reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
A, ja mierze w pochwie, i mowię o jeszcze mniejszym skoku, ale jednak zauważalnym - z 36.56, 36.59, 36.66, potem 36.48, a potem 36.84, 36.82 i 36.81.
Myślałam że ta obniżka a potem zwyżka to wlasnie na zagnieżdżanie. Ale jednak nie bo juz by było widoczne Hcg.

Kurcze - ale była gorąca atmosfera od 18, normalnie nie zdążyłam czytać by się dowiedzieć o wyniku bety berthy.:)

Dziewczyny ja mam dziś 5 dc i w życiu nie robiłam żadnych testów a kupiłam sobie mały zapas owulacyjnych paskowych - kiedy zacząć testowanie jak nie mam pojęcia kiedy mam owulację? od 10 dc wystarczy czy wcześniej?

Kurcze - ale była gorąca atmosfera od 18, normalnie nie zdążyłam czytać by się dowiedzieć o wyniku bety berthy.:)

Dziewczyny ja mam dziś 5 dc i w życiu nie robiłam żadnych testów a kupiłam sobie mały zapas owulacyjnych paskowych - kiedy zacząć testowanie jak nie mam pojęcia kiedy mam owulację? od 10 dc wystarczy czy wcześniej?
A jak dlugie masz cykle? Jak 30 dniowy to zaczelabym od 13.01

A jak dlugie masz cykle? Jak 30 dniowy to zaczelabym od 13.01
Sęk w tym że stwierdzono u mnie PCO i czekam do owulki by zacząć brać luteinę na wywołanię @ /pęknięcie pęcherzyka. Kiedyś coś mi się w lekach popierdzieliło i u gin okazała się że mam owulację więc jest nadzieja że wystąpi. Także cykle mam bardzo długieeee... Nie ukrywam że korci mnie zrobić dzisiaj pierwszy test ;)

Sęk w tym że stwierdzono u mnie PCO i czekam do owulki by zacząć brać luteinę na wywołanię @. Kiedyś coś mi się w lekach popierdzieliło i u gin okazała się że mam owulację więc jest nadzieja że wystąpi. Także cykle mam bardzo długieeee... Nie ukrywam że korci mnie zrobić dzisiaj pierwszy test ;)
Hmm... To cieżko stwierdzić.. Ja zaczęłam testy owu w tym cyklu, kupiłam duży zapas tych samych testów (w poprzednim cyklu miałam tez testy ale odziedziczone po koleżankach, 2 szt jednej firmy, 3 szt innej :) i uważam ze rożnej firmy testy owu to pomyłka, bo cieżko interpretować ). I zaczęłam od 8dc. A cykle miałam zwykle 28dni, czyli owu ok 14dc.
I jak sie okazało, przez to ze tak sie przygotowałam do tego cyklu, mój organizm powiedział "sprzeciw" i owulke miałam dopiero 21dc!! Takze zrobiłam jakies 17-20 testów (czasem 2 lub 3 dziennie bo juz byłam pewna ze przecież to juz musi byc teraz!! ;)).
Takze myśle ze jeszcze nie zaczynaj, ale tez kup moze więcej testów ;)

Hmm... To cieżko stwierdzić.. Ja zaczęłam testy owu w tym cyklu, kupiłam duży zapas tych samych testów (w poprzednim cyklu miałam tez testy ale odziedziczone po koleżankach, 2 szt jednej firmy, 3 szt innej :) i uważam ze rożnej firmy testy owu to pomyłka, bo cieżko interpretować ). I zaczęłam od 8dc. A cykle miałam zwykle 28dni, czyli owu ok 14dc.
I jak sie okazało, przez to ze tak sie przygotowałam do tego cyklu, mój organizm powiedział "sprzeciw" i owulke miałam dopiero 21dc!! Takze zrobiłam jakies 17-20 testów (czasem 2 lub 3 dziennie bo juz byłam pewna ze przecież to juz musi byc teraz!! ;)).
Takze myśle ze jeszcze nie zaczynaj, ale tez kup moze więcej testów ;)
Na dobry początek kupiłam 30, także mam nadzieję że na dwa cykle wystarczy. W takim razie wstrzymam się do 10dc (ale ani dnia więcej ;p). 19.01 idę do innego gin także mam nadzieję że on mnie jakoś przygotuje. Kurcze to pierwszy nasz cykl starań i nie do końca wiem jak się do tego zabrać (i nie o męża mi chodzi ;) )

Dzięki dziewczyny za pomoc.

Witam dziewczynki ! :) pi razy drzwi przejrzałam co tu się działo ( cały dzień w biegu ) ... Bertha nie martw się, może być za wcześnie ja dzisiaj znów testowałam, jutro powinnam mieć @ a wynik negatwny ... no cóż chyba i w tym miesiącu prolaktyna ze mną wygrała :D

PADA ŚNIEG !! :D pierwszy raz tej zimy :D

reklama
Do góry