reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Matko 200 postów - z ręka na sercu która jest w stanie wszystko ogarnąć ?:)

Hime hahah faktycznie co reklama :)

Anik to chyba zależy od laboratorium bo ceny sa rożne .

Ja mam termin na ...chyba 21...wiec mozna mnie gdzieś tam dopisać jak jest jakas lista :)

Lenaka serio wszystki przeczytałaś brawo !:) hm podzielam Was bo ja nie mam pojęcia o szyjkach a o śluzach tez nigdy nie przywiązywałam wagi:p

reklama
Cześć kochane, rety nadrobiłam wszystkie milion stron od wczoraj ale oczywiście wszystko mi się pomerdało. Jak na razie nie ma nowych przyszłych mamusiek, w takim razie trzymam dalej kciuki &&&&&&&&&&

Ja ręczniki zmieniam co dwa dni, osobny mam do ciała i osobny do włosów. A do rąk mały zmieniam codziennie, piorę w kapsułkach zazwyczaj ariel na 90 stopniach ale raz kupiłam takie fatalne ręczniki że żadne pranie ich nie ratowało, wystarczyło wytrzeć ręce a już śmierdziały, a po praniu to masakra. Taki zapach brudnego, mokrego psa, nigdy więcej takich ręczników. Dlatego głównie kupuję w eurofiranach, jakościowo mi odpowiadają.

Dziś 10 dzień cyklu, zrobiłam test owulacyjny, wynik negatywny. Po kąpieli spróbuję określić szyjkę, nigdy tego nie robiłam zobaczymy czy coś z niej wywróżę ;) no i kurczę śluz mnie martwi, zawsze byłam raczej wilgotna a teraz to tak bardziej sucho się zrobiło, no jedynie jak @ to mokroooo ale to nie o taką wilgoć mi chodzi.

Życzę Wam misie dobrej nocy.
Lenaka ja nie chce Ci podcinac skrzydel i Cie dolowac, chce dla Ciebie dobrze kochana. Czytam ze sie w tym cyklu starasz, musisz jak najszybciej isc do endokrynologa zeby zbic to tsh bo tsh 4 to wiesz ze lipa z ciazy. Proponowalabym zebys zrobila chociaz samo tsh, jak nie chcesz innych badan narazie robic. Zbicie tsh troche czasu Ci zajmie. Nie odbierz tego zle, bo ja chce dla Ciebie dobrze dlatego to pisze.

Prywatnie zrobiłam. Nie mam cierpliwości do lekarzy zeby sie umawiać, czekać i prosić o skierowanie.. Jak mam pomysł to chce od razu zrealizować, takze w pracy to wymyśliłam i po pracy pojechałam oddać krew do badania.
Strawbelka mnie zainspirowała, ze warto sie przebadać, dzięki!
Bertha ja to tez wole wydac kase i zeby sie okazalo ze badanie niepotrzebnie robilam, niz nie robic badan a potem plakac bo kolejny raz poronie. Lepiej spac spokojnie i zrobic chociaz te podstawowe badania;)

Ja tez mam sucho po okresie często. A czasami tak mi się wydaje ze to wina tamponow co o tym sądzicie?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Może coś w tym być bo też używam tamponów, ale dziewczyny pisały o tabletkach z olejem z wiesiołka, dobrze pamiętam ? Muszę spróbować.

Ja mam termin na ...chyba 21...wiec mozna mnie gdzieś tam dopisać jak jest jakas lista :)

Lenaka serio wszystki przeczytałaś brawo !:) hm podzielam Was bo ja nie mam pojęcia o szyjkach a o śluzach tez nigdy nie przywiązywałam wagi:p

Tak ;) zawsze Was wszystkie czytam staram się być na bieżąco z tym co u Was tylko czasami milczę.

Lenaka ja nie chce Ci podcinac skrzydel i Cie dolowac, chce dla Ciebie dobrze kochana. Czytam ze sie w tym cyklu starasz, musisz jak najszybciej isc do endokrynologa zeby zbic to tsh bo tsh 4 to wiesz ze lipa z ciazy. Proponowalabym zebys zrobila chociaz samo tsh, jak nie chcesz innych badan narazie robic. Zbicie tsh troche czasu Ci zajmie. Nie odbierz tego zle, bo ja chce dla Ciebie dobrze dlatego to pisze.

Kochana masz całkowitą rację, i w 100 % się z Toba zgadzam. Może to że się będę starać to za dużo powiedziane, po prostu na razie chcę ogarnąć mój cykl. Monitorować sobie owulację, ogólnie ma nowo się sobie przyjrzeć. Badania na dniach zrobię i do endo się umówię więc spokojnie. Przypuszczam że w tym miesiącu to nawet do żadnego seksu nie dojdzie bo mieszkamy u mamy i jest totalnie zero intymności. Dopiero na początku lutego wracamy do siebie po skończonym remoncie, więc nie jest lekko. Ostatni seks mieliśmy 20 listopada po też długiej dwumiesięcznej przerwie spowodowanej ciążą a później jej stratą. Więc starania to zdecydowanie za dużo powiedziane, po prostu chwilowo monitoring i obserwacja a mam nadzieję że kolejny cykl przerobię w praktyce, póki co teoria ;) i diagnostyka. Ale najważniejszą decyzję podjęliśmy że będziemy się starać.

Lenaka fajnie ze podjeliscie decyzje o staraniach:) zobaczysz czas zaleczy rany, chociaz zawsze jakis bol pozostanie. Zobaczysz ani sie obejrzysz a znow bedziesz w ciazy;) Duzo dobrego Ci zycze!

U mojej mamy jest filia Diagnostyki a oni ceny mają te same. Jak u niej będę to sobie podejde

Lenaka kochana my z mężem po stracie z października w grudniu przy świętach staraliśmy sie na kanapie mając w pokoju obok teścia - jak to robiłam ze śnie nie martwiłam nie wiem chyba maz mnie znieczulał bo juz nie pamietam jak to mógłby byc ze sie nie balam zwłaszcza ze nie ma drzwi do tego pokoju hehheh :) a dodam ze sie udało:)

Anik diagnostyka ma tez przez neta wyniki to dobre zwłaszcza przy bhcg . :)

reklama
Lenaka kochana my z mężem po stracie z października w grudniu przy świętach staraliśmy sie na kanapie mając w pokoju obok teścia - jak to robiłam ze śnie nie martwiłam nie wiem chyba maz mnie znieczulał bo juz nie pamietam jak to mógłby byc ze sie nie balam zwłaszcza ze nie ma drzwi do tego pokoju hehheh :) a dodam ze sie udało:)

Anik diagnostyka ma tez przez neta wyniki to dobre zwłaszcza przy bhcg . :)

Jesteś mega odważna :) my niestety z mamą w jednym pokoju, śpimy na kanapie obok jej łóżka, a mamcia to sen ma leciutki. Wytrzymamy, już niewiele zostało, zresztą na ten seksik w listopadzie to musieliśmy się do hotelu wybrać. Dwie godziny jeździliśmy i szukaliśmy pokoju bo wszędzie pełno i brak wolnych pokoi no i stanęło na najdroższym w mieście, ale za to standardy godne króla ;) damy radę ale jak wrócimy do domu to u mamy się chyba przez najbliższe pół roku nie pokaże. Przez sześć lat przyzwyczaiłam się że to ja jestem panią i władczynią, choć mamunię mam najlepszą jaką mogłam sobie wymarzyć to jednak mój dom jest gdzie indziej i tam się najlepiej czuję.

Ostatnia edycja:
Do góry