reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Witajcie moje drogie panie i wszystkiego najlepszego z okazji naszego swieta 💗

U mnie 7 dc i nie zwiekszam metforminy. Co chce zwiekszyc nawet o pol tabletki to mam mega mdlosci i wymioty. Wczoraj wzielam pol wiecej i teraz ledwo jade do pracy... ehhh
W kwietniu powtarzam krzywa cukrowa i insulinowa po 8 miesiacach...zobaczymy ale jakos nie czuje aby byla poprawa mimo diety i leków...
ja też jestem ciekawa jak u mnie wygląda krzywa Robiłam 28.12, a metformine biorę dobry miesiąc takze za wcześnie na sprawdzanie jeszcze a już mnie korci..

reklama
A u mnie jakieś plamienie brazowe dzisiaj od rana także chyba powtórka sprzed dwóch miesięcy i coś się rozkręca...Test bialy także to tylko teraz formalność 😢

Hej. Kochane kobietki Wszystkiego dobrego ❤️ Przede wszystkim siły, wytrwałości i II kreseczek❤️
U mnie po 4 dniach spóźnienia, po cichu i bez bólu zaczął się bardzo skąpy okres. Mój organizm robi sobie ze mnie żarty. Pierwszy raz w życiu tyle czasu spóźnił mi się okres. Żebym sobie zrobiła cień nadziei.
Fizycznie nie czuje praktycznie nic. Psychicznie jestem skończona.
Będę rozmawiać z mężem o badaniach immunologicznych ale nie wiem czy mam na to sile i fundusze na ten moment.

Wszystkiego najlepszego kobietki 🤍 trochę mnie mniej w tym miesiącu bo czułam za duża presję i tak mam że zamykam się w swojej bezpiecznej przestrzeni jak ślimak w swojej skorupce 🥺 ja aktualnie 15 dc, dzisiaj mam monitoring ale w 11 dc pęcherzyk 12 mm a endo 10 mm. Mega się jaram olejem z wiesiołka to jaki mam śluz to jest jakiś kosmos 🤩 ogólnie w tym miesiącu przestałam robić nawet owulacji jak szalona, opieram się tylko na monitoringu i sprawdzam śluz, co ma być to będzie - my z mężem jesteśmy gotowi na dziecko, ciekawe czy dziecko jest gotowe na nas 🤔😊

Hej. Kochane kobietki Wszystkiego dobrego ❤️ Przede wszystkim siły, wytrwałości i II kreseczek❤️
U mnie po 4 dniach spóźnienia, po cichu i bez bólu zaczął się bardzo skąpy okres. Mój organizm robi sobie ze mnie żarty. Pierwszy raz w życiu tyle czasu spóźnił mi się okres. Żebym sobie zrobiła cień nadziei.
Fizycznie nie czuje praktycznie nic. Psychicznie jestem skończona.
Będę rozmawiać z mężem o badaniach immunologicznych ale nie wiem czy mam na to sile i fundusze na ten moment.
Hej! Moj okres spoznia sie juz 3 dzien. Dzisiaj lekko cos czuję jakby zaraz mial byc. U mnie chyba stres bo zaraz nowa praca, wojna i chyba dlatego bo test bialy wczoraj

Wszystkiego najlepszego kobietki 🤍 trochę mnie mniej w tym miesiącu bo czułam za duża presję i tak mam że zamykam się w swojej bezpiecznej przestrzeni jak ślimak w swojej skorupce 🥺 ja aktualnie 15 dc, dzisiaj mam monitoring ale w 11 dc pęcherzyk 12 mm a endo 10 mm. Mega się jaram olejem z wiesiołka to jaki mam śluz to jest jakiś kosmos 🤩 ogólnie w tym miesiącu przestałam robić nawet owulacji jak szalona, opieram się tylko na monitoringu i sprawdzam śluz, co ma być to będzie - my z mężem jesteśmy gotowi na dziecko, ciekawe czy dziecko jest gotowe na nas 🤔😊
Też mam dziś monitoring, 10dc. Mam nadzieję,
że już jakiś pęcherzyk rośnie i endo też będzie ładne. 😊 życzę owocnych starań. 😉

reklama
Jako że w pierwszym wątku o staraniach 2021 panuje wg wielu osób niefajna atmosfera i wprost zostało napisane że jeśli coś nam nie pasuje to dowidzenia…. tu wątek dla nowo starających się o pierwsze, drugie i kolejne dziecko i wszystkich tych które starają się już chwilę ale chciałyby dołączyć :)
Mam nadzieje że zakładając nowy wątek uda się nam poznać, wspierać i doczekać ciąży i porodu.

Proszę rozmawiajmy w miłej atmosferze, bez kółka wzajemnej adoracji, pamiętając tak jak każda może mieć swoje odmienne zdanie, tak każda zobowiązana jest do szacunku dla osób z którymi dyskutuje :)

Ja zacznę - Kasia, lat 30, w trakcie starań o drugiego bobasa, z pierwszym jeszcze przy piersi.

Jako że w pierwszym wątku o staraniach 2021 panuje wg wielu osób niefajna atmosfera i wprost zostało napisane że jeśli coś nam nie pasuje to dowidzenia…. tu wątek dla nowo starających się o pierwsze, drugie i kolejne dziecko i wszystkich tych które starają się już chwilę ale chciałyby dołączyć :)
Mam nadzieje że zakładając nowy wątek uda się nam poznać, wspierać i doczekać ciąży i porodu.

Proszę rozmawiajmy w miłej atmosferze, bez kółka wzajemnej adoracji, pamiętając tak jak każda może mieć swoje odmienne zdanie, tak każda zobowiązana jest do szacunku dla osób z którymi dyskutuje :)

Ja zacznę - Kasia, lat 30, w trakcie starań o drugiego bobasa, z pierwszym jeszcze przy piersi.
Hej :)
Jestem Ania mam 26 lat, z partnerem staramay się o bobasa.
W zeszłym miesiącu współżyliśmy w dzień owulacje, do dziś zauważyłam strasznie nabrzmiałe piersi i częste nudności. Dzis rano wystąpiło niewielkie plamienie (lekko różowate)
Jutro mam planowaną miesiączkę. I znowu nic z tego pewnie 😑

Do góry