reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Polecam kupować na topestetic tam są porady kosmetolog to raz a w komentarzu możesz napisać że chcesz wyprobować podklad bb do cery takiej i takiej i dają probki☺ powiem Wam szczerze że ten purito poleciła mi mija kosmetolog I rewelka nie zapycha ładnie wyrównuje koloryt ale troszkę lipnie bo są tylko 3 odcienie bodajże. Ja mam stara wersję ( inna szata graficzna) a ta aktualna ponoć nawet lepsza
Dzięki, już działam :)
Ja tak mam teraz z rozswietlaczem. Lubię sobie pierdyknac na twarz ale ostatnio nie mogę się zdecydować i co chwile wychodzę z rossmanna z błyszczącymi rękami 🤣
Znam to :p

reklama
Basiclab ceramidy - cudo ! Ten żółty z wit c ma olejową konsystencje wiec jak masz cerę mieszana to nie bardzo. Mnie osobiście bardziej przypadł do gusty zielony lub niebieski z wit c.
Misja fajna ale dla mnie skąd okropny 😞
Ja powiem Ci, że na składy aż tak nie patrzę w tym sensie, ze mi jakieś full natural kosmetyki nie służą w ogóle. Ale skoro mówisz, ze słaby, może wyrpóbuję ten Purito? A jest jakiś mega jasny kolor jego?

Tego też nie znam ale zaraz sobie sprawdzę. Bo ostatnio szukam jakieś BB i potem stoje w drogerii i się rozglądam jak walnięta i w końcu nic nie biorę bo nie wiem co 😂
Mam tak samo! Dlatego prawie nigdy nic nie kupuję 😂 Swoje mam długo, a jak mam coś nowego kupić, a lubię zmieniać kosmetyki to dramat, milion wycieczek po sklepach 😳

Ja powiem Ci, że na składy aż tak nie patrzę w tym sensie, ze mi jakieś full natural kosmetyki nie służą w ogóle. Ale skoro mówisz, ze słaby, może wyrpóbuję ten Purito? A jest jakiś mega jasny kolor jego?
Co do purito jest odcien 23 ale czy on bardzo jasny to kwestia oczekiwan

Hej Dziewczyny! :) Dołączam do grona staraczek 2022, staramy się już ponad 2 lata, w między czasie była ciąża biochemiczna i pozamaciczna, usunęli mi wtedy jajowód. Poza tym różne inne problemy, podwyższone TSH (z tym sobie poradził Euthyrox), przeboje z insuliną (na szczęście dieta działa), problemy z owulacją i cienkie endometrium. Wczoraj miałam HSG, które na szczęściwe wykazało, że drugi jajowód jest drożny i od następnego cyklu podchodzimy do stymulacji lamettą :) Trzymajcie kciuki żeby wszystko się powiodło!

Mnie misha zapychała Ale ja miałam wtedy tlusta cere. Purito mam w kolorze 23 i mishe tez miałam w kolorze 23

reklama
to by jedynie potwierdzało mutacje, a przecież już wiesz, że ją masz.
W przypadku mutacji mthfr problemem u nas nie jest poziom kwasu jako takiego tylko jego z metylowanej wersji. U zdrowego człowieka dobry poziom kwasu równa się dobry poziom metyli. U chorego nie ma znaczenia ile masz niezmetylowanej wersji tylko ile masz tej zmetylowanej więc trzeba by było zbadać (tu pada dziwna nazwa, której nie pamiętam). Tak mi gin od niepłodności wyłożył temat i powiedział, że szkoda kasy na bezsensowne badanie lepiej wydać na sensowny kwas foliowy 😂
A to nie jest tak, że poziom tego zwykłego kwasu może być toksyczny? Bo nieraz dziewczyny się tak faszerują, że potem wychodzi jakiś ogromny wynik i wtedy też lepiej nie zachodzić w ciążę dopóki to nie spadnie.

Do góry