reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Spróbujcie z suplementacją i dietą (jak chcesz mogę podrzucić kilka hacków), a jak dalej nie pójdzie to znajdźcie lekarza, który zajmuje się niepłodnością (to ważne, bo jak ginekolog nie zajmuje się nią to może prowadzić na oślep) i poszerzcie diagnostykę. Niestety też jeśli podstawowe badania są dobre, nie znaczy, że głębiej coś nie przeszkadza.
Daj te hacki 🙏🏼😁

reklama
Jesli mozesz to pewnie. Ja mam swoja diete do IO i ja trzymam, ale mąż skorzysta.
Moja doktorka wspólpracuje z klinika niepłodności wiec jestem w dobrych rekach. Maż androloga ma zachaczyć w maju jesli nic nie zaskoczy. W jakim kierunku poszerzyć? U nas ewidentnie po poronieniu cos nie gra.. dodam ze przed 3 ciaża maż przeszedl zasranego covida, ale nikt nie potrafi powiedzieć czy to mogło mieć jakis wpływ. Wiem tylko, ze odpada nam genetyka z racji tego, ze dzieci zdrowe. Trzecie stracone mialo wade serduszka.
jeśli chodzi o poszerzenie Twojej diagnostyki to polecam @Zazuu :D
A jeśli chodzi o dietę to oczywiste rzeczy takie jak dużo warzyw, zieleniny, włączyć orzechy do diety, najlepiej brazylisjkie, laskowe, pestki dyni, słonecznik. Mój pije codziennie szklankę soku pomidorowego z olejem lnianym i olejem z czarnuszki. Warto włączyć do diety strączki, żeby było białko pochodzenia roślinnego.Urozmaicić diete w kasze, ryże pełnoziarniste.
Edit: A no i suple. My zrezygnowaliśmy z gotowych i mąż bierze wszystko oddzielnie: cynk, selen, witamine C (2x500, nie 1000, bo takiej wysokiej dawki na raz organizm nie wchłonie tylko część wysika), witamina D 4000j w okresie zimowym i 2000 w letnim, korzeń maca, inozytol, L arginine, L karnityne, astaksnatyne, L-Glutation, koenzym q10. Tak jest to cała apteka, ale udało nam się poprawić wyniki kilkukrotnie z naprawdę dramatu.

jeśli chodzi o poszerzenie Twojej diagnostyki to polecam @Zazuu :D
A jeśli chodzi o dietę to oczywiste rzeczy takie jak dużo warzyw, zieleniny, włączyć orzechy do diety, najlepiej brazylisjkie, laskowe, pestki dyni, słonecznik. Mój pije codziennie szklankę soku pomidorowego z olejem lnianym i olejem z czarnuszki. Warto włączyć do diety strączki, żeby było białko pochodzenia roślinnego.Urozmaicić diete w kasze, ryże pełnoziarniste
@Zazuu poratuj.
O super. Co prawda wiekszość jemy, ale orzechy, olej z czarnuszki czy straczki nam obce :D dziekuje. Trzymaj kciuki za nature. To juz 14 cykl..

reklama
Do góry