reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Spróbujcie z suplementacją i dietą (jak chcesz mogę podrzucić kilka hacków), a jak dalej nie pójdzie to znajdźcie lekarza, który zajmuje się niepłodnością (to ważne, bo jak ginekolog nie zajmuje się nią to może prowadzić na oślep) i poszerzcie diagnostykę. Niestety też jeśli podstawowe badania są dobre, nie znaczy, że głębiej coś nie przeszkadza.
Daj te hacki 🙏🏼😁

reklama
Jesli mozesz to pewnie. Ja mam swoja diete do IO i ja trzymam, ale mąż skorzysta.
Moja doktorka wspólpracuje z klinika niepłodności wiec jestem w dobrych rekach. Maż androloga ma zachaczyć w maju jesli nic nie zaskoczy. W jakim kierunku poszerzyć? U nas ewidentnie po poronieniu cos nie gra.. dodam ze przed 3 ciaża maż przeszedl zasranego covida, ale nikt nie potrafi powiedzieć czy to mogło mieć jakis wpływ. Wiem tylko, ze odpada nam genetyka z racji tego, ze dzieci zdrowe. Trzecie stracone mialo wade serduszka.
jeśli chodzi o poszerzenie Twojej diagnostyki to polecam @Zazuu :D
A jeśli chodzi o dietę to oczywiste rzeczy takie jak dużo warzyw, zieleniny, włączyć orzechy do diety, najlepiej brazylisjkie, laskowe, pestki dyni, słonecznik. Mój pije codziennie szklankę soku pomidorowego z olejem lnianym i olejem z czarnuszki. Warto włączyć do diety strączki, żeby było białko pochodzenia roślinnego.Urozmaicić diete w kasze, ryże pełnoziarniste.
Edit: A no i suple. My zrezygnowaliśmy z gotowych i mąż bierze wszystko oddzielnie: cynk, selen, witamine C (2x500, nie 1000, bo takiej wysokiej dawki na raz organizm nie wchłonie tylko część wysika), witamina D 4000j w okresie zimowym i 2000 w letnim, korzeń maca, inozytol, L arginine, L karnityne, astaksnatyne, L-Glutation, koenzym q10. Tak jest to cała apteka, ale udało nam się poprawić wyniki kilkukrotnie z naprawdę dramatu.

jeśli chodzi o poszerzenie Twojej diagnostyki to polecam @Zazuu :D
A jeśli chodzi o dietę to oczywiste rzeczy takie jak dużo warzyw, zieleniny, włączyć orzechy do diety, najlepiej brazylisjkie, laskowe, pestki dyni, słonecznik. Mój pije codziennie szklankę soku pomidorowego z olejem lnianym i olejem z czarnuszki. Warto włączyć do diety strączki, żeby było białko pochodzenia roślinnego.Urozmaicić diete w kasze, ryże pełnoziarniste
@Zazuu poratuj.
O super. Co prawda wiekszość jemy, ale orzechy, olej z czarnuszki czy straczki nam obce :D dziekuje. Trzymaj kciuki za nature. To juz 14 cykl..

reklama
Do góry