reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Mam takie pytanie w temacie. Przez moją przekroczoną prolaktynę najprawdopodobniej mam niedobór progesteronu. 7dpo mam 10ng a w ostatniej ciąży robione razem z betą 6ng. Czyli raczej kiepsko. I stąd pytanie mam, bo idę pierwszy raz do endokrynologa. Pewnie mi coś na prolaktynę przepisze, ale czy w takiej sytuacji zgadzać się na progesteron syntetyczny żeby nadrobić ten niedobór czy brać leki na prolaktynę i patrzeć czy progesteron sam ruszy? Boję się nadgorliwości z jego strony tak samo jak totalnej olewki 😂
Wiesz co ja miałam 7dpo progq zaledwie 7(wcześniej nigdy nie robiłam po owu)a jak zbiłam prl to i owulka była i prog wysoki bo 22

reklama
Zamierzam się symbolicznie napić, nie planuje całonocnej libacji 😂😂
Ogólnie podejrzewam że odstawianie nie ma sensu ale tak akurat mi wypadły weekendy. Potem już mam spokój i obiecuje poprawę 😇

🤣🤣🤣🤣
Baw się dobrze ☺️ kilka dni bez metforminy Cię nie wykończy a potem jak mówisz grzecznie brać się za leczenie ☺️

Jak symbolicznie to ja bym po prostu nie odstawiała. Serio. Jak nie będzie pijaństwa to nie umrzesz, a przynajmniej nie ma przerw
Zamierzam się symbolicznie napić, nie planuje całonocnej libacji [emoji23][emoji23]
Ogólnie podejrzewam że odstawianie nie ma sensu ale tak akurat mi wypadły weekendy. Potem już mam spokój i obiecuje poprawę [emoji56]

[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Jak symbolicznie to ja bym po prostu nie odstawiała. Serio. Jak nie będzie pijaństwa to nie umrzesz, a przynajmniej nie ma przerw
Popieram :) biorę metformine już od kilku lat i nigdy mi kuku od alko nie zrobiła. Jeżeli pije to przy alko już jej nie biorę ale nie robię przerw, że dzień wcześniej i po :) tylko że ja mam taką do posiłku, nie o długim uwalnianiu, to może jest trochę inaczej 🤷🏻‍♀️

Popieram :) biorę metformine już od kilku lat i nigdy mi kuku od alko nie zrobiła. Jeżeli pije to przy alko już jej nie biorę ale nie robię przerw, że dzień wcześniej i po :) tylko że ja mam taką do posiłku, nie o długim uwalnianiu, to może jest trochę inaczej 🤷🏻‍♀️
No ja tez mam taką zwykłą... no dobra spróbuję, nic nie tracę, najwyżej spędzę więcej czasu w łazience 🤣🤣 dzięki dziewczyny !

Z doświadczenia, nie wydarzy się nic poza tym że będziesz bardziej ekonomiczna [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] ja po jednym winie i mecie obrzygałam sąsiadom łazienkę i nic nie pamiętam [emoji23]
No ale ja pije bardzo rzadko, z 3 razy w roku myślę
No ja tez mam taką zwykłą... no dobra spróbuję, nic nie tracę, najwyżej spędzę więcej czasu w łazience [emoji1787][emoji1787] dzięki dziewczyny !

Z doświadczenia, nie wydarzy się nic poza tym że będziesz bardziej ekonomiczna [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] ja po jednym winie i mecie obrzygałam sąsiadom łazienkę i nic nie pamiętam [emoji23]
No ale ja pije bardzo rzadko, z 3 razy w roku myślę
Ja jeszcze jakieś 4-5 lat temu tak pomieszałam że zwróciłam wszystko sąsiadom pod drzwiami na klatce schodowej o 3 nad ranem. Nikt sie nie skapną że to ja 🤣🤣 chyba 🤣🤣 od tego momentu wiem kiedy ze sceny zejść 🤣🤣 i już nawet nie wiem co to kac

reklama
Też tak myślałam [emoji23]
Zdaj relacje jak życie na po alko+meta [emoji23]
Ja jeszcze jakieś 4-5 lat temu tak pomieszałam że zwróciłam wszystko sąsiadom pod drzwiami na klatce schodowej o 3 nad ranem. Nikt sie nie skapną że to ja [emoji1787][emoji1787] chyba [emoji1787][emoji1787] od tego momentu wiem kiedy ze sceny zejść [emoji1787][emoji1787] i już nawet nie wiem co to kac

Do góry