reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Myślę że uznają. Glukozę sobie w aptece musisz kupić i wodę niegazowana 0,5l u nas jeszcze musisz mieć duży kubek i łyżeczkę. Roztwór najlepiej wypić sprawnie rach ciach a nie rozczulać się nad małymi łykami
Jeszcze samemu trzeba towar dostarczyć?! U mnie w laboratorium wszystko dają na miejscu- glukozę, wodę, kubek, idziesz tylko ze sobą.

W jakim celu badasz ta krzywą cukrowa? Bo jeśli chodzi o IO to z tego co sie orientuje to robi się od razu glukozę i insulinę. Tzn przy jednym badaniu ale mierzą glukozę i insulinę we krwi. Tylko trzeba powiedzieć w labo że insulinę też chcesz od razu zbadac. Ktoś robił i sie wypowie? Bo ja to chyba z 5 lat temu robiłam na zlecenie endokrynologa. Na szczęście wszystko wyszło w normie.
Ja też miałam krzywą glukozową i insulinę. Za jednym badaniem machnęli.

o matko, to aż na rzyga może mnie pociągnąć? :O zaczynam się bać

Ja też się bałam przed badaniem bo każdy mnie straszył a wzięłam łyka i mi smakowało 🤣 ciągle miałam w głowie że kiedyś już coś bardziej słodkiego piłam. Potem sobie przypomniałam że kiedyś w mcdonalds mieli awarie tej maszyny od napoi i zamiast mi nalać coli to dali mi tylko ten syrop coli, taki nierozwodniony. I ja wypiłam tego połowę i potem obsługa poinformowała że jest zepsuta maszyna 😄 ja myślałam że tylko lodu nie dali 🤣

A tak z ciekawości - od kiedy zaczynacie testować? W dniu spodziewanej miesiączki czy dopiero jak jest dzień, dwa opóźnienia?

Ja zawsze 8dpo pierwszy. Czasem jeszcze nawet zrobię zaraz po okresie bo wmawiam sobie że mogło to być plamienie implantacyjne🤪

W jakim celu badasz ta krzywą cukrowa? Bo jeśli chodzi o IO to z tego co sie orientuje to robi się od razu glukozę i insulinę. Tzn przy jednym badaniu ale mierzą glukozę i insulinę we krwi. Tylko trzeba powiedzieć w labo że insulinę też chcesz od razu zbadac. Ktoś robił i sie wypowie? Bo ja to chyba z 5 lat temu robiłam na zlecenie endokrynologa. Na szczęście wszystko wyszło w normie.

Sama jestem ciekawa 😄
Tak krzywa cukrowa i insulinowa 😊 u mnie w labo mieli kubeczek i wodę, ja przyniosłam tylko glukoze w proszku.
Daj znać jak wyniki i polecam tez grupę wsparcia na fb tam możesz dodać wyniki badań i lekarz ci odpowiada czy masz IO czy nie

Poka jak to wygląda?
1653412341930.png

reklama
Do góry