reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Cześć dziewczyny, to mój pierwszy cykl z testami owu, wg nich pik w sobotę rano, więc owulacja w niedzielę. Chciałabym zrobić progesteron, żeby zobaczyć czy faktycznie do owulacji doszło i tu pojawia się problem. Mogę pójść do laboratorium albo w sobotę, czyli 6 dpo, albo w środę i to jest już 10 dpo. Która opcja lepsza?
6dpo moim zdaniem :)

reklama
Cześć dziewczyny. Właśnie wyszłam z monitoringu. Pęcherzyk dominujący 17mm na prawym jajniku, umówiłam się na kolejną wizytę 2.11 - zobaczymy czy pękł. Ale... Okazało się, że w jednym miejscu blizna po CC nie zrosła się i jest przestrzeń... Jeśli ciąża się tam zadomowi, to ciąża się nie rozwinie, a mnie czeka krwotok, a co za tym idzie - wiadomo... Nie wiem teraz co myśleć...

A i endometrium 4mm - dobre na 11dc i 17mm pęcherzyk dominujący?

Mam to samo. Kilka koleżanek jest w ciąży lub ma maluszka. I jasne że się cieszę ale też cholernie im zazdroszczę 😔 Teraz koleżanka zaszła odrazu po odstawieniu tabletek i się tylko zastanawiam dlaczego ja mam z tym taki problem. Ale wierzę że każda z nas wkońcu zobaczy upragnione 2 kreski.
Który to Twój cs?

Cześć dziewczyny. Właśnie wyszłam z monitoringu. Pęcherzyk dominujący 17mm na prawym jajniku, umówiłam się na kolejną wizytę 2.11 - zobaczymy czy pękł. Ale... Okazało się, że w jednym miejscu blizna po CC nie zrosła się i jest przestrzeń... Jeśli ciąża się tam zadomowi, to ciąża się nie rozwinie, a mnie czeka krwotok, a co za tym idzie - wiadomo... Nie wiem teraz co myśleć...

Z tego co czytałam ostatnio (mogę poszukać linku) to ubytki w bliźnie po cc robią się wszystkim i jest to wręcz standard. Ja też mam plus zrosty - mimo to bez problemu donosiłam kolejną, ciąże i urodziłam naturalnie (dla mnie cc było traumą). Także spokojnie :)

reklama
Hej dziewczyny odebrałam jeszcze jeden wynik, powiedzcie mi czy jest ok?
Stosunek fsh do lh?
Screenshot_20211026-113312_Drive.jpg
Screenshot_20211026-113259_Drive.jpg

Do góry