reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

O 21 test oeu negatywny ale kolo poludnia i pozniej drugi pozytywny. Ten byl trzeci dzis.
Co myslicie kiedy mialam owu ??

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczyny wpadlam do Was na chwilke w niezbyt dobrym nastroju :-(

Przepraszam ze napisze o sobie ale musze sie wygadac...bo czuje ze depresja jest blisko.
Dzisiaj mam 12 dc a ja ciagle plamie,w pon dzwonilam do przychodni ale przyjmowali tylko emergency takze moj przypadek taki nie jest i kazano zadzwonic w piatek,te plamienia mnie wykoncza,moj maz mnie uspokaja i mowi ze bedzie dobrze ale ja juz nie wierze w to,od dwoch lat to samo i konca nie widac,znalazlam w neci info na temat plamien i wychodzi na to ze mam za malo progesteronu,ba nawet znalazlam ze w Uk tez takowy jest tylko na recepte i sie ludze ze mi go przepisza w piatek a jak nie to chyba wszystkich w tej przychodni powystrzelam ,mam dosc .

Edytka przykro mi z powodu plamien, moze powiedz ze starasz sie od roku i plamisz, po roku w sumie powinni zadzialac. Chodzi mi o to zeby Cie nie olali i nie powiedzieli, prosze sie starac do roku i wrocic. Powiedz tez ze popadasz w depresje.

Trzymam kciuki wiec za pomyslna wizyte u lekarza.

Akuku oni to wszystko wiedza...robili mi 2 razy usg,cytologie,wymaz czy nie mam bakterii lub infekcji,hormony tez 2 razy i niedawno ten lekarz u ktorego bylam przepisal mi tabsy anty i powiedzial ze one pomoga,gowno sie zna i tylko kity wciska,na szczesie to nie moj lekarz ,musialam isc do niego bo mojego nie bylo ale wiecej moja noga w jego gabinecie nie postanie,i niech teraz ktos mi powie ze uk to nowoczesny i rozwiniety kraj to chyba nerwy mi puszcza ...moze z gospodarka sa do przodu ale napewno nie ze sluzba zdrowia .

Edyta jesli chodzi o sluzbe to oni sa rozwinieci sprzetem...ja akurat trafilam na fajna pani dr. Ale pamietqm jak moj Alex mial wysypke po mleku sklepowym, to poszlam do lekarza i on wypytal co i jak ale mowil zebym poprobowala inne mleka a ja di niego probowalam wszystkie prosze o nutramigen.. Ohhdny ale zadzialal.nie wkurza to ze w ciazy jest jedno usg... Przynajmniej ja tak mialam i noe rozumie dla czego nie zrobia usg przed samym porodem?? Wszystko polozna zmierzy zbada ahh.
I tak mysle lekarze z pl z tym sprzetem i funduszami to ludzie by nie chorowali.

Jejku dziewczyny ja nie moge na niczym skupic mysli... Jedyne co mi wchodzi to czy jestem w ciazy czy sie udalo... Ahh i czytam czytam... A ja nie chce, noe chce myslec... Ja mam juz dosc czekania... Juz rok :-(
Tak sobie mysle ze moze Bog mnie kara za to ze chciallam sobie "wybrac" plec i tym czasem mnie sprowadzic na ziemiie i pokazac ze to nie takie proste...
Moze czeka/czekal az ja sie zdecyduje ale na obojetnie jaka plec ?? W sumie to juz sie staramy w kazdy dzien ale nie licze dni na core... Chcialabym ale teraz to juz poprostu bym chciala.
Co kam zrobic zeby nie myslec? Z miesiaca na miesiac to samo :/:/ zawsze mowie ze nie bede myslec, nakrecac sie ale to tak samo...

Akukue mysle ze to nie Bog decyduje o tym czy w ciazy jestesmy ,po prostu nie celujemy w te dni :tak: Wiem ze ciezko nie myslec o tym czy sie udalo czy tez nie ,wiec nie wiem co doradzic,to naturalna sprawa ze myslenie idzie w parze z checia posiadania dziecka ;-)
Wiem ze ja nawet jak zaszlabym w ciaze teraz to napewno nie udaloby mi sie jej utrzymac,wlasnie przez hormony i teraz nie wiem co robic,starac sie czy tez wstrzymac sie,ja juz raz przerwalam starania i jak widac zapowiada sie druga przerwa,juz nie wiem co mam robic,pragne maluszka ale wszystko idzie nie tak jak powinno,ile ja bym dala oby tych plamien sie pozbyc...nigdy nie mialam z nimi problemu a teraz cos takiego mi sie przytrafilo.Doskonale wiem co czuje nasza Karola to jest straszne uczucie byc w niemocy,w bezradnosci a widze ze mnie ta sytuacja doprowadza do depresji ,moze dlatego ze mialam nadzieje iz te tabsy anty wszystko wyreguluja a wyszlo inaczej ?? teraz depresja jest blisko czuje to ,bardzo czesto placze,nie chce mi sie rozmawiac,nie cieszy mnie to co wczesniej sprawialo mi radosc,widze ogromne zmiany w moim zachowaniu i wiem ze jesli moja sytuacja z plamieniami sie nie poprawi bedzie naprawde zle...

Dobra wygadalam sie za wszyskie czasy.

oj edytko widze ze naprawdepotrzebujesz pomocy. ja zgadzam sie z Toba ze sluzba zdrowia wuk do dupy, ja dl tej pory bym nie miala dziecka gdybym nie znalazla pani gin w pl tu dalej po 5 martwej ciazy mowili mi ze nic sie nie da zrobic. tutaj nic te konowaly nie robia. kurcze mam nadzieje ze jak pojdziesz do lekarza to cos zalatwisz. postaw sie i domagaj sie tego co potrzebujesz. trzymam kciuki i zycze powodzenia,

reklama
Edyta wiem ze nie Bog ja juz szukam jakiegos wytlumaczenia chyba... Szybko zaszlam w dwie ciaze a teraz... Kazdy dzien jest dla mnie masakryczny...
Kochana mam nadzieje ze lekarz Ci pomoze...

Do góry