesiac mam okres w 2 miejscach macicy i ramieniu.
Przyznaj ze to naprawdę przekomiczna brzmi, okres w ramieniu... Ale na pewno za to cierpisz podwójnie bidulko

reklama
Do góry