reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny, w tym cyklu brałam dupka od jakiegoś 18dc przez 10 dni 2*1. Cykl był bezowulacyjny . Dzis 8 dni od odstawienia i ciągle @ brak. W międzyczasie było dwa razy mikro brązowe plamienie, ale nic poza tym. Czy którejś z Was zdarzyło się tak długie czekanie na @ po dupku?
Jak mi kiedyś dali clo, które mi zablokowało owulację to miałam podobnie. Okres się zaczął 12 dni po odstawieniu.

reklama
Dziewczyny, w tym cyklu brałam dupka od jakiegoś 18dc przez 10 dni 2*1. Cykl był bezowulacyjny . Dzis 8 dni od odstawienia i ciągle @ brak. W międzyczasie było dwa razy mikro brązowe plamienie, ale nic poza tym. Czy którejś z Was zdarzyło się tak długie czekanie na @ po dupku?

Ponoć do 2 tygodni może tak być. Mi lekarz mówił, ze jak przed 2 tygodnie nie dostanę okresu to mam przyjść.

Jak mi kiedyś dali clo, które mi zablokowało owulację to miałam podobnie. Okres się zaczął 12 dni po odstawieniu.
Ja w tym cyklu brałam aromek ale niestety owulacji i tak nie było. No nic... Pozostaje mi czekać. Mam umówioną wizytę na 11.02 a wcześniej nie uda mi się pójść bo wyjeżdżam.

Ja w tamtym roku brałam dupka po owulacji 10 dni przez 3 miesiące. W pierwszym miesiącu okres był po 3 dniach od odstawienia, w drugim po 12 dniach a w trzecim po 9 dniach. Później zrezygnowałam bo miało mi to skrócić cykle a wydłużyło. 😅

To nie są wyniki w normie i za duże wahania.
Robiłaś w jednym lab badania czy w różnych?
Zgłoś się jak najszybciej do lekarza przez dwa miesiące rozbieżność od prawie 5 do niespełna 1 to jest kiepska sytuacja.
Leczę się ponad 10 lat na tarczyce ale takich rozbieżności w tak krótkim czasie nigdy nie miałam, chyba ze np bardzo dużo schudłaś pomiędzy 1 a 3 badaniem to by mogło mieć wpływ.
Nie schudłam, ani nie przytyłam, jestem bardzo szczupła i zawsze taka byłam, nigdy nie miałam wahań wagi. nie wiem czy wpływ na to mogło mieć to, że dwa pierwsze badania nie były robione na czczo, a to trzecie już tak ? Bo z tego co wiem, to dzień cyklu chyba nie ma znaczenia? Pierwsze wysokie TSH wyszło mi w trzeci dzień cyklu, reszta była robiona po miesiączce.

reklama
Tak. Ja raz czekałam 10 dni od odstawienia na @. Między innymi dlatego czekam na naturalną @. Dzisiaj 41 dc.

Do góry