reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Z bezglutenowtch rzeczy to mi tylko płatki owsiane smakują bardziej niż normalne ;)
Ja tam dziś na obiad gulasz pichcę i suróweczki do tego z buraczków i czerwonej kapusty. Nie jem mięsa codziennie, ale też ci nie unikam jakoś specjalnie.
A zdrowe odżywianie moim zdaniem to przede wszystkim różnorodność posiłków.
Stoję nad garami i czuje, że jest mi niedobrze. Może to syn coś ze szkoły przyniósł jakiegoś wirusa. Bo od ewentualnego zapłodnienia minęło dopiero 6 dni o ile w ogóle ;)

reklama
Czarna przeciez ha nikogo nie namawiam do przejscia na stale na diete bezglutenowa, napisalam tylko ze jak ktos niedowierza to niech sam sprobuje i sam oceni czy mu sluzy czy nie. Bo inaczej ciezko to ocenic. Byc moze ze okaze sie ze mu sluzy.
Ja w moich postach pisalam jak to u mnie wyglada bo kazdy zaraz mowi ze mi brakuje przez to roznych witamin i skladnikow odzywczych, a to nie prawda jest.
Ja nikogo na nic nie namawiam tylko zaproponowalam wyprobowanie jej na miesiac czasu. Nikt nie musi probowac jak nie chce, bo on decyduje sam co bedzie jadl a co nie i mi nic do tego.
No moim zdaniem to jest namawianie :)

Dlaczego za kare?
Bo mnie wczoraj wkur.... na maksa i taka mała zemsta :p Kolega do niego zadzwonił żeby się spotkac i pojechać na imprezę ( ja nie mam nic przeciwko oddzielnym wyjściom) a ten w pięć minut był gotowy i nawet sie mnie o zdanie nie zapytał wrrrr...Czasem trzeba wyjść osobno ale ja lubie mieć zaplanowane a nie taki 5 minut przed.Nie jestem zła że pojechał ale o sposób w jaki to zrobił,a jego kumpla akurat nie cierpię bardzo.Dziś od rana przeprasza,itd ale obiad to moja zemsta bo on nie lubi gotować haaaa.

Bo mnie wczoraj wkur.... na maksa i taka mała zemsta :p Kolega do niego zadzwonił żeby się spotkac i pojechać na imprezę ( ja nie mam nic przeciwko oddzielnym wyjściom) a ten w pięć minut był gotowy i nawet sie mnie o zdanie nie zapytał wrrrr...Czasem trzeba wyjść osobno ale ja lubie mieć zaplanowane a nie taki 5 minut przed.Nie jestem zła że pojechał ale o sposób w jaki to zrobił,a jego kumpla akurat nie cierpię bardzo.Dziś od rana przeprasza,itd ale obiad to moja zemsta bo on nie lubi gotować haaaa.
Pyzia przynajmniej nie musisz robic obiadu;)

Moim zdaniem stosowanie jakiejkolwiek diety powinno być bardzo odpowiedzialne. I subiektywne odczucie w krótkim okresie czasu nie jest dobrym wyznacznikiem. Kilka lat temu była bardzo modna dieta Ducana. U mnie w pracy wielu ją stosowało i od razu czuli się świetnie i świetnie wyglądali. Konsekwencje diety pojawiły się później. Jeśli ktoś ma wiedzę jak dietę stosować i jak uzupełniać potrzeby organizmu, to nie ma problemu, ale jeśli takiej wiedzy nie posiada to lepiej, żeby sam nie eksperymentował.

reklama
W niedziele powinno być otwarte do 13-14, ja rozumiem, że niektórzy dużo pracują, tylko w niedziele mają wolne itd., aleeeee najwięcej to jest moherowych starych ludzi, a po każdej mszy to taki tłok się robi, że czasem dziewczyny nie dają rady :) Ci sami dziadkowie przychodzą codziennie, nawet po 2 czy 3 razy, a na otwarcie czekają od 6.30 :)
no mochery kochaja sklepy i koscioly aaaa i przychodnie, przeciez oni sa ciagle chorzy :laugh2:

Do góry