reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Nie ma co sie zalamywac i poddawać :* uda wam sie, będę trzymać kciuki ale od stycznia oczywiście minęło kilka miesięcy odkąd sie starajcie ale to nie 3 lata jak u mnie było żeby sie tak zamartwiac będzie wszystko dobrze po prostu czasu potrzebujecie ;*

reklama
Ja jakos w tym cyklu w ogole nie mysle ze moge byc w ciazy. Nie wiem dlaczego. Moze dobily mnie te testy owulacyjne ktore zadnej zagadki nie rozwiazalu

Claudiaaudia nie nastawiaj sie tak, powiem Ci ze jak ja starałam sie o synka przez około 3 lata to po kilku miesiącach starania sie bylam bardzo dobita, myślałam ze nie zajde w ciążę ze coś ze mną jest nie tak. Później jakoś zaczęłam być dobrej myśli uznałam ze nie warto sie dobijac ( ze trzeba sie od tych złych, negatywnych myśli odciac) i po niedługim czasie byłam w ciąży :)

Claudiaaudia nie nastawiaj sie tak, powiem Ci ze jak ja starałam sie o synka przez około 3 lata to po kilku miesiącach starania sie bylam bardzo dobita, myślałam ze nie zajde w ciążę ze coś ze mną jest nie tak. Później jakoś zaczęłam być dobrej myśli uznałam ze nie warto sie dobijac ( ze trzeba sie od tych złych, negatywnych myśli odciac) i po niedługim czasie byłam w ciąży :)

Ja z corka zaszlam w 3 cyklu i planujac drugie myslalam ze pojdzie tak samo szybko a teraz juz 3 cykl minal i nic teraz jest czwarty. A w ostatnim to juz mialam takie objawy ze myslalam ze to na pewno ciaza ale niestett

olha codziennie! Dobrzy jesteście :-D Ja w tym cyklu (trzecim) postanowiłam, że zaraz po okresie zaczynamy i tak co 3 dni... bo niby plemniki żyją od 3 do 5 to niech się zregenerują przed dołożeniem oddziałów :tak: I tak zaczęliśmy wczoraj i drugi atakmyslę w weekend. Odpuszczam chyba testy owu w tym m-cu...

Claudiaaudia

Może w tym cyklu zajdziesz :) nie ma co sie poddawać do końca roku jest kilka miesięcy wiec na pewno zajdziesz w ciążę :) a tym bardziej ze masz chyba @ regularnie i potrafisz sobie wyliczyc dni plodne, na dodatek masz chyba podwojne szansę :)

Apostrofa postanowiliśmy codziennie bo kto wie kiedy mam te dni plodne :) wiem ze plemniki regenerują sie jakoś do 2 dni ale po 24 godzinach tez mężczyzna ma dobre plemniki :) czytałam gdzieś na internecie ze przez wszystkie dni plodne powinno sie codziennie ❤ wiec wzięliśmy to do siebie :)

Dziewczyny, a co myślicie, żeby zrobić tabelkę - taką informacyjną z naszymi danymi - tzn. nic osobistego tylko nick, cykl starań, termin spodziewanej @, posiadane już dzieci (płeć i wiek np.)... coś takiego. Co myślicie? Fajnie byłoby się tam odnaleźć. Bo mi strasznie się nicki póki co kickają... :rofl2:

Moja lekarka z kolei mówiła, że najlepiej co 2 dni. Że to wystarczy. A i czas na regenerację będzie. Ale wiadomo, każdy działa jak chce. My ogólnie mało seksu uprawiamy - a już nigdy tak jak przez ostatnie 2 cykle! Na zawołanie praktycznie haha. Jak jakieś króliki... Masakra!!

Ostatnia edycja:
reklama
Claudiaaudia

Może w tym cyklu zajdziesz :) nie ma co sie poddawać do końca roku jest kilka miesięcy wiec na pewno zajdziesz w ciążę :) a tym bardziej ze masz chyba @ regularnie i potrafisz sobie wyliczyc dni plodne, na dodatek masz chyba podwojne szansę :)

Wlasnie nie mam regularnych ten kalendarz wyliczyl mi srednia z tych co zaznaczalam ze cykl 26 dni jest. No i od dwoch miesiecy jakos sie wyregulowalo i @ przychodzi tak jak wynika z kalendarza. Dziwne jest to ze ja w tym miesiacu prawie w ogole nie mam sluzu.

Do góry