reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Dzisiaj będę zmierzła 😳 już to czuję. Nie dość że @ to jeszcze poczucie że nie udało się tym razem. Nawet szczerze mówiąc nie zdążyłam dotrwać do dnia testowania 😂😂 No nic szybkie pogodzenie z losem i obliczanie kolejnego cyklu. Tylko teraz jaka długość cyklu założyć, to nie wiem.

Tak teraz myślę, przez ostatnie 5 lat się nie obserwowałam tak wnikliwie. Wszystko na oko, to teraz jestem zdziwiona 😂 mam już dwoje dzieci 7 i 5 lat. Uznałam, że więcej dzieci mieć nie będziemy. A tu taka chcica przyszła i okazuje się, że wogole nie znam własnego ciała. Wszystko się od tamtych czasów zmieniło. Pora się znów dokształcić.

U mnie mały zaraził się covidem. Gorączkuje do prawie 39 i wymiotuje przez ból gardła. Narzeczony tylko już ból gardła. Mi nic nie jest jedynie boli mnie łydka i cały czas mi mrowi. Nie wiem co w tej sytuacji. Miałam to samo po szczepieniu 2 dawką ale szybko przeszło a teraz łydka drętwieje od nocy. Drętwienie, mrowienie i takie napięcie, że aż lekko boli. Wzięłam acard. Boje się, że zakrzepicy dostane czy cos 🤯😵‍💫😵

A u mnie cykle przed poronieniem były 32 dniowe, teraz po były 27-30 i myślałam, że już tak zostanie a w tym miesiącu się wszystko popieprzyło, jakieś plamienia itp, owulacja się przesunęła i cykl będzie miał 36 dni. 🙈 we wtorek byłam na wizycie i pęcherzyk 22mm był i ślady płynu w zatoce douglasa i wg gin owu miała być tego samego dnia lub następnego ale nie miałam już drugiego usg więc nie wiem czy pęcherzyk pękł...

U mnie mały zaraził się covidem. Gorączkuje do prawie 39 i wymiotuje przez ból gardła. Narzeczony tylko już ból gardła. Mi nic nie jest jedynie boli mnie łydka i cały czas mi mrowi. Nie wiem co w tej sytuacji. Miałam to samo po szczepieniu 2 dawką ale szybko przeszło a teraz łydka drętwieje od nocy. Drętwienie, mrowienie i takie napięcie, że aż lekko boli. Wzięłam acard. Boje się, że zakrzepicy dostane czy cos 🤯😵‍💫😵
Nie umiem doradzić z łydką. Ja też cierpnę strasznie w nocy w dzień jak usiądę. Najgorzej ręce. Ale jeśli to nowy objaw to myslalabym o lekarzu. Zdrówka dla Was.

reklama
Napiszcie mi czy dobrze myślę. Obliczyć ow dla krótkiego cyklu 24 dni i normalnego czyli 28. Starać się między tymi datami ? Jestem matematykiem muszę to wszystko zaplanować 😂obliczyć. Help. Na obecną chwilę nie wiem nawet czy ja rozpoznam u siebie dzień ow.

Do góry