reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2011 REAKTYWACJA !!! :)

Witam ...

Ja znów po długiej przerwie ... doba jest zdecydowanie za krótka !!!

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :-) Spełnienia marzeń i realizacji planów !!!

U nas intensywnie ...
zdrowotnie ten sezon jest dla nas kiepski ...
Z czeka usunięcie trzeciego migdała, L w miarę się trzyma, choć teraz zaliczyła zapalenie ucha i też mamy konsultować u laryngologa ...
a z małym idę pojutrze na kilkudniową diagnostykę do szpitala, bo od urodzenia paskudnie kaszle i trzeba w końcu ustalić dlaczego ...
boję się jak diabli i mam nadzieję, że nic mu nie znajdą ...
poza tym w przyszłym tyg. mam wracać do pracy :szok:

Sol, widzę, że jesteście w UK ... jak sie układa ??? to etap przejściowy przed Stanami, czy zostajecie na stałe ???

reklama
Jol
witaj ..powodzenia w szpitalu-obyście poznali wroga i mogli leczyć synka ..

u nas rano waliła śnieżyca a teraz słonko zapodaje :sorry:
smażę naleśniki bo dzieci molestowały.

miłego popołudnia babeczki .

JoL - powitać :) Póki co zostajemy tutaj. Szukam pracy bo "busy" się skończyło i zaczynamy mieć małe problemy. Ale nie ma bata - damy radę :) o US póki co nie myślę, choć zaczyna mnie korcić napisanie do mojego byłego promotora czy jego oferta jest nadal aktualna. Korci strasznie ale M. chce zostać w UK. Po cichu skłądam też papiery do innych krajów ale M się o tym póki co nie dowie. Jeśli dostanę pracę to będę happy, jak nie - nic nie tracę :) Jutro idę o robotę - trzymaj kciuki ;)

U nas póki co cicho z chorobami, prócz Karoliny anginy która minęła prawie bezobjawowo to tylko zęby się dzieciom popsuły i zbieramy się do PL na leczenie, ale dopiero jak dostanę pracę i będzie kasa. Taki weekendowy wypad.
Rozwala mnie nadal jak Anglicy komentują Polaków za ich plecami. Ostatnio się odszczeknęłam - ojej jaki szok przeżyły dwie mamusie ze szkoły Karoli że je zrozumiałam i im odpowiedziałam w ich języku co myślę o ich przemyśleniach XD
Spadam spać bo rano Kaja do szkoły a ja o pracę. Trzymajcie kciuki ;)

Buziaczki i pozdrawiam wszystkie i każdą z osobna ;)

Witam.
Jaka cisza.
Mama
Oglądam twoje pazurki na Fb. Majstersztyk. Co tam u was? Jak dzieci ? Dużo masz klientek ? Zadzwoń kiedyś jak znajdziesz pauze.
Sol
I co z pracą? W jakich krajach szukasz ? Ty jesteś odważna dziewczyna. Dobrze że dziewczyny zdrowe.
Cała reszta wychodzić z krzaków zapraszam na niedzielne latte.

heloł:)
Wisieńka z rana wleciała a ja na wieczór :-D

Wisieńka
dzięki ;* wysłałam zapro do polubienia strony gabinetu-proszę lajknąć :-D u nas wsio oki-zdrowi,mąż kocha..za tydzień być może bedzie nas 6-cioro bo chcemy wziąć do domku jeszcze jednego małego psiaka:tak: kobietkę-->co by było 3 na 3 :-D

Maran
działacie ??:cool2:

Paula
jak dzieci? jak kocurro?

Sol
i co z pracą?

Jol
juz po szpitalu ??

zostawiam trochę czekolady :sorry2:

Mama
Ho ho to wy rodzina rozwojowa. Polubie nie ma problemu. A psinka jaka ? Rasowa ?
Ja już poogarniałam dzieciaki i wykąpana poczytam trochę i spanko bo jutro ciężki dzień. Och jak mam dość tej pracy

Ja nic nie pisze bo u mnie stale to samo... mama juz podzialane, teraz nacefekty trzeba czekac...
Wisienka mojevtez juz sia widc mam luz ;)

reklama
Wisienka - ja nadal Japonię obstawiam i teraz UK. Koleżanka nas chciała na Islandię ściągnąć - już na wynajęty dom i praca od jutra ale M stwierdził że tam jest stanowczo ZA ZIMNO :D A z pracą tu... szukam nadal :) Jestem głupią optymistką z nastawieniem "co się nie da jak się da" więc na bank coś znajdę prędzej czy później. Póki co jutro pierwszy dzień Emilki w przedszkolu a dokładniej pierwsza samodzielna godzinka (jasne że po godzinie będzie chciała stamtąd pójść XD ) więc spore emocje ale będzie ok. Przyznali jej te 3 godzinki dziennie za free więc zaczynamy chodzić. W środę zapytała mnie po raz pierwszy "mamo a kiedy ja wreszcie pójdę do przedszkola?" Więc uznałam że trauma przezwyciężona, w czwartem załatwiłam wszystkie papiery, przyszłyśmy na godzinkę zapoznawczą, pani ją zaprosiła do zabawy a Emilka jak to Emilka, złapała panią za rękę i poszła od mamy do pani i do stolika. Pani mnie na 10 min wyprosiła z sali a potem stwierdziła że jutro przyprowadzam ją na godzinkę żeby sama została w przedszkolu i jak będzie ok to od poniedziałku może zostawać na 3 godzinki. Ale w piątek wstała z paskudnym humorem i takim samym katarem, więc poszłam do przedszkola powiedzieć co się stało i przeniosłyśmy tą godzinkę na poniedziałek. Ostrzegłam też panie że może się zdarzyć że Emilka mnie wygoni po godzinie więc zapisały jej pełne 3 godziny na poniedziałek tak na wszelki wypadek jakby nie chciała wyjść z przedszkola po godzinie :D Wszystkie panie wiedzą o jej traumie więc będą jej pilnować, a Emilka już polubiła wszystkie 3 panie ze swojej grupy i pana operatora placu zabaw :) Fajne przedszkole, malutkie, tylko 30 dzieciaczków w wieku 3 miesiące-4 lata - podzieleni na 3 grupki wiekowe.

mama - pokaż te pazurki, też chce zobaczyć :( Ja się muszę do ciebie jakoś wybrać tylko nie bardzo wiem jak :p

maran - trzymam kciuki ;)

Idę spać bo jutro muszę obie odprowadzić do szkoły/przedszkola :)

Do góry