reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny, w tym cyklu brałam dupka od jakiegoś 18dc przez 10 dni 2*1. Cykl był bezowulacyjny . Dzis 8 dni od odstawienia i ciągle @ brak. W międzyczasie było dwa razy mikro brązowe plamienie, ale nic poza tym. Czy którejś z Was zdarzyło się tak długie czekanie na @ po dupku?
Jak mi kiedyś dali clo, które mi zablokowało owulację to miałam podobnie. Okres się zaczął 12 dni po odstawieniu.

reklama
Dziewczyny, w tym cyklu brałam dupka od jakiegoś 18dc przez 10 dni 2*1. Cykl był bezowulacyjny . Dzis 8 dni od odstawienia i ciągle @ brak. W międzyczasie było dwa razy mikro brązowe plamienie, ale nic poza tym. Czy którejś z Was zdarzyło się tak długie czekanie na @ po dupku?

Ponoć do 2 tygodni może tak być. Mi lekarz mówił, ze jak przed 2 tygodnie nie dostanę okresu to mam przyjść.

Jak mi kiedyś dali clo, które mi zablokowało owulację to miałam podobnie. Okres się zaczął 12 dni po odstawieniu.
Ja w tym cyklu brałam aromek ale niestety owulacji i tak nie było. No nic... Pozostaje mi czekać. Mam umówioną wizytę na 11.02 a wcześniej nie uda mi się pójść bo wyjeżdżam.

Ja w tamtym roku brałam dupka po owulacji 10 dni przez 3 miesiące. W pierwszym miesiącu okres był po 3 dniach od odstawienia, w drugim po 12 dniach a w trzecim po 9 dniach. Później zrezygnowałam bo miało mi to skrócić cykle a wydłużyło. 😅

To nie są wyniki w normie i za duże wahania.
Robiłaś w jednym lab badania czy w różnych?
Zgłoś się jak najszybciej do lekarza przez dwa miesiące rozbieżność od prawie 5 do niespełna 1 to jest kiepska sytuacja.
Leczę się ponad 10 lat na tarczyce ale takich rozbieżności w tak krótkim czasie nigdy nie miałam, chyba ze np bardzo dużo schudłaś pomiędzy 1 a 3 badaniem to by mogło mieć wpływ.
Nie schudłam, ani nie przytyłam, jestem bardzo szczupła i zawsze taka byłam, nigdy nie miałam wahań wagi. nie wiem czy wpływ na to mogło mieć to, że dwa pierwsze badania nie były robione na czczo, a to trzecie już tak ? Bo z tego co wiem, to dzień cyklu chyba nie ma znaczenia? Pierwsze wysokie TSH wyszło mi w trzeci dzień cyklu, reszta była robiona po miesiączce.

reklama
Tak. Ja raz czekałam 10 dni od odstawienia na @. Między innymi dlatego czekam na naturalną @. Dzisiaj 41 dc.

Do góry