reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Nie ma co sie zalamywac i poddawać :* uda wam sie, będę trzymać kciuki ale od stycznia oczywiście minęło kilka miesięcy odkąd sie starajcie ale to nie 3 lata jak u mnie było żeby sie tak zamartwiac będzie wszystko dobrze po prostu czasu potrzebujecie ;*

reklama
Ja jakos w tym cyklu w ogole nie mysle ze moge byc w ciazy. Nie wiem dlaczego. Moze dobily mnie te testy owulacyjne ktore zadnej zagadki nie rozwiazalu

Claudiaaudia nie nastawiaj sie tak, powiem Ci ze jak ja starałam sie o synka przez około 3 lata to po kilku miesiącach starania sie bylam bardzo dobita, myślałam ze nie zajde w ciążę ze coś ze mną jest nie tak. Później jakoś zaczęłam być dobrej myśli uznałam ze nie warto sie dobijac ( ze trzeba sie od tych złych, negatywnych myśli odciac) i po niedługim czasie byłam w ciąży :)

Claudiaaudia nie nastawiaj sie tak, powiem Ci ze jak ja starałam sie o synka przez około 3 lata to po kilku miesiącach starania sie bylam bardzo dobita, myślałam ze nie zajde w ciążę ze coś ze mną jest nie tak. Później jakoś zaczęłam być dobrej myśli uznałam ze nie warto sie dobijac ( ze trzeba sie od tych złych, negatywnych myśli odciac) i po niedługim czasie byłam w ciąży :)

Ja z corka zaszlam w 3 cyklu i planujac drugie myslalam ze pojdzie tak samo szybko a teraz juz 3 cykl minal i nic teraz jest czwarty. A w ostatnim to juz mialam takie objawy ze myslalam ze to na pewno ciaza ale niestett

olha codziennie! Dobrzy jesteście :-D Ja w tym cyklu (trzecim) postanowiłam, że zaraz po okresie zaczynamy i tak co 3 dni... bo niby plemniki żyją od 3 do 5 to niech się zregenerują przed dołożeniem oddziałów :tak: I tak zaczęliśmy wczoraj i drugi atakmyslę w weekend. Odpuszczam chyba testy owu w tym m-cu...

Claudiaaudia

Może w tym cyklu zajdziesz :) nie ma co sie poddawać do końca roku jest kilka miesięcy wiec na pewno zajdziesz w ciążę :) a tym bardziej ze masz chyba @ regularnie i potrafisz sobie wyliczyc dni plodne, na dodatek masz chyba podwojne szansę :)

Apostrofa postanowiliśmy codziennie bo kto wie kiedy mam te dni plodne :) wiem ze plemniki regenerują sie jakoś do 2 dni ale po 24 godzinach tez mężczyzna ma dobre plemniki :) czytałam gdzieś na internecie ze przez wszystkie dni plodne powinno sie codziennie ❤ wiec wzięliśmy to do siebie :)

Dziewczyny, a co myślicie, żeby zrobić tabelkę - taką informacyjną z naszymi danymi - tzn. nic osobistego tylko nick, cykl starań, termin spodziewanej @, posiadane już dzieci (płeć i wiek np.)... coś takiego. Co myślicie? Fajnie byłoby się tam odnaleźć. Bo mi strasznie się nicki póki co kickają... :rofl2:

Moja lekarka z kolei mówiła, że najlepiej co 2 dni. Że to wystarczy. A i czas na regenerację będzie. Ale wiadomo, każdy działa jak chce. My ogólnie mało seksu uprawiamy - a już nigdy tak jak przez ostatnie 2 cykle! Na zawołanie praktycznie haha. Jak jakieś króliki... Masakra!!

Ostatnia edycja:
reklama
Claudiaaudia

Może w tym cyklu zajdziesz :) nie ma co sie poddawać do końca roku jest kilka miesięcy wiec na pewno zajdziesz w ciążę :) a tym bardziej ze masz chyba @ regularnie i potrafisz sobie wyliczyc dni plodne, na dodatek masz chyba podwojne szansę :)

Wlasnie nie mam regularnych ten kalendarz wyliczyl mi srednia z tych co zaznaczalam ze cykl 26 dni jest. No i od dwoch miesiecy jakos sie wyregulowalo i @ przychodzi tak jak wynika z kalendarza. Dziwne jest to ze ja w tym miesiacu prawie w ogole nie mam sluzu.

Do góry