reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Czy nerwy i stres mogą zaburzyć wynik TSH ? Bo przed pobraniem krwi akurat miałam straszne nerwy, myślałam,że zgubiłam kartę do bankomatu a się okazało,że wciągnął bankomat! wszystko jak na złe 😃
hmmm nie wiem. Stres ma wpływ na wiele aspektów ale czy taka jednorazowa sytuacja mogła mieć wpływ to nie wiem. Jeśli chodzi o prolaktyne to wiem że przewlekły stres i jej wysokie stężenie mogą mieć ze sobą wiele wspólnego.

reklama
Nie uspokoilam się, bo właśnie według niego wszystko ok, nie mam na koncie poronień wiec on by się tak tym nie przejmował
Aha, czyli jak poronisz pierwszą ciążę, to zacznie się przejmować Twoimi wynikami? 🙄 chyba zapaliłaby mi się na Twoim miejscu czerwona lampka.
Homocysteina, ferrytyna to raczej nie działka ginekologów. Kierowałabym te pytania do hematologa i dobrego dietetyka klinicznego.

Aha, czyli jak poronisz pierwszą ciążę, to zacznie się przejmować Twoimi wynikami? 🙄 chyba zapaliłaby mi się na Twoim miejscu czerwona lampka.
Homocysteina, ferrytyna to raczej nie działka ginekologów. Kierowałabym te pytania do hematologa i dobrego dietetyka klinicznego.
Myślę ze przy pierwszym poronieniu powiedzialby ze tak się zdarza i to przypadek 😞

jeszcze a propos tej ferrytyny, powinnam zgłosić sie do hematologa z takimi wynikami ?

Załączniki

• 70d3f453-2c8f-4953-9461-cd3c48e9e504.jpg
    70d3f453-2c8f-4953-9461-cd3c48e9e504.jpg
    55,3 KB · Wyświetleń: 56
  • a473a055-fbb6-49c9-b128-d83579d05e88.jpg
    a473a055-fbb6-49c9-b128-d83579d05e88.jpg
    45,2 KB · Wyświetleń: 54
jeszcze a propos tej ferrytyny, powinnam zgłosić sie do hematologa z takimi wynikami ?
myślę, że z takimi wynikami mogłabyś się po prostu zgłosić do dietetyka klinicznego, który dobierze Ci dietę, dopasuje suplementację np laktoferyną. Ja nie jem mięsa od 5lat, nie suplementuję żelaza, ale bardzo dbam o dietę i moja ferrytyna wynosi ok 50. Przeczytaj koniecznie poniższe slajdy

Załączniki

• FA713CAE-9390-4A77-971A-E6DDDBB203CB.jpeg
    FA713CAE-9390-4A77-971A-E6DDDBB203CB.jpeg
    222,8 KB · Wyświetleń: 60
  • 9D1A1A87-7040-41DA-9054-C7396F940686.jpeg
    9D1A1A87-7040-41DA-9054-C7396F940686.jpeg
    178,6 KB · Wyświetleń: 60
  • CBE13D0E-39C0-4428-8565-8C15EF44FE01.jpeg
    CBE13D0E-39C0-4428-8565-8C15EF44FE01.jpeg
    139,6 KB · Wyświetleń: 60
No właśnie tez mam to cały czas w głowie

myślę, że z takimi wynikami mogłabyś się po prostu zgłosić do dietetyka klinicznego, który dobierze Ci dietę, dopasuje suplementację np laktoferyną. Ja nie jem mięsa od 5lat, nie suplementuję żelaza, ale bardzo dbam o dietę i moja ferrytyna wynosi ok 50. Przeczytaj koniecznie poniższe slajdy
tylko teraz znaleźć dietetyka który to ogarnie jeszcze z głową. Mam uraz do dietetykow. Ja raczej przestrzegam żeby nie popijać posiłków kawa czy herbata ( poza kawa po obiedzie od jakiegos czasu ). Przerasta mnie To wszystko bo im człowiek więcej badań robi tym większy metlik w głowie 😢

tylko teraz znaleźć dietetyka który to ogarnie jeszcze z głową. Mam uraz do dietetykow. Ja raczej przestrzegam żeby nie popijać posiłków kawa czy herbata ( poza kawa po obiedzie od jakiegos czasu ). Przerasta mnie To wszystko bo im człowiek więcej badań robi tym większy metlik w głowie 😢
najważniejsze, że zaczęłaś. to jest juz krok do przodu! Możesz zacząć od wykupienia jakiejś diety. Super diety ma Dietetyka Hormonalna, Michał Kot na Instagramie. Ja korzystałam z konsultacji online u Katarzyny Rećko, która przeanalizowała wszystkie moje wyniki. Ona głównie komponuje diety wegańskie/wegetariańskie, ale nie tylko.
Trzymaj się, będzie dobrze💚

najważniejsze, że zaczęłaś. to jest juz krok do przodu! Możesz zacząć od wykupienia jakiejś diety. Super diety ma Dietetyka Hormonalna, Michał Kot na Instagramie. Ja korzystałam z konsultacji online u Katarzyny Rećko, która przeanalizowała wszystkie moje wyniki. Ona głównie komponuje diety wegańskie/wegetariańskie, ale nie tylko.
Trzymaj się, będzie dobrze💚
tak się tym dzisiaj dobiłam, że chyba odechciało m sie wszelkich starań 😞

reklama
Do góry