reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Nigdy nie zrozumiem tego przywiązania do bycia staraczką. Ja od 3 lat robię wszystko żeby nią nie być i z przyjemnością rozgościłabym się na mamusiach 💁‍♀️
Ja myślę że to nie przywiązanie do bycia staraczka tylko przywiązanie do ludzi ktorzy akurat są w takim a nie innym miejscu 🤷🏽‍♀️

Edit. Patrząc na to co dzieje się na wątkach mamowych to nie wiem czy bym się tam odnalazła 😂😂

Nigdy nie zrozumiem tego przywiązania do bycia staraczką. Ja od 3 lat robię wszystko żeby nią nie być i z przyjemnością rozgościłabym się na mamusiach 💁‍♀️
Ja myślę że to nie przywiązanie do bycia staraczka tylko przywiązanie do ludzi ktorzy akurat są w takim a nie innym miejscu 🤷🏽‍♀️

Edit. Patrząc na to co dzieje się na wątkach mamowych to nie wiem czy bym się tam odnalazła 😂😂
Dokładnie zgadzam się z Bibi :) po prostu jesteście fajne laski i nie chce stąd znikać, bo uważam Was za moje internetowe kumpele :)
Wątki mamusiowe są dosyć specyficzne, też raczej mało się tam udzielam bo póki co nie czuje tej ciąży i nie mam za bardzo co ohhhhać i ahhhhać 🤷🏻‍♀️

No nie wiem, ja jak z kimś chce to pisze priv. Jest mnóstwo staraczek które są w ciąży i znamy się od miesięcy i mimo, że ich tu nie ma to wiem więcej co się u nich aktualnie dzieje niż u niektórych aktualnych staraczkach 😅
No ale to może moje zboczenie.
Od zawsze było tak, że mamusie zmieniały wątki i było w tym dla mnie coś magicznego i sentymentalnego

Jak mi się uda znowu zajść w ciąże to nie wiem czy dołączę do wątku mamowego bo jestem mocno wybredna - jak będą wyluzowane laski, które są po raz pierwszy w ciąży albo w kolejnej bezproblemowe to nie wytrzymam rozmów o wyprawkowych rzeczach w 6 tygodniu ciąży. Jak będą laski które co chwile badają bete i panikują bo dziś je nie mdli to udzieli mi się pewnie zbiorcza paranoja.
Wiec pewnie chętnie zajrzę co tam u Was dobrego albo w ogóle zrezygnuje z forum. Dla mnie forum jest chyba jakaś forma terapii grupowej. I mam wrażenie, że bardzo skuteczna ;) A i mam wrażenie ze znalazłam tu fajne internetowe kumpelki :)

Hej w piateczek !
Ja Tez nie wiem czy odnalazłaby się na wątkach mamusiowych.. myśle, ze jeśli by nam się udało jakimś cudem to oswajaliśmy się z tą myślą dobre kilka miesięcy.. jeśli byłaby taka możliwość to wolałabym pisać tutaj (oczywiście nie o ciąży), z super laskami bo mo z mamusiami nie jest nigdy oo drodze. Ale to temat i dylemat odległy 😞
Póki co, 4 dzień biorę leki i chyba wezmę przeczytam ulotkę bo odkąd je biorę to cały dzień mi sie chce spać jak szlag.

No nie wiem, ja jak z kimś chce to pisze priv. Jest mnóstwo staraczek które są w ciąży i znamy się od miesięcy i mimo, że ich tu nie ma to wiem więcej co się u nich aktualnie dzieje niż u niektórych aktualnych staraczkach 😅
No ale to może moje zboczenie.
Od zawsze było tak, że mamusie zmieniały wątki i było w tym dla mnie coś magicznego i sentymentalnego
A ja nie lubię się nikomu narzucać na priv, jakoś wolę ogólne forum bo jak ktoś chce to mnie zleje i tyle 😂
A to ja nie poczułam tej magii, rozprawianie i nakręcanie się na ciążę nie jest dla mnie. Jak coś potrzebuje to wtedy pisze, ale tu są znacznie ciekawsze tematy, tego nie da się tak po prostu zostawić 😂

Jak mi się uda znowu zajść w ciąże to nie wiem czy dołączę do wątku mamowego bo jestem mocno wybredna - jak będą wyluzowane laski, które są po raz pierwszy w ciąży albo w kolejnej bezproblemowe to nie wytrzymam rozmów o wyprawkowych rzeczach w 6 tygodniu ciąży. Jak będą laski które co chwile badają bete i panikują bo dziś je nie mdli to udzieli mi się pewnie zbiorcza paranoja.
Wiec pewnie chętnie zajrzę co tam u Was dobrego albo w ogóle zrezygnuje z forum. Dla mnie forum jest chyba jakaś forma terapii grupowej. I mam wrażenie, że bardzo skuteczna ;)
Oj tak, jak miałam możliwość przejść na listopadowki i widzialam że pierwsze posty były typu " z objawów to mam żyłki zielone na piersiach i mdliło mnie już w dzień owulacji" to od razu zawróciłam... aż za mocno bo okazało się CP i wrócić i tak musialam 😂😂😂 ale to nie moje klimaty takie sranie sie 😂😂

reklama
Też jestem zdania, że jak ktos nie gada o ciąży to może zostać. Ja sie przywiazalam i nie wyobrazam sobie do 10 osob pisać na priv. I tak planuje założyć jakas grupe i nas zebrać bez wzgledu na to czy bedziemy w ciazy czy nie wlasnie dlatego, ze sie do Was przywiazalam. A nie do bycia staraczką:)

Do góry