reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Anik, kochana ... fajnie, że piszesz ....:tak: to dobrze robi ... Polecam też na wieczór film ''Nietykalni'', lub ''Agentkę'' :)
Ruda ... masz smaka na zupę ? :-) :)
Ja Django oglądam. W sumie to zerkam żeby czymś głowę zaprzatnac innym. Bo ja znam siebie i u mnie jak się zacznie dół to będzie trwał i trwał. Nie dam rady go "wyplakac" - nie wiem czy wiesz o co chodzi.
Wmusilam obiadokolacje, posprzatalam. Na jutro sobie zostawiłam łazienkę i sypialnie

Ja Django oglądam. W sumie to zerkam żeby czymś głowę zaprzatnac innym. Bo ja znam siebie i u mnie jak się zacznie dół to będzie trwał i trwał. Nie dam rady go "wyplakac" - nie wiem czy wiesz o co chodzi.
Wmusilam obiadokolacje, posprzatalam. Na jutro sobie zostawiłam łazienkę i sypialnie

Musisz być silna, Krzyś Cię potrzebuje :tak: Rozmawiaj z mężem dużo ... on też to przeżywa. Dusić w sobie uczuć też nie można ... rozmawiaj, planuj sobie dni ...zajęcia, płacz kiedy trzeba ...baw się z młodym, - dzieci pomagają odciągnąć myśli, przywrócić usmiech ....z czasem będzie lżej.

Anik serduszko z tym krwawieniem to może być różnie. Mnie lekarz uprzedził że pierwsze dwie doby po zabiegu mogę krwawic i na kolejne dwie mogę przestać i znów na dwie, trzy doby plamienie wróciło. W ogóle dużo gorzej sobie to wyobrażałam. Kazalam mężowi kupić największe podpaski to największe co zdobył to o ironio podkłady poporodowe, ale zupełnie się nie przydały bo tego krwawienia było ciut ciut. I równo miesiąc po zabiegu dostałam @. W ogóle trochę się cykl zmienił @ przestała być bolesna i była mniej obfita także takie rzeczy.

Musisz być silna, Krzyś Cię potrzebuje :tak: Rozmawiaj z mężem dużo ... on też to przeżywa. Dusić w sobie uczuć też nie można ... rozmawiaj, planuj sobie dni ...zajęcia, płacz kiedy trzeba ...baw się z młodym, - dzieci pomagają odciągnąć myśli, przywrócić usmiech ....z czasem będzie lżej.
Staram się. Dziś rozkleilam się tylko dwa razy na chwilę. Najmocniej płakałam w szpitalu kiedy poronienie się zaczęło i zobaczyłam ta ilość krwi. Dotarła do mnie nieuchronnosc tego co się za chwilę stanie. To bolało tak mocno aż rozrywało. Dziewczyna obok miała gości i jak mnie zobaczyli to się zmyli - chyba się czuli niezręcznie...
Anik serduszko z tym krwawieniem to może być różnie. Mnie lekarz uprzedził że pierwsze dwie doby po zabiegu mogę krwawic i na kolejne dwie mogę przestać i znów na dwie, trzy doby plamienie wróciło. W ogóle dużo gorzej sobie to wyobrażałam. Kazalam mężowi kupić największe podpaski to największe co zdobył to o ironio podkłady poporodowe, ale zupełnie się nie przydały bo tego krwawienia było ciut ciut. I równo miesiąc po zabiegu dostałam @. W ogóle trochę się cykl zmienił @ przestała być bolesna i była mniej obfita także takie rzeczy.
Ja mam zwykle podpaski ale też się zastanawiałam nad podkladami poporodowymi

Anik. Bardzo pomaga zapalenie świeczuszki na cmentarzu, może być na grobie kogoś z rodziny ... taki symboliczny pochówek, pomodlić się, porozmawiać nad tą świeczunią z Aniołkiem w myślach o tym czego usta wypowiedzieć nie potrafią.
Często na moją terapię trafiają dzieci z rodzicami, prowadząc wywiad, czasami wypytuję też o poronienia, czasami nie muszę ... mamy same mi mówią. Potrzebują to z siebie zrzucić.
Żałoba ma niestety kilka etapów, które bedziesz musiała przejść ... ale pamiętaj,
W końcu zaczniesz się uśmiechać ... nic na siłę.
Płacz jeśli masz ochotę ...

Anik. Bardzo pomaga zapalenie świeczuszki na cmentarzu, może być na grobie kogoś z rodziny ... taki symboliczny pochówek, pomodlić się, porozmawiać nad tą świeczunią z Aniołkiem w myślach o tym czego usta wypowiedzieć nie potrafią.
Często na moją terapię trafiają dzieci z rodzicami, prowadząc wywiad, czasami wypytuję też o poronienia, czasami nie muszę ... mamy same mi mówią. Potrzebują to z siebie zrzucić.
Żałoba ma niestety kilka etapów, które bedziesz musiała przejść ... ale pamiętaj,
W końcu zaczniesz się uśmiechać ... nic na siłę.
Płacz jeśli masz ochotę ...
Dziękuję Serduszko :*
W myślach często z nią rozmawiam. Nie wiem czemu ale gdzieś mi się wydaje, że to mogła być dziewczynka...

Dziękuję Serduszko :*
W myślach często z nią rozmawiam. Nie wiem czemu ale gdzieś mi się wydaje, że to mogła być dziewczynka...
Ja tez miałam takie przeczucie przy swojej poranionej ciąży, i nie pomyliłam sie (robiłam badania genetyczne).
(*) dla twojej dziewczynki, ja wierze ze wróci do Ciebie, po prostu chciała sie kiedy indziej urodzić..

reklama
Anik ja po lyzeczkowaniu plamielam jakies 2 tyg. Tez kupilam
Najwieksze podpaski jakie byly i to z 3 paczki bo to bylo w piatek ale krwawilam naprawde delikatnie. Okres dostalAlam chyba po po ponad miesiacu, troche sie martwilam czemu tak dlugo ale wszystko bylo ok, cykle zrobily sie znow regularne tzm tylko 2 bo pozniej zaszlam.

Do góry