reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki mieszkające w UK !

Ania7812

Fanka BB :)
witam serdecznie wszystkie dziewczyny !!! stwierdziłam ze założę ten wątek dla dziewczyn które starają się o dziecko mieszkające w UK niestety każda z nas wie ze tutaj to jest wszystko utrudnione.
Ale zawsze to raźniej która zawsze coś podpowie może ma jakieś doświadczenia z GP lub infertility clinic.
Wszystkie dziewczyny są mile widziane które się starają które są po przejściach jak ja lub które mają problemy aby w tej ciąży być . Razem zawsze raźniej i więcej siły na walkę.

reklama
Rozwiązanie
Dziewczyny na watkach rozsiewaja wirusy ciazowe :) a mnie zlapal tylko COViD bezobjawowy :D gdyby nie to, ze w pracy robie testy co tydzien to bym nie wiedziala :)

Starania u Nas zawieszone. Nie wiem na jak dlugo i czy w ogole je wznowimy. Od nastepnego cyklu rzucam wszystko.. mierzenie temp, testy owu.. monitor..

O kurczę zdrówka życzę [emoji177] trzymajcie się
reklama
Wiem gdzie mogę zrobić badania. Narazie spisuje na kartce co mam zrobić tez nie chce przesadzać z tymi badaniami. Jak Narazie to myślę tylko o tym żeby polipy zeszły po clo stymulacji która sobie sama włączyłam od lekarza z pl bo to był błąd . Wszystko było ok u mnie to poszalalam z clo 😓 tak pięknie mi wszystko szło z tymi witaminami i nasienie M 60% lepsze po nich to przywalilam. Mam tylko nadzieje ze nie pyklo w tym miesiącu z tymi polipami choć ja pechowa jestem i może tak być bo ostatnio mnie dopada wszystko to co złe. A brałas kiedyś clo bo ja 1sxy raz i tak się zastanawiam dlaczego 7dpo śluz jest jak płodnyto mnie zastanawia no nigdy tak nie miałam nie podoba mi się ten śluz u mnie jest go dużo i jakby prawidłowy ale rozciągliwy. Może po tych tabl clo
Nie bralam nigdy clo bo ja tylko do IVF podchodze wiec nie mam o nim pojecia

Nie bralam nigdy clo bo ja tylko do IVF podchodze wiec nie mam o nim pojecia

Musze się wam pochwalić choć nie wiadomo co będzie .
W tym miesiącu miałam monitoring załatwiłam sobie tu w UK prywatnie. Wzięłam to clo co wam opisałam i dostałam 2dni przed owulacja 2 polipy 9mm 10mm i nie staraliśmy się bo to by było mega nie odpowiedzialne powiedziałam ze M ze muszą mi polipy się wchłonąć lub musze jechać na zabieg do polski je usunąć ale było przed wizytą zanim wiedziałam o polipach.
W życiu nie spodziewalabym się z takiego obrotu sprawy
Ze miałam monitoring to wiem na 100% kiedy była owulacja
Test pozytywny clearblue wyszedł mi 5dni przed @ w 24dc w 9dpo
Następny dzień 4dni przed @ 25dc 10dpo clearblue czułość 25 PREGNANT beta pięknie rośnie bo dziś 3dni przed @ a 11 dpo piękne krechy
Mam nadzieje ze polipy się wchłoną
Ze ciąża mocna to je wchłonie
Od pozytywnego testu ciążowego biorę aspirin 75mg na rozrzedzenie krwi . Zastrzyków nie wbijam z heparin bo kurde nie wiem . W poniedziałek będę dzwonić do lekarza mojego w Polsce zobaczę co on mi powie . Ale bardzo mocno się ciesze nie spodziewałam się tego zajęłam sir tak mocno polipami ze nawet nie brałam od uwagę tego ze mogło by się udać .
Natura jest nieprzewidywalna 😍
testy z wczoraj 10dpo

Załączniki

• 20200214_122318.jpg
    20200214_122318.jpg
    967,2 KB · Wyświetleń: 54
Sprawdzilam ich skład i jest tam wszystko co już biorę. :) więc nie będę się podwójnie dorasowywac haha! Ja mieszkam na drugim krańcu wyspy pod Bristolem, a pochodzę z Gdańska :)
U mnie poronienie nie wiąże z brakiem tych witam, ja do kolejnego transferu jeśli coś wyhoduje będę badać zarodek pgd i planuje dołożyć immunoglobuliny... One są bardzo drogie niestety ale jeśli są problemy immunologiczne konkretne to są bardzo skuteczne..
Hej ja też spod bristolu, po ostatnim poronieniu ,w czerwcu ,znow spróbowałam i wyszła mi druga kreska blaaaadziusienka

Mi również jestem Daria😊 powiedz mi proszę masz polskiego lekarza? Tzn jeździsz może gdzieś do polskiego ginekologa czy po prostu tutejszy GP? BTW gratuluję drugiej kreseczki❤️

Lece do Polski, poronilam juz kilka razy i jakoś mało ich to obchodzi wiec będę latać do pl
No ja jestem po stracie w styczniu.. Do Polski lecę dopiero w maju i nie wiem jak się za to zabrać. Niebawem mają mi dojść duphaston z Polski tak w razie czego jak tylko zobaczę dwie kreski to zapobiegawczo bo tutaj to wiem, że do 12 tyg ciąża nie istnieje..

reklama
No ja jestem po stracie w styczniu.. Do Polski lecę dopiero w maju i nie wiem jak się za to zabrać. Niebawem mają mi dojść duphaston z Polski tak w razie czego jak tylko zobaczę dwie kreski to zapobiegawczo bo tutaj to wiem, że do 12 tyg ciąża nie istnieje..
Baardzo mi przykro ..:( Dokladnie dla nich nie istnieje , ja poleciałam do pl zrobiłam wszystkie badania ,wszystko w porządku ,wez wolne chwilei leć tam może nie są rewelacyjne warunki ale lekarze wiedza co robią

Do góry