reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

u mnie jest właśnie tak samo. Na początku się ucieszyłam a teraz się boje. Masakra :(
Normalne. Pamiętaj, trzeba myśleć pozytywnie choć sama wiem że się nie dało. Miedzy 4 a 9 tc na wizytach u ginekologa byłam co tydzień. To mnie uspokajało. W 10 tc znalazłam już serduszko detektorem tetna i wtedy jak tylko miałam jakieś wątpliwości czy maluszek żyje to od razu go włączałam. I tak do końca 😊

reklama
Nie ma czegoś takiego jak słaba beta - nie wiesz kiedy była implantacja na 100% więc nie wiesz kiedy zaczęła się produkować - każda beta startuje od 0
Moja jakieś 16dpo była 25 - i okej, skończyło się u mnie jak się skończyło ale to nie była wina tego, że szybko wyłapałam betę. Mam tu na forum "koleżanki", których bety też zaczynały się od 20-30 i przyrost był nawet gorszy niż mój (bo mój na początku to 244%) i ciąże bezproblemowe i nudne.

Zbadaj sobie przyrost za 48h, a potem już w spokoju na USG. Jeszcze raz gratulacje! :)
Ja zaczynałam z betą 18.7 😅 przyrosty były świetne ale nawet i one nie mówią jak się potoczy

Hej! Mam pytanie czy sprawdzacie date porodu na podstawie okresu? Zeby wiedzieć kiedy, gdyby się w końcu udalo?
Tak 🙈 z 1 dzieckiem robiłam to samo 😂 mega się ucieszyłam jak mi miała data porodu wypadać w urodziny i faktycznie zaszłam i termin tak miałam. Synek jednak urodził się 3 tyg przed czasem ale jednak data fajna 😃 teraz tez sprawdzam z ciekawosci

Hej! Mam pytanie czy sprawdzacie date porodu na podstawie okresu? Zeby wiedzieć kiedy, gdyby się w końcu udalo?

Nie do końca rozumiem pytanie - ale ja nie sprawdzam bo mam nieregularne cykle i moje dzieci według OM powinny się rodzić z miesiąc wcześniej ;) Natomiast patrząc po owu - to tak sprawdzam, sprawdzam sobie też znak zodiaku i inne cuda. Bo dla mnie to nie ma związku - tak samo jak to, że wózek, łóżeczko czy ciuchy mam już dla tego dziecka wybrane ;)

Ba powiem więcej - ja nie mogę się teraz starać bo oficjalnie nadal jestem w ciąży wiec raczej mój organizm nie da mi teraz owulacji (choć jest tak powalony, że w sumie wszystkiego mogę się spodziewać), ale właśnie w związku z tym, że nie chcę kolejnego skorpiona, a urodziny w grudniu uważam za słabe to nie zamierzamy się teraz starać przynajmniej do połowy kwietnia. I tak wiem, że mając termin na połowę stycznia i tak mogę urodzić w grudniu bo przecież wcześniaki się zdarzają - no ale jednak zakładam ciąże bez przygód i skrajnych wcześniaków (teoretycznie oboje dzieci bym przenosiła więc też statystycznie mała szansa)

Według gin to 4 tydzień z okresu.
W normach z laboratorium 99 to 1-2 tydzień a na necie te normy są inne i widzę właśnie 4 tydz.. nie rozumiem. Te normy z laboratorium to tydzień od owulacji tak? Ktoś się orientuje? Z tego co zdążyłam się zorientować jeśli tak to by się zgadzało 4 tydz ciazy 2 tydz. Od owulki

W normach z laboratorium 99 to 1-2 tydzień a na necie te normy są inne i widzę właśnie 4 tydz.. nie rozumiem. Te normy z laboratorium to tydzień od owulacji tak? Ktoś się orientuje? Z tego co zdążyłam się zorientować jeśli tak to by się zgadzało 4 tydz ciazy 2 tydz. Od owulki

To zależy od labu, ale uważam że tak. Ja np. na tych szpitalnych w ogóle mam kosmos, bo tam o ile dobrze pamiętam ciąże uznają od 1500 :D

Dziewczyny a ja tak zaczęłam się zastanawiać i trochę martwić… owulacje prawdopodobnie miałam 29/30.12 a w sylwestra piłam alkohol bo byłam pewna, ze w tym miesiącu nie miałam nawet owulacji… powiedzcie mi czy mogło to zaszkodzić ? W 1 ciazy miałam dziecko z wada genetyczna triploidia ( zły podział komórek ) i teraz sie boje ze przez to ze piłam znów może być coś nie tak, co myślicie ?

1-2 tydzien ale od zaplodnienia czyli ogolnie 4 tygdzien liczac od prawidlowej miesiaczki. Bo w 1-2 tygodniu umownej ciazy z om to nawet nie ma tej ciazy tak na prawde 😅 takze jesli jestes w 4 tygodniu to z normami laboratoryjnymi sie zgadza. Bez stresu

reklama
Dziewczyny a ja tak zaczęłam się zastanawiać i trochę martwić… owulacje prawdopodobnie miałam 29/30.12 a w sylwestra piłam alkohol bo byłam pewna, ze w tym miesiącu nie miałam nawet owulacji… powiedzcie mi czy mogło to zaszkodzić ? W 1 ciazy miałam dziecko z wada genetyczna triploidia ( zły podział komórek ) i teraz sie boje ze przez to ze piłam znów może być coś nie tak, co myślicie ?

Nie, to nie ma wpływu

Do góry