reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

hej!

witam po krótkiej nieobecności. Przepraszam Was, że wpadam jak przeciąg. Praca, dom, dziecko, korepetycje wieczorami, dodatkowo trochę szyję takich pierdółek jak apaszki, kominy, kocyki, jakieś metkowce z minky i bawełny i wieczorami po prostu padam:zawstydzona/y:

Komu gratulować?! Tarantina - Tobie chyba?! GRATULACJE!!!! Mocno trzymam kciuki za samopoczucie i odpoczynek od pieprzniętej szefowej. Teraz długo będziesz odpoczywać, ciesz się tym czasem! :-D

Ja powinnam okres dostać w poniedziałek - tj. 28.09. Poprzedni przyszedł jeszcze pod koniec sierpnia, więc drastycznie mi się cykl skrócił. W tym cyklu działaliśmy bardziej intensywnie. I zobaczymy.

Od kilku dni wiecznie głodna jestem!!! Ciągle żrę, bo inaczej tego nazwać nie można. Ale nie chce się nakręcać, bo to po prostu hormony przed @ mogą być. I pewnie są. Ale co gorsza - ciągle mi się siku chce!!! No, co godzinę to minimum chodzę. Pomyslałabym o przeziębieniu pęcherza czy coś, ale nic mnie nie boli. Mam za to zawalone gardło. :baffled:
A co do nakręcania się to wiadomo - staram się tego nie robić, ale to sikanie jest mega upierdliwe. W pracy wytrzymuje i 4 h jak muszę, ale w domu non stop czuję parcie na pęcherz. Nie wierzę za bardzo w połączenie tego z ciążą jednak, bo to jak na moje zdecydowanie za wcześnie.

W pierwszej ciąży od razu piersi zaczęły mnie boleć (a nigdy nie bolą), no i brzuch bolał mnie jak na @ ale 3 czy 4 dni i kolejnego robiłam tekst, bo na @ zwykle bolał mnie 1.

To jestem teraz pierwsza w kolejce na @? ankaka - zmień mnie tam proszę na 28.09.

reklama
Ale się rozpisalyscie :-)parę nowych laseczk widzę aż myślałam że tematy pomyliłam i nie tu weszłam :-)

Mazaiajka witaj. Ja słyszałam że jak się chce dziewczynkę to nie można jeść pientek z chleba :-) to co Claudia pisze też słyszałam :-) tylko ze ja jakoś w diety, sposoby na płeć nie wierzę

Ankaka czytam czytam a tu twój nick i UDAŁO SIE już rogal na buzi a potem czytam że wklejasz listę :-(

Marzycielka witaj

Claudia faktycznie są takie testy, ale to bardziej chyba w formie zabawy. Mi teściowa w ciąży wróżyla z obrączki. Potraktowalam to jako zabawę. Wyszedł jej chłopak ale wyszło jej ze drugiego dziecka nie będzie

Owca witaj. Poczekaj do spodziewanej @ i wtedy zrób. Każda ciąża jest inna

Zuzanna o boże aż mi ciary przeszły

Sylwia Boże :-/

Tarantina i dobrze zrobiłaś. Ja w ciąży poszłam na chorobowe jak po krwotoku ( do dziś nie wiadomo z czego się wziął) wróciłam do pracy po dwóch niech wolnego a szefowa kazała mi cały dzień biegać za swoim synem bo nie miała go z kim Zostawić. Na drugi dzień przynioslam l4.
Ale fajnie przeczytać Ja u moja kropka :-) zdrowka dla was :-)

Apostrofa a jak zaczynalas szyć na Maszynie to wcześniej coś umialas? Mam ochotę zrobić literki na maszynie takie wypełnione nad łóżeczko tylko nie wiem czy jest sens brać się za to jak nigdy maszyny nie miałam w rękach.
Ja ledwo zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreski a już sikalam co chwilkę :-)
Miałam nadzieję że milczysz bo już na mamusiowych jesteś :-)

A teraz się pochwalę. Zrobiłam dzisiaj swoje drugie w życiu pierogi. Robiłam z Przyjaciółką, ona walkowala a ja robiłam i tak zrobiliśmy 230 :-)

Zaraz was dziewczyny dopisze ;)
Tarantina bardzo dobrze zrobilas. Najwazneijsze zdrowie i spokoj, a jak mowisz, ze szefowa taka to lepszej decyzji podjac nie moglas

Apostrofa trzymam kciuki! Ja tez planuje kupic maszyne do szycia :) tylko ja nigdy nie mialam z tym stycznosci.

Ruda oj chcialabym zeby sie udalo :) jeszcze musze czekac. Co prawda zastpiam o 20 i jakos tak mi dziwnie na zoladku, ale nie wiaze tego z ciaza. W poprzedniej mnie cycki bolaly strasznie a teraz nic. No,ale wiadomo kazda ciaza inna, ale nie nakrecam sie :) zwlaszcza, ze tego miesiaca w ogole pod uwage nie bralam .. ale kto wie moze wlasnie dlatego sie uda? :)

Przeslij troche pierogow! Ja raz w zyciu zrobilam 100:D ale wyszly super o dziwo

Uda się uda :-)
Ja Guzika dobrze przyszyc nie potrafię. Ale wezmę maszynę od mamy i spróbuję :-)
Proszę częstuj się :-)

Załączniki

• 1443248434052.jpg
    1443248434052.jpg
    10,3 KB · Wyświetleń: 38
Tarantina najważniejsza jest Twoja KROPECZKA i Twój święty spokój :) !!!

Apostrofa
ja też czasami szyłam, zasłonki, firaneczki, ubrania, ale to było jak jeszcze chodziłam do pracy. Godzinami siedziałam w nocy i rysowałam, wycinałam i szyłam :) teraz po prostu nie mam na to czasu no chyba, że doba wydłuży się do 36 godzin to wrócę do tego :)
Ruda mój M. ciągle marudzi o pierogi, a perspektywa wyrabiania (nie cierpię :confused2:) , wałkowania i nie mówiąc o lepieniu działa na mnie demotywująco :-D Ale kiedyś muszę spełnić zachcianki M. :-)

Ja lepic uwielbiam, gorzej z walkowaniem ale od tego miałam przyjaciółkę :-) i to drugie moje samodzielne pierogi, a raczej pierwsze bo przy pierwszych była babcia i nadzorowała :-)

reklama
Do góry