reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Ja '84 i tez pierwsze dzieciątko to będzie :tak: Widzę, że jednak większość stara się troszkę wcześniej...

Nuuuśka
ja miałam dłutowany dolny ząb mądrości. Znalazłam sobie chirurga szczękowego... robił to szybko i bezboleśnie (tzn po mocnym znieczuleniu, więc nie czułam). Opuchlizna jeden dzień i potem już tylko zdjęcie szwów :tak: Tak więc da się przeżyć....

A ja już 9h w pracy i mam dość :baffled:

reklama
moniqaa pewnie ze sie da, wszystko sie da kochana jak sie znajdzie porzadnego fachowca, a ja niestety nie znam sie zupelnie na katowickich dentystach, mieszkam tu dopiero 2 lata a Ł. to z dentysta widzial sie pewnie ze 3 razy w zyciu :-pBo jego to wolami ciagnac i nie poszedlby na pewno.
Musze sie wziasc wreszcie za to, bo czuje ze nie jest najlepiej a samo sie nie wygoi bo nie ma za bardzo jak niestety.
Zrobie na poczatek to RTg i zobaczymy co dalej, chodze tu do dentystki, powiedziala, ze potem da mi skierowanie na Klinike do usuniecia, ale aaaaaaa ! ja mam nadzieje, ze da sie w znieczuleniu ogolnym bo cykor jestem straszny

ej ej, ja mam rocznikowo 31 lat i dopiero pierwszy bobas będzie - więc ja tam wcześnie się nie podstarałam.... ale to dlatego, że wcześniej nie byłam do tego dojrzała, albo może po prostu nie poznałam odpowiedniego materiału genetycznego ... a potem, to już bedzie 2 lata od kiedy sie staraliśmy....

Nuuuśka w tym wieku to już nie ma różnic, więc taka szczylówa nie jesteś - nie pochlebiaj sobie, ha ha ha :D

Poznałam ostatnio dziewczynę (pediciur mi robila), ktora ma 22 lata i ma 6 letnie dziecko!!! I to nie byla wpadka tylko zaplanowane !! szok :D ja w wieki 28 lat dojrzalam do posiadania dziecko, a ona w wieku 16 lat!!!

Ja mialam sobie teraz korone - nową jedynke (jak mialam 10 lat bawilam sie w ciuciubabke z kolezankami i sie wbilam zebami w blat..), ale teraz chyba musze poczekac... dentystka to moja przyjaciolka i twierdzi ze w II trymestrze mozna wstawic, ale ja nie wiem....
Patuska jestes rok starsza od mojej siostry - ale jak patrze na nia to sobie mysle ze ona na dziecko bedzie tak samo pozno gotowa jak ja.... ha ha
avensis ja wiem co czujesz....ale naprawde nie trzeba sie spinac, ja po tym poronieniu teraz podeszlam inaczej i sie udalo od razu (cud cud cud) - zajmij sie czyms innym, nie mysl o tym, a sam dzidzius przyjdzie. wiem co sie klebi w Twojej glowie, jak malo kto wiem, dlatego trzymaj sie Sloneczko!!!

A mi dzis nerwy odpuscily, odpoczywam teraz (bo spedzialam z 2 h w aucie a klima sie popsula)....

No to jestem po wizycie i otóż co się dzieje: pani doktor stwierdziła, że mój organizm, w sensie jajniki, macica startują wcześniej z endometrium i owulacją, bo dziś jest dopiero 6 dc, a endometrium ma 6-7 mm, i w prawym jajniku pęcherzyk dominujący, który ma 12 mm. Stwierdziła, że za ok. 6 dni może być owulacja. Natomiast po torbieli na lewym jajniku nie ma śladu. Powiedziała, że z jej strony wszystko jest OK, teraz tylko wyluzować kazała i spotykamy się jak będę w ciąży. Ta kobitka działa na mnie jak balsam, naprawdę. I sama spodziewa się Maleństwa:-) No, to będziemy działać:tak:

misia dobra dobra Ty juz nie madruj tak :p:p
Ja doszlam do wniosku ze jak mam sie juz laparoskopowac, to od razu usune te cholerstwo, i kupuje sobie okulary bo za niedlugo chyba calkiem oslepne :zawstydzona/y::nerd: Kiedy jako dziecko nosilam dosc dlugo okulary bo prawie 16 lat potem pare lat byl spokoj,a teraz znowu sie odnowilo, i to w dodatku astygmatyzm ( jedno oko na daleko, drugie na blisko ). Oczy mnie tak niemilosiernie bola jak wracam z pracy ze szok :baffled: a pieka jak szlak.
Najchetniej to wszystko bym sobie wymienila na nowe, bo co raz to nowe rzeczy zaczynaja szwankowac.
Czyli to pierwsza oznaka starosci - rozsypuje sie hah :-D

avensis
bardzo sie ciesze ze wizytka udana :) chyba warto sie do Niej wybrac w najblizszym czasie. Czyli w sumie u ciebie nie ma zadnych przeciwskazan do zafasolkowania. To dobrze :)
a ona na ta torbiel przepisala Ci jakies leki, czy po prosru sama sie wchlonela ? i w jakim czasie w ogole ?

Ostatnia edycja:
Poznałam ostatnio dziewczynę (pediciur mi robila), ktora ma 22 lata i ma 6 letnie dziecko!!! I to nie byla wpadka tylko zaplanowane !! szok :D ja w wieki 28 lat dojrzalam do posiadania dziecko, a ona w wieku 16 lat!!!
a są takie wierz mi! ja pamiętam jak moja koleżanka z klasy w wieku 16 lat zaszła w ciążę, wszyscy dookoła jej współczuli oprócz mnie, ja jej szczerze zazdrościłam! Od zawsze wiedziałam że młodo założę rodzinę,na szczęście szybko znalazłam odpowiedniego kandytata;-)

Nuuuśka--> po łyżeczkowaniu, które miałam 19 lutego do lekarza poszłam za miesiąc i wtedy się okazało, że jest cysta o wielkości 5,5cm. Lekarz, do którego wtedy chodziłam (robił mi zabieg) przepisał mi luteinę, którą miałam brać, tylko teraz nie pamiętam jak przed pierwszą naturalną @. Naturalna @ po łyżeczkowaniu przyszła dokładnie 19.03. I w marcowym cyklu od 16 do 25 dc brałam lutein 2x dziennie. W kwietniu cysta była już o połowę mniejsza, a po cyklu kwietniowym jej nie ma. Za to jest pęcherzyk ładny z prawego jajnika,jejeje:-DAha i powiedziała, że koniec z luteiną, bo cysty nie ma, więc nie ma potrzeby jej brać.
happymama82-->dziękuję i liczę, że będzie OK:-)

Ostatnia edycja:
avensis czyli moznna przyjac okres orientacyjnie trzech miesiecy i po torbieli nie ma sladu :happy2: I lutke bralas...hmmm spytam sie ginki w poniedzialek i o to:tak:
Teraz na pewno sie uda zobaczysz :-)

reklama
Do góry