reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

a widzisz! Jednak beta też nie zawsze taka pewna 😂 A dopiero co czytałam Twój post, że nie robisz sikańców 😜 Oczywiście nie piszę tego po złości, a bardziej żeby zaznaczyć, że los nas potrafi zrobić w ciula 😉
Mnie robi notorycznie w ciula 😂
Myślałam, że chociaż z tym nie będzie wątpliwości a tu psikus 🙈
Już mnie chyba nic nie zdziwi🤭

reklama
Odrobinę? Ona jest piękna! 🥰 czekamy na betę teraz!

Mi właśnie przyszedł ACC wiec będzie pite 🥴😏
Na zdrowie 🍻 😀
Dziewczyny skąd u Was pomysł, że wczesna ciąża MUSI dawać jakieś objawy? [emoji41]
Absolutnie nie musi, ba! Zazwyczaj żadnych nie daje. Żeby beta zaczęła wpływać na Nasz organizm musi mieć jakieś słuszne wartości, a umówmy się ze wynik typu 20 czy 30 nie jest jeszcze objawotwórczy. To, że zdecydowana większość kobiet uważa, że je ma to po prostu przypadek i nagłe wsłuchiwanie się w swój organizm. Słyszałam tu już nawet teorie o pryszczyczu na brodzie PRZED owulacją, który dla autorki był już 100% potwierdzeniem nadchodzącej ciąży. Rzeczywiście w tej ciąży była, ale czy naprawdę dlatego, że miała pryszcza? [emoji23]
Ja już kiedyś pisałam, ze z objawów to nawet załączył mi się syndrom wicia gniazda 😂 oczywiście w żadnej ciąży nie byłam, ale jak sobie coś wkręcać to na maksa 🤣

Dziewczyny (te które się już długo starają i nic) jak w ogóle znosicie to wszystko psychicznie? Jak w koło same ciąże i dzieci? W moim otoczeniu to już jest plaga i ja już nie daje sobie z tym rady... Jeszcze jak wszystkie babcie i ciocie nam życzą dzidziusia w końcu...
Choojowo 🤷🏻‍♀️🤷🏻

@niematkawariatka gratulacje 👏🏻👏🏻👏🏻💚

Ja Wam jeszcze wrzucę zdjęcia usg porównywawcze 😂 tam gdzie jest podpis j.lewy długopisem to zdjęcie z dziś czyli 18dc, natomiast drugie to zdjęcie ze środy 13dc - może Wy coś więcej zobaczycie 🙊🙉🙈

Załączniki

• IMG_20220131_182554.jpg
    IMG_20220131_182554.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 74
  • IMG_20220131_182514.jpg
    IMG_20220131_182514.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 71
  • IMG_20220131_182453.jpg
    IMG_20220131_182453.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 77
Ja Wam jeszcze wrzucę zdjęcia usg porównywawcze 😂 tam gdzie jest podpis j.lewy długopisem to zdjęcie z dziś czyli 18dc, natomiast drugie to zdjęcie ze środy 13dc - może Wy coś więcej zobaczycie 🙊🙉🙈
wygląda jakby bardzo powoli sobie rósł... chyba, że centralnie pod pierwszym był drugi, nie wiem jak dokładnie było robione usg? Tylko gdyby z jednego była już owulacja to zacząłby być wydzielany progesteron od czego bielałoby endometrium na usg... mówiła lekarka coś w tym temacie?

reklama
Ginekologiem nie jestem ale wygląda jak pęcherzyk przed owulacja po prostu ☺️ a na torbiel za małe... Mi pęka 21-26 mm dopiero... Torbiel mam ja i ma ponad 3 cm 😎 więc widzisz do tego jeszcze Ci daleko ☺️
mówiła tylko, że piękne endometrium i ładnie przygotowane na przyjęcie zarodka. Zastanawia mnie w takim razie skok temperatury od piątku (15dc) utrzymujący się do dnia dzisiejszego, czyli 4 dni - jak to nie od proga to od czego? Czuję się tak samo jak zawsze po owu, właśnie jakby progesterom działał 😂 Nic nie kumam z tego 🙄

Do góry