reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

Ej słuchajcie bo są na jutro terminy poranne na pobrania i myślę, czy nie zrobić jutro tej krzywej glukozowej.
Powinnam się jakoś secjalnie zachowywać?
A ta glukoza to z nią przychodzą i oni już tam mi to przygotowują?
Dajcie info!
Trzeba mieć skierowanie od lekarza na ogtt i normalnie rano na czczo idziesz na badanie i ważne żeby parę dni przed badaniem nie zmieniać diety tylko jeść normalnie atrakcje badania siedzieć grzecznie na tyłku bo ruch fałszuje wynik

reklama
W jakim celu badasz ta krzywą cukrowa? Bo jeśli chodzi o IO to z tego co sie orientuje to robi się od razu glukozę i insulinę. Tzn przy jednym badaniu ale mierzą glukozę i insulinę we krwi. Tylko trzeba powiedzieć w labo że insulinę też chcesz od razu zbadac. Ktoś robił i sie wypowie? Bo ja to chyba z 5 lat temu robiłam na zlecenie endokrynologa. Na szczęście wszystko wyszło w normie.

Sama jestem ciekawa 😄
Znaczy ogólnie to mi lekarz kazał zbadać bo mam te plamienia między owulką o okresem i powiedział, że przy IO może być endo niestabilne czy coś i może to być powodem. A tak po prostu chcę wiedzieć, bo tak dużo ludzi to ma teraz i przeszkadza to w zajściu.

Myślę że uznają. Glukozę sobie w aptece musisz kupić i wodę niegazowana 0,5l u nas jeszcze musisz mieć duży kubek i łyżeczkę. Roztwór najlepiej wypić sprawnie rach ciach a nie rozczulać się nad małymi łykami
Chyba właśnie spróbuję taktykę na hejnał :D może mi się uda :D

Trzeba mieć skierowanie od lekarza na ogtt i normalnie rano na czczo idziesz na badanie i ważne żeby parę dni przed badaniem nie zmieniać diety tylko jeść normalnie atrakcje badania siedzieć grzecznie na tyłku bo ruch fałszuje wynik
no mam na skierowaniu właśnie ogtt. To oni bedą wiedzieć, że i glukoza i insulina czy powinnam im powiedzieć, ze chce te dwa? :D jak i tak mnie obciążają to chyba mi wszystko jedno :D

W jakim celu badasz ta krzywą cukrowa? Bo jeśli chodzi o IO to z tego co sie orientuje to robi się od razu glukozę i insulinę. Tzn przy jednym badaniu ale mierzą glukozę i insulinę we krwi. Tylko trzeba powiedzieć w labo że insulinę też chcesz od razu zbadac. Ktoś robił i sie wypowie? Bo ja to chyba z 5 lat temu robiłam na zlecenie endokrynologa. Na szczęście wszystko wyszło w normie.

Sama jestem ciekawa 😄
Dobrze mówisz z tymi krzywymi :)

reklama
Ja dostałam wczoraj okres, którego oczywiście nie oczekiwałam, spóźniał mi się i miałam wielką nadzieję 💔
Dlatego dziś z mężem idziemy na obiadek na miasto trochę się zrelaksować i zgubić myśli 🙂
Wiem co czujesz bo ja przed każdym @ mam zawsze nadzieję do końca. Bardzo dobrze że wychodzisz 😘
Dziewczyny miałam zacząć zaraz sprzątać, podeszłam do okna podnieść roletę, patrzę a na ścianie rozjebana mucha (oczywiście nieposprzątana) wkurw na starego nr 1, ogarniam salon, rzeczy do prasowania na deskę, a tam dwie koszulki starego ciul wie z kiedy (bo po co schować do komody) wkurw nr 2. Idę na górę żeby przemyśleć plan działania od czego zacząć sprzątanie tego pyłu, a tam kurva dalej folia wisi (chociaż mówiłam staremu, że do musi to ściągnąć, bo ja tam nie sięgnę, a będę sprzątać), do tego kawałek płyty drewnianej osb i inne pierdy (nawet frajerzyna tego nie wyniósł) i zalała mnie krew 🤬 Mam w chooj roboty, a ten mi jeszcze dołożył! A potem wróci z pracy zadowolony, że ma posprzątane i może gruntować!! O nie!! Tak mi dziś zalazł za skórę, że lepiej niech się nie zbliża, bo zabiję! 😡 Normalnie płakać mi się chce ze złości 😤
Z kobietą sie nie zadziera 😈

Do góry