reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

reklama
Hej, ja zaczynam starania dopiero pod koniec grudnia (po miesiączce) ale już chciałabym dołączyć do grupy i wspólnie się wspierać. Mam już roczną córeczkę, z mężem podjęliśmy decyzję o kolejnym dziecku. O małą staraliśmy się kilka miesięcy, przed ciążą donoszoną doświadczyłam straty. Nie wiem jak pójdą starania tym razem ale wiem, że w grupie raźniej.
Hej, hej, zapraszamy :)

A duzo badań za Wami? Jakieś bardziej rozszerzone czy podstawowe robiliscie?
robiliśmy tyle badań, ze nie jestem w stanie zliczyć. Mąż miał wszystkie rozszerzone badania bo w podstawowym badaniu nasienia wyszła mu teratozoospermia ale po ponownych badaniach wyszło ze mimo 1% morfologii ma bardzo dobre wyniki i ma próbować bez wspomagaczy. Wiec działamy, androlog nie zalecił nic. I tak się tułamy…

robiliśmy tyle badań, ze nie jestem w stanie zliczyć. Mąż miał wszystkie rozszerzone badania bo w podstawowym badaniu nasienia wyszła mu teratozoospermia ale po ponownych badaniach wyszło ze mimo 1% morfologii ma bardzo dobre wyniki i ma próbować bez wspomagaczy. Wiec działamy, androlog nie zalecił nic. I tak się tułamy…
Rozumiem. I ogólnie na nic sie nie leczycie i probujecie naturalnie? Macie jakis plan dalej co robić? Kurde jak niby wszystko dobrze a dalej nie idzie to musi być przykre.
Trzymam kciuki mocno :)

Rozumiem. I ogólnie na nic sie nie leczycie i probujecie naturalnie? Macie jakis plan dalej co robić? Kurde jak niby wszystko dobrze a dalej nie idzie to musi być przykre.
Trzymam kciuki mocno :)
ogólnie to każdy lekarz z mojego miasta już chciał mnie ciąć, sprawdzać co innego, wysyłać na terapie hormonalne bez badań 😂 a nawet wymrazac nadzerke za 1,5 klocka, gdzie okazało się ze nie jest to konieczne. Zwątpiłam we wszystkich lekarzy u mnie w mieście. Uderzyłam na Wrocław, na razie próbujemy naturalnie. Jeśli nie wyjdzie nam do wiosny, lekarz u którego byłam zasugerował spróbowanie inseminacji. Bo nie ma żadnych przeciwwskazań na zajście w ciąże a jednak coś jest zle…

Witam się i ja. Mam 32 lata i od stycznia będziemy się starać o trzecie dziecko. Muszę jeszcze dostać zgodę od mojego gina ale liczę że nie będzie problemów. Marzą mi się bliźniaki ale raczej marne szanse bo mam problem z owulacją i jak wychoduje jeden pęcherzyk to jest sukces. Dwoje dzieci poczęte dzięki stymulacji Letrozolem, teraz pewnie też go dostane.

Witam się i ja. Mam 32 lata i od stycznia będziemy się starać o trzecie dziecko. Muszę jeszcze dostać zgodę od mojego gina ale liczę że nie będzie problemów. Marzą mi się bliźniaki ale raczej marne szanse bo mam problem z owulacją i jak wychoduje jeden pęcherzyk to jest sukces. Dwoje dzieci poczęte dzięki stymulacji Letrozolem, teraz pewnie też go dostane.
Hejo, witam i trzymam kciuki, zeby udało się szybko i bez problemów. :)

Dzień dobry, dziewczyny czy może któraś z Was obecnie lub kiedyś karmiła piersią i zaszła w drugą ciążę? Ja póki co karmię i zastanawiam się czy to będzie stanowiło jakiś problem w zajściu w ciążę 🤔 wiem, że różnie może być ale może akurat macie takie doświadczenia

reklama
Dzień dobry, dziewczyny czy może któraś z Was obecnie lub kiedyś karmiła piersią i zaszła w drugą ciążę? Ja póki co karmię i zastanawiam się czy to będzie stanowiło jakiś problem w zajściu w ciążę 🤔 wiem, że różnie może być ale może akurat macie takie doświadczenia
Hej, ja zaszłam karmiąc chyba w drugim czy trzecim cyklu. Syn miał wtedy ok 1,5 roku.

Do góry