reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny powiedzcie mi proszę, jak się daje ovitrelle? Zapomniałam zapytać lekarki, a ona sama też mi nie powiedziała. Może myślała, że wiem, a może sama nie wiedziała. Gdzieś czytałam, że jakieś powietrze w strzykawce trzeba zostawić? I normalnie w brzuch?

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, jak się daje ovitrelle? Zapomniałam zapytać lekarki, a ona sama też mi nie powiedziała. Może myślała, że wiem, a może sama nie wiedziała. Gdzieś czytałam, że jakieś powietrze w strzykawce trzeba zostawić? I normalnie w brzuch?
masz w opakowaniu pełną instrukcję (łącznie z kwestią powietrza) wraz z rysunkami :)

masz w opakowaniu pełną instrukcję (łącznie z kwestią powietrza) wraz z rysunkami :)
Aaa, ja nie przeczytałam, bo od razu po kupieniu pojechałam do mamy to tam zostawić, bo zastrzyk muszę mieć rano, a ona mi go zrobi, więc przed robotą prosto do niej jadę :)

Tak jak @Lea2022 napisała wszystko jest w instrukcji. Jeśli jest to PEN to niczego nie usuwasz. Natomiast jeśli jest to normalna ampulkostrzykawka to z każdym lekiem jest tak że ustawia się pionowo najlepiej ciut puknąć ew. Palcem żeby całe powietrze było na górze i przed podaniem przesuwa się tłok na tyle by pozbyć się tego powietrza. Generalnie wielka krzywda od ew. odrobiny powietrza przy podaniu podskórnym nie powinno się stać ☺️ o ile nie wbijesz się w miejsce gdzie masz naczynie czyli np jak nie poniesie Cię fantazja by podać w inne niż zalecone miejsce 🤣 trzymaj się brzucha najlepiej 😁 (końcówka opisu lekko żartobliwa) 😎

Czy tylko ja jestem taka nie odpowiedzialna, ze po prostu se wstrzyknęłam ovitrelle nie czytając nic i nie pytając też w ogóle nikogo jak to zrobić[emoji28]
Dopiero teraz stwierdziłam, że to mogło nie być mądre [emoji28][emoji23]
Ja za pierwszym razem jak kupilam to dostałam jakiś kosmos z kręceniem, ustawianiem dawki, nakręceniem, cuda wianki. Drugi i kolejny dostałam już normalne strzykawki ale ten pierwszy raz to mnie tak zestresował, ze masakra, niby podaliśmy z narzeczonym a ze strzykawki nic nie ubyło 🤣 myślałam, ze się pozabijamy tyle było nerwow 😂

Czy tylko ja jestem taka nie odpowiedzialna, ze po prostu se wstrzyknęłam ovitrelle nie czytając nic i nie pytając też w ogóle nikogo jak to zrobić[emoji28]
Dopiero teraz stwierdziłam, że to mogło nie być mądre [emoji28][emoji23]
Ja przy ampulkostrzykawce też nie czytałam bo bez względu na lek zasada ta sama a w życiu już trochę się tego nawbijalam 🤣 ale pena jednak looknelam jak się w okienku objawa we właściwym momencie 😁

reklama
Tak jak @Lea2022 napisała wszystko jest w instrukcji. Jeśli jest to PEN to niczego nie usuwasz. Natomiast jeśli jest to normalna ampulkostrzykawka to z każdym lekiem jest tak że ustawia się pionowo najlepiej ciut puknąć ew. Palcem żeby całe powietrze było na górze i przed podaniem przesuwa się tłok na tyle by pozbyć się tego powietrza. Generalnie wielka krzywda od ew. odrobiny powietrza przy podaniu podskórnym nie powinno się stać ☺️ o ile nie wbijesz się w miejsce gdzie masz naczynie czyli np jak nie poniesie Cię fantazja by podać w inne niż zalecone miejsce 🤣 trzymaj się brzucha najlepiej 😁 (końcówka opisu lekko żartobliwa) 😎
Czytałam, ze to powietrze właśnie powinno się zostawić, by podać całą dawkę, inaczej kilka ml leku zostaje w strzykawce 🤔

Do góry