reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
I gdzie tu sprawiedliwość? Kobiety się starają, robią badania chodzą po lekarzach i nie mogą zajść a zajdzie taka i wyrzuci na śmietnik albo będzie katowac

hej dziewczyny :)
Witam nową staraczkę! Aestima jestem w bardzo podobnej sytuacji jak Ty, niedoczynność tarczycy i problemy z insuliną, miałam cukrzycę ciążową, a obecnie stan przedcukrzycowy, też jestem na metforminie i diecie cukrzycowej, tylko, że teraz mam przerwę w staraniach, mówił Ci coś lekarz na temat ciąży i metforminy? Podobno trzeba ją wtedy od razu odstawić

Apostrofa haha wyobrazilam sobie jak wchodzisz po schodach i trzymasz cycki :-)

Ewix a ty gdzie mieszkasz?

Angela, Aestima? I jak? Kreski nie ma a @?
Angela lepiej z porannego moczu.
Pamiętam jak m mnie obudził przed pracą czyli 4.30 żebym zrobiła. Myślałam że go zabije. Zrobiłam a tu Bladzioch u nie wiedziałam czy się cieszyć bo ciąża czy nie ma ciąży bo kreseczka blada. Więc poszłam spać a mąż z rogalem na twarzy do pracy.wstałam zapalilam fajkę i odrazu polecialam do kibelka. To była moja ostatnia fajka. I już wiedziałam że jestem chociaż gin wysłał mnie jeszcze na bete :-)

Za Zamościem mieszkam

Ja mam nadczynność z kolei sikulinda.
Mój gin. kazał zachodzić na metaforminie, ponoć lepsze efekty i w polsce nie jest wpisana do rejestru leków dozwolonych w ciąży, ale na zachodzie prowadzą na niej normalnie ciążę. On nie odstawia i ma pozytywne doświadczenia. Jego pacjentki na tym leku rodzą zdrowe dzieciaczki, podkreślał, że czasami to jedyna szansa by tak było. Pani diabetolog potwierdziła, że zapobiega poronieniom leczenie m. Ja biorę bardzo małą dawkę, a ostatnio o połowę mniejszą, bo źle się czułam. Kg w dół lecą jak szalone :)

No widzisz co lekarz to inna teoria :-puspokoiłaś mnie trochę, bo bałam się ciąży przy tej metforminie, że zaczęłam stosować podwójne zabezpieczenia :-D ja dopiero 4 dzień zażywam, ale na diecie spadło mi już 7 kg od 3.08, na razie czuję się dobrze :) w razie czego kazał mi też zmniejszyć dawkę o połowę, byle nie przerywać...3mam kciuki za szybki powrót do zdrówka i żeby Ci się udało jak najszybciej :)

ja tylko na noc 1 tab. o przedłużonym uwalnianiu. Pierwsze dni biegunka, ostatnie trzy znowu:baffled: więc biorę pół. Glukometr pokazuje ładny cukier. A ile masz po jedzeniu dwie godziny? Ja ok 104.

reklama
Do góry