reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

reklama
Dzięki dziewczyny, w ciążach miałam robione obciążenie daaaawno temu to pamietam jak to wyglądało, chciałam się upewnić, że to badanie wygląda tak samo 😝

Ja polecam, robiłam w ciążach. Potem jakiś czas po ciąży i było okej wszystko.
Zrobiłam jakiś tydzień czy dwa temu i dupa :p mam metę

Robiłaś krzywą glukozy czy insulinowa ?

Obie ;) trzypunktowe.
Wrzucałam tu gdzieś wyniki. Ogólnie na cukrzycowej mam tak że na czczo mam większy wyniki niż po 1h i po 2h. A insulinowe mam chyba wszystkie trochę za wysokie - w każdym razie HOMA wyszło mi 2,7 chyba jakoś tak

Edit. Znalazłam te swoje wyniki

Przechwytywanie.JPG

No na tą dużą insulinę i podwyższona glukoze na czczo, wiem że już dostałaś leki, no ale wzrost był spory :) A lekarz coś mówił o dysproporcji stosunku lh:FSH?
Nie mówił nic🤔 myślałam, że ważne że LH nie jest większe od FSH. A o czym może świadczyć ta dysproporcja?

No jak zobaczyłam jakie krzywe insulinowe mają niektóre z was i już dostają metformine to faktycznie moja to kosmos była 🤣

reklama
Nie mówił nic🤔 myślałam, że ważne że LH nie jest większe od FSH. A o czym może świadczyć ta dysproporcja?

No jak zobaczyłam jakie krzywe insulinowe mają niektóre z was i już dostają metformine to faktycznie moja to kosmos była 🤣
Ja miałam podobny stosunek fsh do lh i też lekarz nic nie powiedział. U mnie w lutym fsh 7.2 a lh 4.8 a w maju już fsh 6.61 a lh 5.81 wiec juz zbliżony do 1.
Naczytałam się trochę i znalazłam wtedy to
Screenshot_20220611-142657_Chrome.jpg

Myślę że warto powtórzyć badania fsh i lh I zobaczyć czy nadal fsh będzie podwyższone, jeśli tak to zrobiłabym amh zdecydowanie

Do góry