reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
przyszły mi już wyniki większości hormonów i okazuje się, że te suplementy, które biorę i wydaje na nie fortunę faktycznie coś działają prawie wszystkie wyniki mi się unormowały DHEA-SO4 zawsze miałam ponad 2 razy podniesione teraz w normie, LH zawsze koło 13 teraz 7 i stosunek LH:FSH się poprawił, testosteron zawsze miałam powyżej normy teraz idealnie w normie. Tylko TSH nadal trochę za bardzo zbite, ale to kwestia letroxu i prolaktyna wyzerowana, ale lepiej jak jest wyzerowana niż za wysoka podobno 😊

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, u mnie do okresu został jakiś tydzień ale zapisałam się na czwartek do gin bo coś mi nie pasuje i się zastanawiam, czy się jakaś infekcja nie przyplątala do mnie. Chciałabym dodatkowo zrobić wymaz na chlamydie, mycoplasme i ureaplasme.

A mnie @ wkurza, że nie chce przyjść. Kręgosłup boli, cycki bolą, brzuch boli, nastrój wkurwienno-depresyjny jest. Więc mogła by już przyjść, żeby mieć to z głowy.

Ostatnia edycja:
Uff przyszły mi już wyniki większości hormonów i okazuje się, że te suplementy, które biorę i wydaje na nie fortunę faktycznie coś działają prawie wszystkie wyniki mi się unormowały DHEA-SO4 zawsze miałam ponad 2 razy podniesione teraz w normie, LH zawsze koło 13 teraz 7 i stosunek LH:FSH się poprawił, testosteron zawsze miałam powyżej normy teraz idealnie w normie. Tylko TSH nadal trochę za bardzo zbite, ale to kwestia letroxu i prolaktyna wyzerowana, ale lepiej jak jest wyzerowana niż za wysoka podobno 😊
A przypomnisz jakie suplementy bierzesz? Ja miałam podwyższona prolaktyne mierzona w rytmie całego dnia w ciągu dnia 17 a w nocy i nad ranem 27 i stosuje bromergon juz 3cykl z czego wyrównał mi cykl do 26 dni. A z hormonów to walcze troche z anty tpo i anty tg i testosteronem reszta okej.

A przypomnisz jakie suplementy bierzesz? Ja miałam podwyższona prolaktyne mierzona w rytmie całego dnia w ciągu dnia 17 a w nocy i nad ranem 27 i stosuje bromergon juz 3cykl z czego wyrównał mi cykl do 26 dni. A z hormonów to walcze troche z anty tpo i anty tg i testosteronem reszta okej.
Ja też miałam badaną prolaktyne i inne hormony dobowo i mi wychodziła bardzo wysoka powyżej 90 ja biorę dostinex raz na 2 tyg, a jeśli chodzi o suplementy to biorę Pregna Start, Ovarin, Miovalia Nac (3-7dc), ForMeds Prenacaps DHA i Koenzym Q10 + wit E, ale ja to wszystko biorę po odpowiednim przebadaniu wiem co mogę czego nie powinnam, żeby polepszyć, a nie pogorszyć bez tego lepiej nic nie brać 😊

Ja też miałam badaną prolaktyne i inne hormony dobowo i mi wychodziła bardzo wysoka powyżej 90 ja biorę dostinex raz na 2 tyg, a jeśli chodzi o suplementy to biorę Pregna Start, Ovarin, Miovalia Nac (3-7dc), ForMeds Prenacaps DHA i Koenzym Q10 + wit E, ale ja to wszystko biorę po odpowiednim przebadaniu wiem co mogę czego nie powinnam, żeby polepszyć, a nie pogorszyć bez tego lepiej nic nie brać 😊
Ja ogólnie mam zapalenie tarczycy i guzka ale nic do leczenia farmakologicznie tylko co pół roku sprawdzać. Tsh I ft3 ft4 wszystko w normie jednie ten anty tpo I anty tg skacze i testosteron. Gin mi też polecił ovarin a wcześniej endo suplementowac też hashimaforte . Ale teraz każdy nic nie brać I nie wiem co robić.. a bromergon mam że szpitala bo leżałam w Kutnie na obserwacji zbadaniu hormonów I wyszla hiperprolaktynemia tyle że bez większych obajwow tj wycieków z piersi itp. I tylko ten bromergon pół tabletki na noc i skończę niedługo. A przestać brać jak test pozytywny ale chyba się nie zanosi skoro przytulaski co chwilę a cykl 26 dni co miesiąc... ręce opadaja😔

reklama
Do góry