reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Miłego weekendu moje dziewczynki!
Jakie plany?
Ja jadę na zakupy wakacyjno - nowopracowe xD jakiś ubrań muszę sobie pokupować, bo w nowej firmie trochę bardziej oficjalny dresscode, a ja w szafie same bluzy xD
Wzajemnie! Pokaż, co kupiłaś potem ;-)
Ja idę do kina na polski film z moimi licealistami. A potem się relaksuję (próbuję... bo w domu sauna). Jutro odbieram z apteki mój Gonal i wieczorem zaczynam imprezę wkłuwania...

reklama
ja tak sobie myślałam, ze co ja zrobię z tą Grecją jak wcześniej w ciążę zajdę xD i teraz się cieszę, ze popiję drineczków i nie muszę się o nic martwić :)
Ja cię rozumiem. Też kocham lato, a w zasadzie głównie latem czuję, że żyję. Kocham słońce, wodę, zimne piwo w gorący dzień, smak letnich pomidorów, chodzenie w sukienkach (najlepiej bez bielizny), spanie przy otwartym oknie. Perspektywa imprez, wypadów, może nawet wymarzonego wyjazdu odciągają moją uwagę od ciąży i pocieszają, że jeszcze w ciąży nie jestem i mogę się z tego w pełni cieszyć.
Mimo to mam jakieś przeświadczenie, że nie mogę za bardzo wybrzydzać, dlatego nie rezygnujemy ze starań (tak jak zrezygnowałam w marcu, żeby nie rodzić w grudniu).
Cieszę się, że mnie rozumiecie 😀 to też odwraca moja uwagę od ciąży, ale ten cykl miałam nic nie brać, następny odczekać, żeby zobaczyć, czy może naturalnie wystąpi owulacja, a dopiero kolejny wziąć Aromek, ale bez ovi i zobaczyć co będzie. To akurat wakacje tak mina 😀 to nie to, że wybrzydzam i będę się zapiezpwiczac, ale bardzo mi to pasuje, że akurat w tym czasie mogę nie zajsć. Idealnie się złożyło. @Ladycarooo tez bym wolała popić drineczki w Grecji xD też Ci się fajnie wsyztsko składa 😀

Moje niespełnione marzenie to właśnie były stany ale ja chciałam na work&travel leciec... ale brakło mi wtedy kasy i odwagi 🤷🏽‍♀️
Kurczę, kiedyś muszę się wreszcie wybrać. Ale już tylko na "travel" ;-) Koleżanka poleciała, było źle, odliczała sekundy do powrotu, na sam koniec w pracy coś tam musiała zrobić, pomógł jej kolega, z którym pracowała od samego początku - wybuchła miłość bezgraniczna, po kilku miesiącach pobiegli do City Hall i wzięli ślub, urodziło się dziecko, później drugie... A teraz cała rodzina osiedliła się w Polsce! ;-)

Ja cię rozumiem. Też kocham lato, a w zasadzie głównie latem czuję, że żyję. Kocham słońce, wodę, zimne piwo w gorący dzień, smak letnich pomidorów, chodzenie w sukienkach (najlepiej bez bielizny), spanie przy otwartym oknie. Perspektywa imprez, wypadów, może nawet wymarzonego wyjazdu odciągają moją uwagę od ciąży i pocieszają, że jeszcze w ciąży nie jestem i mogę się z tego w pełni cieszyć.
Mimo to mam jakieś przeświadczenie, że nie mogę za bardzo wybrzydzać, dlatego nie rezygnujemy ze starań (tak jak zrezygnowałam w marcu, żeby nie rodzić w grudniu).
Właśnie to ciepełko chyba daje mi takiego kopa, ze juz się az tak nie smuce ze sie nie udaje. Ale oczywiście też działamy dalej😁

Cieszę się, że mnie rozumiecie 😀 to też odwraca moja uwagę od ciąży, ale ten cykl miałam nic nie brać, następny odczekać, żeby zobaczyć, czy może naturalnie wystąpi owulacja, a dopiero kolejny wziąć Aromek, ale bez ovi i zobaczyć co będzie. To akurat wakacje tak mina 😀 to nie to, że wybrzydzam i będę się zapiezpwiczac, ale bardzo mi to pasuje, że akurat w tym czasie mogę nie zajsć. Idealnie się złożyło. @Ladycarooo tez bym wolała popić drineczki w Grecji xD też Ci się fajnie wsyztsko składa 😀
no właśnie jakoś to wszystko zawodowo i wakacyjnie tak się poskładało fajnie, że może łaskawie i ciąża by mi się fajnie złożyła? :D

Ja tez, ja chciałam do stanów na program au pair, nawet mam kontakt z kilkoma dziewczynami z którymi poznałam się na forum i patrzę na ich życie po 10 latach i zazdroszczę… zadna nie wróciła do kraju ;) ale zaczęłam się w wieku 20 lat spotykać z aktualnym partnerem a on nie chciał nigdy się wyprowadzić :(
Z moich znajomych od lat będących za granicą w sumie sporo wróciło, sprowadzając swoje nowe rodziny... Z USA, z Anglii, z Niemiec, no i z Francji.
Tak sobie myślę, że gdybym kiedyś hipotetycznie miała dziecko, to chciałabym przyjechać do Polski na jakieś 2-3 lata chociaż...

@Bibi89 mam do Ciebie pytanie offtopowe. Czy hiszpański sklep WaveInn jest godny zaufania? Potrzebuję zakupić rzecz, której nie ma nigdzie a jest tylko tam, ale zupełnie nie znam tego sklepu. Znasz ten sklep? Można śmiało kupować?

P.S. Byłam na laparo i jajowód cały, drożny, więc myślę, że u Ciebie będzie tak samo, bo wykryłaś cp jeszcze szybciej niż ja :)

reklama
Do góry