reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Miłego weekendu moje dziewczynki!
Jakie plany?
Ja jadę na zakupy wakacyjno - nowopracowe xD jakiś ubrań muszę sobie pokupować, bo w nowej firmie trochę bardziej oficjalny dresscode, a ja w szafie same bluzy xD
Wzajemnie! Pokaż, co kupiłaś potem ;-)
Ja idę do kina na polski film z moimi licealistami. A potem się relaksuję (próbuję... bo w domu sauna). Jutro odbieram z apteki mój Gonal i wieczorem zaczynam imprezę wkłuwania...

reklama
ja tak sobie myślałam, ze co ja zrobię z tą Grecją jak wcześniej w ciążę zajdę xD i teraz się cieszę, ze popiję drineczków i nie muszę się o nic martwić :)
Ja cię rozumiem. Też kocham lato, a w zasadzie głównie latem czuję, że żyję. Kocham słońce, wodę, zimne piwo w gorący dzień, smak letnich pomidorów, chodzenie w sukienkach (najlepiej bez bielizny), spanie przy otwartym oknie. Perspektywa imprez, wypadów, może nawet wymarzonego wyjazdu odciągają moją uwagę od ciąży i pocieszają, że jeszcze w ciąży nie jestem i mogę się z tego w pełni cieszyć.
Mimo to mam jakieś przeświadczenie, że nie mogę za bardzo wybrzydzać, dlatego nie rezygnujemy ze starań (tak jak zrezygnowałam w marcu, żeby nie rodzić w grudniu).
Cieszę się, że mnie rozumiecie 😀 to też odwraca moja uwagę od ciąży, ale ten cykl miałam nic nie brać, następny odczekać, żeby zobaczyć, czy może naturalnie wystąpi owulacja, a dopiero kolejny wziąć Aromek, ale bez ovi i zobaczyć co będzie. To akurat wakacje tak mina 😀 to nie to, że wybrzydzam i będę się zapiezpwiczac, ale bardzo mi to pasuje, że akurat w tym czasie mogę nie zajsć. Idealnie się złożyło. @Ladycarooo tez bym wolała popić drineczki w Grecji xD też Ci się fajnie wsyztsko składa 😀

Moje niespełnione marzenie to właśnie były stany ale ja chciałam na work&travel leciec... ale brakło mi wtedy kasy i odwagi 🤷🏽‍♀️
Kurczę, kiedyś muszę się wreszcie wybrać. Ale już tylko na "travel" ;-) Koleżanka poleciała, było źle, odliczała sekundy do powrotu, na sam koniec w pracy coś tam musiała zrobić, pomógł jej kolega, z którym pracowała od samego początku - wybuchła miłość bezgraniczna, po kilku miesiącach pobiegli do City Hall i wzięli ślub, urodziło się dziecko, później drugie... A teraz cała rodzina osiedliła się w Polsce! ;-)

Ja cię rozumiem. Też kocham lato, a w zasadzie głównie latem czuję, że żyję. Kocham słońce, wodę, zimne piwo w gorący dzień, smak letnich pomidorów, chodzenie w sukienkach (najlepiej bez bielizny), spanie przy otwartym oknie. Perspektywa imprez, wypadów, może nawet wymarzonego wyjazdu odciągają moją uwagę od ciąży i pocieszają, że jeszcze w ciąży nie jestem i mogę się z tego w pełni cieszyć.
Mimo to mam jakieś przeświadczenie, że nie mogę za bardzo wybrzydzać, dlatego nie rezygnujemy ze starań (tak jak zrezygnowałam w marcu, żeby nie rodzić w grudniu).
Właśnie to ciepełko chyba daje mi takiego kopa, ze juz się az tak nie smuce ze sie nie udaje. Ale oczywiście też działamy dalej😁

Cieszę się, że mnie rozumiecie 😀 to też odwraca moja uwagę od ciąży, ale ten cykl miałam nic nie brać, następny odczekać, żeby zobaczyć, czy może naturalnie wystąpi owulacja, a dopiero kolejny wziąć Aromek, ale bez ovi i zobaczyć co będzie. To akurat wakacje tak mina 😀 to nie to, że wybrzydzam i będę się zapiezpwiczac, ale bardzo mi to pasuje, że akurat w tym czasie mogę nie zajsć. Idealnie się złożyło. @Ladycarooo tez bym wolała popić drineczki w Grecji xD też Ci się fajnie wsyztsko składa 😀
no właśnie jakoś to wszystko zawodowo i wakacyjnie tak się poskładało fajnie, że może łaskawie i ciąża by mi się fajnie złożyła? :D

Ja tez, ja chciałam do stanów na program au pair, nawet mam kontakt z kilkoma dziewczynami z którymi poznałam się na forum i patrzę na ich życie po 10 latach i zazdroszczę… zadna nie wróciła do kraju ;) ale zaczęłam się w wieku 20 lat spotykać z aktualnym partnerem a on nie chciał nigdy się wyprowadzić :(
Z moich znajomych od lat będących za granicą w sumie sporo wróciło, sprowadzając swoje nowe rodziny... Z USA, z Anglii, z Niemiec, no i z Francji.
Tak sobie myślę, że gdybym kiedyś hipotetycznie miała dziecko, to chciałabym przyjechać do Polski na jakieś 2-3 lata chociaż...

@Bibi89 mam do Ciebie pytanie offtopowe. Czy hiszpański sklep WaveInn jest godny zaufania? Potrzebuję zakupić rzecz, której nie ma nigdzie a jest tylko tam, ale zupełnie nie znam tego sklepu. Znasz ten sklep? Można śmiało kupować?

P.S. Byłam na laparo i jajowód cały, drożny, więc myślę, że u Ciebie będzie tak samo, bo wykryłaś cp jeszcze szybciej niż ja :)

reklama
Do góry