reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Obumarcie płodu. Zatrzymanie akcji serca że niby od 8tyg się nie rozwijało. Była probrana próbka do badania histopatologicznego ale ze wynik po łacinie kojarzę ze wszystko prawidłowe ale co dokladnie to lekarz nie mówił. Byłam na 1 wizycie tylko na potwierdzeniu ciazy i doslownie 2 dni brakło do drugiej wizyty... plamienie się zaczęło i nie czekałam tylko na ip. Było wywoływanie przez tabletki naszczescie się sama oczyściłam. Widzialam mała śliweczkę węgierkę z 5cm..😇Ale bol jaki przeżyłam fizyczny... masakra cala noc przepłakałam i wiłam się z bólu.. najgorsze co w życiu mnie spotkało. Najgorszy bol fizyczny i psychiczny jednocześnie.
Bardzo dobrze Cię rozumiem.. 😪 ja szlam na prenatalne w 12 tyg i się okazało ze dzień wcześniej przestało bić serduszko.. płacz i smutek był okropny :( wysłaliśmy kosmowke na badanie i wyszło ze wada genetyczna triploidia :/ ponoć choroba przypadkowa tak nam powiedziała genetyczka :( .. ten cykl czuje ze tez nie udany będzie.. w czwartek mam dostać @ wiec czekam..

reklama
Bardzo dobrze Cię rozumiem.. 😪 ja szlam na prenatalne w 12 tyg i się okazało ze dzień wcześniej przestało bić serduszko.. płacz i smutek był okropny :( wysłaliśmy kosmowke na badanie i wyszło ze wada genetyczna triploidia :/ ponoć choroba przypadkowa tak nam powiedziała genetyczka :( .. ten cykl czuje ze tez nie udany będzie.. w czwartek mam dostać @ wiec czekam..
Ja mam w sobotę dostać choc liczę na cud urlopowy. Żadnych objawów innych tylko piersi/sutki bolą od owulacji co odkąd biore bromergon na zbicie prolaktyny. No i trochę ten sluz wariuje przeglądam poprzednie notatki t raz sluz białawy był czy wodnisty a teraz skapy albo wcale... tez nie liczę na pozytyw🙄

Ja mam w sobotę dostać choc liczę na cud urlopowy. Żadnych objawów innych tylko piersi/sutki bolą od owulacji co odkąd biore bromergon na zbicie prolaktyny. No i trochę ten sluz wariuje przeglądam poprzednie notatki t raz sluz białawy był czy wodnisty a teraz skapy albo wcale... tez nie liczę na pozytyw🙄
Mimo wszystko trzymam kciuki żeby się udało ! ✊😘

A ja dziś mam typowy poniedziałek 😔 Musiałam wziąć wolne w pracy, bo lodówka mi się zepsuła 😰 Wstaję rano, a ona chodzi jak czołg, zamrażalnik nie mrozi, lodówka nie chłodzi - 3 lata i tydzień temu kupiona 😒 Więc od rana latam, żeby mrożonki poprzenosić, a potem po sklepach oglądać lodówki 😁 Jak teraz usiadłam, bo wszystko pozałatwiałam, emocje opadły to śmiać mi się chce 😂

Uff przyszły mi już wyniki większości hormonów i okazuje się, że te suplementy, które biorę i wydaje na nie fortunę faktycznie coś działają prawie wszystkie wyniki mi się unormowały DHEA-SO4 zawsze miałam ponad 2 razy podniesione teraz w normie, LH zawsze koło 13 teraz 7 i stosunek LH:FSH się poprawił, testosteron zawsze miałam powyżej normy teraz idealnie w normie. Tylko TSH nadal trochę za bardzo zbite, ale to kwestia letroxu i prolaktyna wyzerowana, ale lepiej jak jest wyzerowana niż za wysoka podobno [emoji4]
A jaki suplement bierzesz na obniżenie dheas?
Ja też mam dwa razy ponad normę i brałam steryd... Ale jeśli mogę go zbić suplami to byłabym w 7 niebie!!! [emoji3][emoji3][emoji3]

