reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

A któraś z was miała sytuację, że stary test odczytany po czasie był pozytywny i jednak była ciąża? 😁

Pewnie są takie przypadki. Ale wiesz to tak jak z tym, że zjadłam czekoladę, a potem miałam pozytywny test ciążowy. Czy w takim razie możemy uznać, że chęć na czekoladę oznacza ciąże? No nie ;)

reklama
W środę mam wizytę czekam co mi powie lekarz, opinie są podzielone robiliśmy razem z partnerem wychodzi na to że partner przeszedł a ja dalej to mam.

Dla mnie ciąża z tymi wirusem była mega stresująca więc mając pozytywne wyniki ja bym się nie zdecydowała. No ale to już zależy od osoby

Dla mnie ciąża z tymi wirusem była mega stresująca więc mając pozytywne wyniki ja bym się nie zdecydowała. No ale to już zależy od osoby
Na pewno zrobię dodatkowe badania zanim miała bym się zdecydować. Dużo jest tych Igg a mało igm więc podejrzewam ze albo to końcówka choroby ale wynik dodatni jest fałszywy. Pewnie ze jeśli wyjdzie na to że jednak bym to miala to wole przeczekać aż wirus sie całkiem odsunie. Tylko denerwuje mnie to że tyle człowiek musi czekać a ciągle wychodzi cos nowego 🥺

Ja😅 ale tę ciążę straciłam.
Właśnie, duzo czytałam o takiej ciąży, że ponoć test w te 10 minut nie zdoła wykryć takiej małej ilości hormonu. Kurde przykro mi, że straciłaś okropne przeżycie. Moja siostra długo starała się o 2 dziecko, jak się udało to też straciła, wydała się infekcja, bardzo długo brała antybiotyk

Ja😅 ale tę ciążę straciłam.

To też w sumie nie jest "dziwne" - przyjmuje się, że około 60% wszystkich naszych ciąż tracimy jako biochemiczne. Zazwyczaj o nich nie wiemy bo nie staramy się o te ciąże więc nie robimy testów przed okresem czy te 8dpo więc po prostu przychodzi okres w dniu terminu albo spóźniony i nawet nie wiemy, że tam była jakaś ciąża

reklama
Do góry