L
Ladycarooo
Gość
Nie jest ważne ile dni masz do miesiączki a ile dni jesteś po owulacji. Szczyt proga jest 7 dni po owu.Dziewczyny powiedzcie mi za 7-dni powinnam mieć @ będzie wiarygodny progesteron czy poczekać jeszcze ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie jest ważne ile dni masz do miesiączki a ile dni jesteś po owulacji. Szczyt proga jest 7 dni po owu.Dziewczyny powiedzcie mi za 7-dni powinnam mieć @ będzie wiarygodny progesteron czy poczekać jeszcze ?
Ząbki Multi-lab ul. Orla. W sobotę otwarte od 7, wyniki po 3 godzinach. Cennik na stronieW sumie to na linii od Marek do Śródmieścia. W Markach będę stacjonować ale mogę się przemieścić jak coś
Ja co prawda zawsze mam jeden ale moja gin mówi, ze to dobrze, bo przy kilku pecherzykach się nie podaje zastrzyków wlasnie ze względu na ciążę mnogą która jak wiadomo z zasady obciążona jest dużym ryzykiem.Cześć dziewczyny,
rozpoczynam właśnie stymulację Lamettą (+ Duphaston pod koniec cyklu), jestem po pierwszym monitoringu i wiem, że w 13 dc miałam 3 pęcherzyki (2 po 14 mm i jeden 17 mm). Kolejny monitoring w 15 dc. Jak u Was wyglądała kwestia podania zastrzyku przy 3 pęcherzykach? Czy lekarz go zalecił? Jakie jest ryzyko ciąży mnogiej w tej sytuacji? I czy w ogóle taka liczba pęcherzyków nie świadczy o tym, że źle reaguję na Lamettę? Będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami, jestem nowa w temacie
U nas nie zaleca się nawet współżycia, jeśli przy stymulacji są 3 pęcherzyki powyżej 15mm. Więc Ovitrelle też nie radzą podawać...Cześć dziewczyny,
rozpoczynam właśnie stymulację Lamettą (+ Duphaston pod koniec cyklu), jestem po pierwszym monitoringu i wiem, że w 13 dc miałam 3 pęcherzyki (2 po 14 mm i jeden 17 mm). Kolejny monitoring w 15 dc. Jak u Was wyglądała kwestia podania zastrzyku przy 3 pęcherzykach? Czy lekarz go zalecił? Jakie jest ryzyko ciąży mnogiej w tej sytuacji? I czy w ogóle taka liczba pęcherzyków nie świadczy o tym, że źle reaguję na Lamettę? Będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami, jestem nowa w temacie
Czyli powinnam czekać na przyszły cykl i liczyć na to, że urośnie tylko jeden? Czy raczej od razu pytać lekarza o zmianę leku? Czy można stosować Ovitrelle bez stymulacji, jeśli naturalnie urośnie pęcherzyk? Myślę, czy może tak warto spróbować w kolejnym cyklu, przeraża mnie myśl o kolejnych miesiącach informacji o kilku pęcherzykach...U nas nie zaleca się nawet współżycia, jeśli przy stymulacji są 3 pęcherzyki powyżej 15mm. Więc Ovitrelle też nie radzą podawać...
Wszystkiego NAJ w Dniu Kobiet dla wszystkich! No ale w sumie wiecie, czego Wam życzę ;-)
Ja na Dzień Kobiet dostałam potwierdzenie wizyty w sprawie in vitro. 14/03... teleporada, żeby było ciekawiej. Przed całą rozmową polecono nam poczytać różne rzeczy i tam... znów trafiłam na ciekawe rady, podobne do tych, które już wcześniej widziałam (typu: nie możesz mieć dzieci? Trzeba było zajść w wieku 25 lat).
No i jestem ciekawa, czy każda z nas/Was wyeliminowała wszystkie potencjalne przyczyny niepłodności? Oto jak to sprawdzić! Możecie sobie przyznać 1 punkt za każdą rzecz, którą robicie.. ;-)
- nie pić wody z butelek plastikowych
- pić jedynie ekologiczny alkohol ;-)
- żadnych słodkich napojów gazowanych
- szorować każdy owoc i warzywo przed spożyciem przez 30 sekund; a najlepiej gotować
- jeść maksymalnie 2 porcje ryby tygodniowo, a ryby słodkowodne 1 raz na 2 miesiące; unikać tuńczyka, dorady i innych drapieżników...; ograniczać owoce morza
- mięso wyłącznie BIO
- jajka "0" lub jedynki
- gotować w domu
- nie jeść produktów sojowych
- gotować w niskiej temperaturze
- wietrzyć mieszkanie co najmniej 2 razy dziennie
- nie palić
- nie używać w mieszkaniu zapachowych świec i odświeżaczy powietrza (cytat: "Zdrowy dom NICZYM nie pachnie"...)
- zero aerozolów, dezodorantów w sprayu, lakierów do włosów
- nie używać sztucznych środków czystości
- używać tylko naczyń ze stali nierdzewnej i żeliwnych, unikać aluminium, nie używać plastikowego czajnika
- ograniczać żywność i napoje w puszkach i konserwach
- unikać farbowania włosów i oczywiście uważać na większość kosmetyków...
Offtop: jesteś weganką i nie jesz produktów sojowych? To co jesz? Bo dla mnie soja to życie xDNie wiem czy się przyznawać bo spełniam większość punktów
@Bibi89 dla mnie Alab jest spoko, to sieciówka więc w różnych miejscach w Wawie znajdziesz. Są otwarci w soboty i jedną placówkę mają też chyba otwartą w niedzielę. Wynik jest tego samego dnia w apce
Offtop: jesteś weganką i nie jesz produktów sojowych? To co jesz? Bo dla mnie soja to życie xD