reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Ja brałam Norprolac, cena podobna, ale bierze się go codziennie na noc, ja miałam pół tabletki, brak skutków olubocznych oprócz suchych śluzówek. Poziomu po braniu nie badałam bo zaszłam w trakcie brania.

Mi się dziś śniło że miałam sukę która była w ciąży i była już ogromna :O Poztym masa koszmarów i budzenie co chwilę...
No właśnie czytałam też o tym i mają podobną substancję czynną. Nie wiem czemu moja ginka wybrała akurat Dostinex, może właśnie chce żebym raz wzięła i styknie :D
Ja słyszałam od niej, że wystarczy pojechać i wracasz w ciąży 😆
To co tam się wyprawia xD

Ale poziom Lh może się tak wahać i to nic złego
Tak, ale testując na testach innych producentów obserwowałam najwyżej pojedyncze wyrzuty LH w pierwszej połowie cyklu, ale nigdy tak żeby w dniach płodnych mieć takie wahania w ciągu jednego dnia (robiłam dwa dziennie, bo byłam zdziwiona tymi wynikami)- nie na zasadzie mocniejszy/ słabszy cień tylko od razu pozytyw, kilka godzin później całkowita biel, następnego dnia cień, potem biel i tak bez żadnej reguły różne wyniki, w tym 2 pozytywne z krechą wyraźną jak testowa w odstępnie 4 dni.

No właśnie czytałam też o tym i mają podobną substancję czynną. Nie wiem czemu moja ginka wybrała akurat Dostinex, może właśnie chce żebym raz wzięła i styknie :D

To co tam się wyprawia xD
Ja miałam zapewne częsty i regularny wyrzut prolaktyny, ze względu na stres i charakter pracy, pewnie dlatego chciał żebym regularnie brała, żeby regularnie ją obniżać.

Rozumiem Cię, może mają inną czułość i stąd inny odbiór. Natomiast najważniejsze w testach owulacyjnych jest pokazanie piku.
Wszystko co przed nim i po nim nie ma znaczenia
Tak, ale testując na testach innych producentów obserwowałam najwyżej pojedyncze wyrzuty LH w pierwszej połowie cyklu, ale nigdy tak żeby w dniach płodnych mieć takie wahania w ciągu jednego dnia (robiłam dwa dziennie, bo byłam zdziwiona tymi wynikami)- nie na zasadzie mocniejszy/ słabszy cień tylko od razu pozytyw, kilka godzin później całkowita biel, następnego dnia cień, potem biel i tak bez żadnej reguły różne wyniki, w tym 2 pozytywne z krechą wyraźną jak testowa w odstępnie 4 dni.

reklama
No dla mnie Pinki strumieniowe to number 1. Żadnych cieni, białe jak śnieg.

Ja też jestem team strumieniowe pinki - jak pokazywały biel to nie było ciąży, jak był cień cienia cienia to ciąża była. Dziś mówię do męża, żeby mi kupił jakiś najtańszy, wraca z apteki z pinkiem i mówi: kupiłem Ci ten bo wiem, że je najlepiej lubisz 🤣🤣🤣

Do góry