reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Cześć dziewczyny :) my z mężem powoli zaczynamy starania, w sumie bardziej planujemy starania o drugiego bobasa ☺️ W pierwsza ciaze zaszłam przypadkiem, w kolejna w pierwszym cyklu. Jeszcze nie przeszliśmy do konkretnych działań, mam nadzieje, ze mnie przygarniecie 😬 mam 25 lat i córkę z lipca 2020, nadal karmie, miesiączkę mam od grudnia, owulacje raczej tez, przynajmniej tak uważa mój ginekolog :) ogólnie to jest nasze drugie dziecko, pierwsze zmarło podczas cc w 27 tygodniu. Druga tez była cesarka i chyba to jedyne co mnie blokuje przed trzecia ciaza… teoche się boje. Ale strasznie bym chciała rodzeństwo dla mojej córeczki ;) rozmawiałam już z lekarzem o ewentualnej próbie porodu naturalnego i jest na tak. Ale wiadomo ze w ciąży różne rzeczy mogą się zadziac. Jest tu może któraś z Was po dwóch cesarkach? Przepraszam jeszcze nie nadrobiłam tych 12 stron, zrobię to pewnie wieczorem jak uspie córkę 🙏🏻Na tamtym wątku nie byłam :)
Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę powodzenia :)

Mam pytanie do osób które przyjmowały Progesteron Besins 🙂 w tym cyklu go dostałam po owulacji potwierdzonej monitoringiem tak trochę z podejściem że może to pomoże bo progesteron był w dolnych granicach normy... Biorę go 4. dzień i odczuwam dziwny dyskomfort w podbrzuszu... To normalny skutek uboczny tego? Ktoś miał podobnie?

Cześć dziewczyny :) my z mężem powoli zaczynamy starania, w sumie bardziej planujemy starania o drugiego bobasa ☺️ W pierwsza ciaze zaszłam przypadkiem, w kolejna w pierwszym cyklu. Jeszcze nie przeszliśmy do konkretnych działań, mam nadzieje, ze mnie przygarniecie 😬 mam 25 lat i córkę z lipca 2020, nadal karmie, miesiączkę mam od grudnia, owulacje raczej tez, przynajmniej tak uważa mój ginekolog :) ogólnie to jest nasze drugie dziecko, pierwsze zmarło podczas cc w 27 tygodniu. Druga tez była cesarka i chyba to jedyne co mnie blokuje przed trzecia ciaza… teoche się boje. Ale strasznie bym chciała rodzeństwo dla mojej córeczki ;) rozmawiałam już z lekarzem o ewentualnej próbie porodu naturalnego i jest na tak. Ale wiadomo ze w ciąży różne rzeczy mogą się zadziac. Jest tu może któraś z Was po dwóch cesarkach? Przepraszam jeszcze nie nadrobiłam tych 12 stron, zrobię to pewnie wieczorem jak uspie córkę 🙏🏻Na tamtym wątku nie byłam :)
Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę powodzenia :)

W Warszawie na Żelaznej był udany poród naturalny po 4 cesarskich cięciach.
Ja mam udany vbac - więc po jednym cięciu

W Warszawie na Żelaznej był udany poród naturalny po 4 cesarskich cięciach.
Ja mam udany vbac - więc po jednym cięciu
Wiem, rodziłam tam córkę :) byłam tam tez na konsultacji miesiąc temu u doktora Puzyny i on daje na ten moment zielone światło i zachęca.
Mogłam podjąć próbę vbac, ale niestety mój stan psychiczny wziął górę… teraz trochę inwczej do tego podchodzę :)

reklama
Wiem, rodziłam tam córkę :) byłam tam tez na konsultacji miesiąc temu u doktora Puzyny i on daje na ten moment zielone światło i zachęca.
Mogłam podjąć próbę vbac, ale niestety mój stan psychiczny wziął górę… teraz trochę inwczej do tego podchodzę :)

Na Warszawskiej grupie o porodówkach na fb - jakaś dziewczyna pisała, że mimo potwierdzonej, prawdziwej tokofobii leczy się i chce spróbować porodu naturalnego więc jeżeli gdzieś tam masz chęć to można poszukać też pomocy psychologicznej. Na FB jest też fajna grupa wsparcia dla vbac, a założycielka grupy napisała na ten temat równie fajną książkę "Cesarskie cięcie i poród po cesarskim cięciu" wydaną przed wydawnictwo Natuli. Ale też jak ostatecznie nie będziesz czuła się na siłach to po dwóch cc nikt sam z siebie nie zaproponuje sn

Do góry