A jaki suplement bierzesz na obniżenie dheas?
Ja też mam dwa razy ponad normę i brałam steryd... Ale jeśli mogę go zbić suplami to byłabym w 7 niebie!!! [emoji3][emoji3][emoji3]
Ja biorę Pregna Start, Ovarin, Miovalia Nac (3-7dc), ForMeds Prenacaps DHA i Koenzym Q10 + wit E nie wiem czy coś jest konkretnie na DHEA-SO4, ale nic innego nie brałam i zbiłam z wyniku ponad 700 na 321 😊

A ja dziś mam typowy poniedziałek [emoji17] Musiałam wziąć wolne w pracy, bo lodówka mi się zepsuła [emoji27] Wstaję rano, a ona chodzi jak czołg, zamrażalnik nie mrozi, lodówka nie chłodzi - 3 lata i tydzień temu kupiona [emoji19] Więc od rana latam, żeby mrożonki poprzenosić, a potem po sklepach oglądać lodówki [emoji16] Jak teraz usiadłam, bo wszystko pozałatwiałam, emocje opadły to śmiać mi się chce [emoji23]
O widzisz to mi się jakoś od razu lepiej zrobiło po przeczytaniu tego, że nie tylko ja mam typowy poniedziałek [emoji28] Tak mnie klienci w pracy wyprowadzili z równowagi... Musiałam wcześniej wracać do domu, więc zrobiłam sobie szybki spacer 1,5h. Tak na nim obtarłam pięty, że prawie płakałam idąc [emoji85] I teraz też już mi się chce śmiać z tego [emoji38]

@Estuś jak u ciebie samopoczucie? Pamiętam, że my w tym samym dniu miałyśmy owu. Jakieś objawy? [emoji846]

O widzisz to mi się jakoś od razu lepiej zrobiło po przeczytaniu tego, że nie tylko ja mam typowy poniedziałek [emoji28] Tak mnie klienci w pracy wyprowadzili z równowagi... Musiałam wcześniej wracać do domu, więc zrobiłam sobie szybki spacer 1,5h. Tak na nim obtarłam pięty, że prawie płakałam idąc [emoji85] I teraz też już mi się chce śmiać z tego [emoji38]

@Estuś jak u ciebie samopoczucie? Pamiętam, że my w tym samym dniu miałyśmy owu. Jakieś objawy? [emoji846]
U mnie brak objawów 🙈 jakieś 6 dpo jak było to przez 4 dni bolały mnie piersi o kul prawy jajnik to sobie pomyślałam oo może coś się tam zaczyna dziać.. bo jak byłam w pierwszej ciazy to tez od 7 dpo zaczęły bolec piersi i bolały przez cały czas . Natomiast w tym miesiącu tylko te kilka dni i wszystko przeszło , wiec na 90% nic z tego nie będzie 🙈🙈 a jak u Ciebie ? 😁

reklama
U mnie brak objawów [emoji85] jakieś 6 dpo jak było to przez 4 dni bolały mnie piersi o kul prawy jajnik to sobie pomyślałam oo może coś się tam zaczyna dziać.. bo jak byłam w pierwszej ciazy to tez od 7 dpo zaczęły bolec piersi i bolały przez cały czas . Natomiast w tym miesiącu tylko te kilka dni i wszystko przeszło , wiec na 90% nic z tego nie będzie [emoji85][emoji85] a jak u Ciebie ? [emoji16]
U mnie raczej nic z tego, bo już mnie pobolewa brzuch jak co miesiąc przed @. Jedyne co innego niż zwykle to bardzo wrazliwe sutki, przez które nie mogę spać na brzuchu. Akurat pisząc to tak przyrżnęłam o klamkę od drzwi sutkiem, że aż ranę zrobiłam [emoji38]To zdecydowanie nie jest mój dzień [emoji38]

Do góry