Z tego co mi wiadono to HCG 3 tydzień ciąży: 5.8-71.2 mIU/ml
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
happymama82 Mam nadzieje że i Tobie i mnie sie uda. To bedzie cieżka noc dla na oboje A robisz jutro jeszcze raz test??
...podwyższona wartość tego markera, jednak na ogół nie przekraczająca 300 j/ml, występuje w takich stanach fizjologicznych, jak czas miesiączki u kobiet oraz pierwszy trymestr ciąży, a ze stanów chorobowych należy wymienić takie choroby, jak zapalenie wątroby, trzustki i przydatków, marskość wątroby oraz różne choroby autoimmunizacyjne.
Tylko bardzo wysokie poziomy antygenu Ca-125 (powyżej 200-300 j/ml) mogą sugerować raka jajnika. Marker ten nie wskazuje jednoznacznie na raka jajnika. Nawet jeśli w następnym badaniu będzie nieznacznie podwyższony to i tak nie mówi to jednoznacznie o istnieniu nowotworu.