reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 30+

Martyska Ja pierwsze słyszę o tej diecie:) moze dlatego ze ja sie do diet nie nadaje ;) clexane można dostać przy problemach z zespołem antyfosfolipidowym albo innych zakrzepicach, dla osób "zdrowych" bezpieczniejszy jest choćby acard ,poprawiający ukrwienie. Ja niestety nie mogę stosować tego typu środków, bo mam problem odwrotny- dostaje krwotoków.
Sprawdziłam ta lekarkę, widać jakaś niezwykła Pani :) szkoda ze tak daleko,bo bym sie wybrała z miła chęcią .
Ja Na acardzie jestem od roku, na clexanie bylam w ostatniej ciazy i sie nie udalo a teraz mam miec wieksze dawki...
Co do Jerzakowej to jedyny ginekolog-immunolog w Warszawie ale podobno wredna baba...[emoji53]różne opinie czytałam i dlatego się waham...moja też daje mi nadzieję mówi że kwestia dobrania leków...wariuje już bo każdy mówi co innego[emoji53]przeryczalam wczoraj wieczór z tej bezsilnosci[emoji53]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Martyska wierzę Ci ze jest Ci ciężko, najgorsza ta niewiedza co do przyczyn niepowodzeń. Też właśnie czytałam ze za mila ta Pani nie jest- ale czasem warto zeby zacisnąć.Czytałam o badaniach ktore zleca- u mnie one są w porządku.A Ty miałaś badane kiedyś przeciwciala?

mialam maly zapierdziel w pracy, ale juz sie uspokoilo...wczoraj jak bylam placic za mieszkanie to gadalam z moja lekarka rodzinna (od niej wynajmuje mieszkanie) i ona mi polecila w Poznaniu na Polnej fajna pania doktor ginekolog-endokrynolog, najpierw w maju do tej mojej tu pojde zwyklej ginki i ona tez jest z polnej i moze cos wiecej mi pomoze, pokieruje jakos z tymi moimi wahaniami tsh

Ostatnia edycja:
Martyska wierzę Ci ze jest Ci ciężko, najgorsza ta niewiedza co do przyczyn niepowodzeń. Też właśnie czytałam ze za mila ta Pani nie jest- ale czasem warto zeby zacisnąć.Czytałam o badaniach ktore zleca- u mnie one są w porządku.A Ty miałaś badane kiedyś przeciwciala?
Ja po wizycie...wyniki badan ze szpitala dobre...nawet jakims cudem zalatwili mi badania na kariotyp i zrobili i jest wszystko ok[emoji5]myślałam ze dostanę skierowanie DZisiaj A tu już wyniki[emoji5]
lekarz stwierdZił że to krEpliwoac psuje wszystko[emoji53]clexan duże dawki 0.6 od owu A później może i 0.8 i encorton wyprosilam chociaż bardzo sie bała dac bo mówi żeby nie zaszkodZić [emoji53]jak będę pewna że owu była i pecherzyk pękł to mam wziąść encorton i być z nią w ciągłym kontakcie...

Martyska I oby teraz już wszystko poszło gładko :) ja przez luty i część marca brałam encorton z innej przyczyny, nie ginekologicznej i cykl był super książkowy,śluzu plodnego dużo. Ale nie wiem czy to nie przez niego ten testosteron wywalilo.Ja się źle czułam po nim :( oby u Ciebie pomógł.

Tak widziałam :D Pani dr powiedziała nawet, że duża jak na piąty tydzień i chyba ovu była wcześniej. Ale stwierdziła, że zarodek piękny. Zryczałam się na leżance jak mi pokazała monitor.

Martyska I oby teraz już wszystko poszło gładko :) ja przez luty i część marca brałam encorton z innej przyczyny, nie ginekologicznej i cykl był super książkowy,śluzu plodnego dużo. Ale nie wiem czy to nie przez niego ten testosteron wywalilo.Ja się źle czułam po nim :( oby u Ciebie pomógł.
A jaka dawkę bralas? Ja niby mam 10 i dzielić na pół i rano pół i do 16 drugie pół...też się boję że coś będzie nie tak bo ja jestem bardzo wrażliwa na leki[emoji53]ale oby się wreszcie udało...mówiła też lekarz ze odrazu po dodatnim teście mam się z nią skontaktować bo dostanę jakieś zastrzyki na podtrzymanie..

Martyska Brałam 10mg raz dziennie, a potem lekarz rodzinny mi zmienił na dwa razy dziennie po połowie bo się źle czułam. I tak to nic nie dało. Mnie po nim nerki bolały i woda w organizmie się zatrzymała trochę,do tego byłam nieprzytomna. A te zastrzyki to czasem nie z progesteronu? Bo wiem ze babeczki takie coś sobie podają i nie zazdroszczę.

Martyska Brałam 10mg raz dziennie, a potem lekarz rodzinny mi zmienił na dwa razy dziennie po połowie bo się źle czułam. I tak to nic nie dało. Mnie po nim nerki bolały i woda w organizmie się zatrzymała trochę,do tego byłam nieprzytomna. A te zastrzyki to czasem nie z progesteronu? Bo wiem ze babeczki takie coś sobie podają i nie zazdroszczę.
Boję się bo to ja się bardziej uparlam na ten encorton bo lekarz nie chciał dac[emoji53]niby wyniki w normach a 5 poronien[emoji53] nie wiem co robić i komu ufac[emoji53]jestem mega zagubiona[emoji53]

reklama
Martyska A może brać po 5mg raz dziennie? Nie wiem co Ci poradzić, a zeby też nie zaszkodzić w drugą stronę i nie brać za dużo. Ten strach o ciążę i dziecko bedzie nam już towarzyszyl do końca,póki nie ujrzymy kruszynki na oczy

Do góry