reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Strawbelko większość strzelnic rekreacyjnych jest otwartych ( i takie są bezpieczne), a mój mąż strzelał i był instruktorem na strzelnicy zamkniętej... Gdzie normy były o 300% przekroczone;/
Za dużo nie mogę napisać bo to związane jest z naszymi spec służbami:D

Spark - mój maż robił po roku nieudanych starań:)
Madzia rozumiem, nie musisz wiecej pisac;)

reklama
Dzięki dziewczyny, poproszę go, żeby wykonać badania jak najszybciej, tak długo to już trwa...
Może któraś z Was orientuje się, gdzie na Śląsku najlepiej zrobić badania nasienia? I czy to podst. Badania krwi mają być, czy na coś zwrócić szczególną uwagę?

Dzięki dziewczyny, poproszę go, żeby wykonać badania jak najszybciej, tak długo to już trwa...
Może któraś z Was orientuje się, gdzie na Śląsku najlepiej zrobić badania nasienia? I czy to podst. Badania krwi mają być, czy na coś zwrócić szczególną uwagę?

Na Sląsku to nie wiem, ale w Wawie to tylko dwa rodzaje badania spermy były: podstawowe i rozszerzone.
Na początek tylko podstawę wystarczą i konsultacja u Androloga:)

Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Możecie mi powiedzieć po jakim czasie starań Wasi faceci zrobili badanie nasienia ? U mnie 2 lata temu zdiagnozowali PCO, zaraz po tym zaczęliśmy się z chłopakiem "starać o dziecko"- po prostu przestaliśmy się zabezpieczać, byłam pewna, że od razu nam się uda. Niestety... Po półtorej roku poszłam do gin., przepisał mi clo bo okazało się, że nie mam owulacji. Jestem na nim 4 cykl. W tym miesiącu miałam owulację, dzisiaj 28 dc i w ciąży wg testu nie jestem. Chciałam jeszcze próbować bez badań chłopaka, bo byłam pewna, że to wyłącznie przez brak owulacji, ale może to błąd...
spark ja też mam pcos i myślałam że to moja wina ale okazalo sie po półtora roku jak mój narzeczony zrobił badanie nasienia że ma słabe plemniki i morfologie. więc namów swojego chłopaka na badanie
twoj partner musi oddać sperme do specjalnego pojemniczka najlepiej zrobić badanie komputerowe kosztuje 150 zł

Nie...tylko zaciekawilo mnie z tym olowiem i myslalam ze od takiego rekreacyjnego strzelania mozna sie nim podtruc.
Z tego co wiem nie:) W zamkniętych strzelnicach muszą być specjalne wentylację i ograniczona ilość wystrzałów....
Ale tego niestety nikt nie pilnuje... dlatego niepłodność to już od jakiegoś czasu zmora mundurowych;/

reklama
Do góry