reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Tak. Amh, hydroksyprogesteron, tsh, kortyzol, dheas, androstendion, shbg, test obciążenia glukozą i insuliną, fsh, lh, estradiol, prolaktyna, testosteron. Po owulacji progesteron. Wyszło mi wysokie tsh (chociaż w lutym miałam 0.8! a w kwietniu czyli po dwóch miesiącach 6,9!😱) więc dodatkowo miałam zlecone anty-TPO , anty - TG, ft3 i ft4. No i badanie nasienia było też ale to akurat jest ok.
Kurczę ja nie robiłam kortyzolu dheas i amh muszę iść zrobić te badania.

Cześć. Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia z luteiną? Biorę drugi cykl (od 16 do 26 dc) i okres wcale się nie uregulował: za pierwszym razem był 30 dc, dziś jestem w 32 i jedynie wczoraj miałam delikatne plamienie, a okresu dalej nie ma. Jestem zła, bo przez te dwa miesiące mogło mi to blokować owulację, gdyby miała nastąpić np 17 dc, a okres nie przychodzi (tak jak liczyłam) na zawołanie. Czuję, że tylko straciłam czas :mad:

Podwyższony kortyzol może blokować owulacje wiec warto zbadać. Tylko koniecznie odpocznij przed badaniem, nie tak jak ja na wariata biegiem a potem kortyzol milionpińcetstodziewińcet
Wiesz co ja owulacje mam niby, ale pojde chyba zbadać, czyli dziś jak nie miałam wysiłku żadnego cały dzień to jutro mogę rano iść ?

Kurczę ja nie robiłam kortyzolu dheas i amh muszę iść zrobić te badania.
Ja miałam minimalnie podwyższony kortyzol i dheas, amh było ok, ale warto zbadać to przy staraniach 🙂 generalnie powiem wam, że pije tą Miovelie tak jak zalecił lekarz, Miovelie nac brałam na początku cyklu i nie wiem czy przypadek czy nie, ale miałam ładną owulacje 🙂 a jak pisałam - dwa cykle wcześniej pęcherzyk nie pękł, w ostatnim cyklu nic nie urósło więc może ciąży jeszcze nie będzie u mnie, ale owulacja w maju wzrowa😁

reklama
Ja miałam minimalnie podwyższony kortyzol i dheas, amh było ok, ale warto zbadać to przy staraniach 🙂 generalnie powiem wam, że pije tą Miovelie tak jak zalecił lekarz, Miovelie nac brałam na początku cyklu i nie wiem czy przypadek czy nie, ale miałam ładną owulacje 🙂 a jak pisałam - dwa cykle wcześniej pęcherzyk nie pękł, w ostatnim cyklu nic nie urósło więc może ciąży jeszcze nie będzie u mnie, ale owulacja w maju wzrowa😁
Mi lekarz nie zalecił nic do brania 🤦‍♀️ Byłam w dwóch klinikach tzn chodzę do dwóch i jeden każe czekać drugi robić badania ale żadnych suplementów nie polecają mi 🤦‍♀️

Do góry