reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Dziewczyny wydajcie opinie 😐
Pisałam już o mojej dziwnej sytuacji z @. W skrócie powróciła po 7 miesiącach od porodu, przy KP, była obecna przez 5 miesięcy po czym we wrześniu zaginęła. Staraliśmy się na podstawie aplikacji, która wyliczyła dni płodne w oparciu o poprzednie cykle. Starania odbywały się w 8,9, 11 i 16 dniu cyklu. Cykle 26 dniowe. Czy jest chociażby cień szansy na zajście mimo tego braku @? Organizm płata mi takie figle, że głowa mała. W najmniej pożądanym momencie...
Jasne, że są szanse. To, że nie ma @ nie znaczy o braku owulacji.

reklama
Kurczę..u mnie niby starania od w sumie pol roku bez zabezpieczania się, ale też bez presji. Za każdym razem dostaję okres i jest ta myśl takiego zrezygnowania „wiedziałam, że tak będzie”. Nie biję się jakoś mocno z myślami, ale nie zdawałam sobie aż tak z tego sprawy, że to wcale takie łatwe nie jest 👀🙈. Jestem aktualnie 11dpo i oczywiście z nastawieniem „i tak pewnie nic z tego. Whatever 😆”. Nie mam jednak też parcia na testowanie się i ciągłe sprawdzanie wystąpienia owulacji 🤷🏼‍♀️.

A czemu nie byłaś u lekarza po zaniku znowu @? Niewiadomo czy owu jest
Znaczy ona zanikła pierwszy raz. Byłam u lekarza, mój lekarz jest przeciwniem KP i starania o kolejne. Kazał odstawić KP. Powiedział, że jajniki są prolaktynowe, cienkie endometrium jak przy menopauzie. Odstawić karmienie, wtedy dopiero można myśleć. Nie zlecił żadnych badani, nie dał nic na wywołanie. Po prostu ogólnie cała sytuacja przez karminie. Dziwi mnie tylko, że przez tyle miesięcy kiedy tych karmień było więcej nie było takich sytacji. Teraz kiedy jest ich mniej wyszło coś takiego. Śluz był jak na owu. Jeżeli ten cykl nic nie przyniesie, a pewnie nie przyniesie pójdę do innego lekarza

Znaczy ona zanikła pierwszy raz. Byłam u lekarza, mój lekarz jest przeciwniem KP i starania o kolejne. Kazał odstawić KP. Powiedział, że jajniki są prolaktynowe, cienkie endometrium jak przy menopauzie. Odstawić karmienie, wtedy dopiero można myśleć. Nie zlecił żadnych badani, nie dał nic na wywołanie. Po prostu ogólnie cała sytuacja przez karminie. Dziwi mnie tylko, że przez tyle miesięcy kiedy tych karmień było więcej nie było takich sytacji. Teraz kiedy jest ich mniej wyszło coś takiego. Śluz był jak na owu. Jeżeli ten cykl nic nie przyniesie, a pewnie nie przyniesie pójdę do innego lekarza
To, że jest śluz podobny jak na owulację wcale nie znaczy że jednak ona występuje,tak samo jak ból jajnika itp. Organizm robi zmyłki. Nie majac monitoringu można tylko przypuszczać.

reklama
Do góry