reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Z mojego doświadczenia wynika, że namawianie na badanie nasienia w domu nic nie da. Ale wystarczy, że lekarz wprost powie, że ma być zrobione i nie ma dyskusji ;). Już nie mówiąc o tym, że mój mąż, który nigdy nie był w gabinecie ginekologa, wyglądał na lekko skitranego z powodu samego faktu, że tam jest. No i przy okazji zobaczył siłą rzeczy jak wygląda badanie ginekologiczne i usg przezpochwowe - okazało się, że to wcale nie są takie super miłe rzeczy ;).

Także jak lekarz domaga się badań nasienia a chłop nie chce zrobić, to ja bym faceta zabrała na wizytę ze sobą i niech sobie to osobiście omówi z lekarzem.
A ja to prawdę mówiąc w ogóle nie rozumiem czegoś takiego, że partner może nie chcieć iść na badania, a już szczególnie jak kobieta bierze jakieś leki, robi badania, kłuje się mój chłopak ma 22 lata i sam powiedział, że jak ja mam się ciągle badać po lekarzach chodzić i jakieś leki brać to on sobie nie wyobraża nie sprawdzić czy u niego jest wszystko w porządku najpierw. 🤯

Ostatnia edycja:
Ja jutro 10dpo jak myślicie testować jutro czy nie? Nie licz enafen cykl ale od 3 dnibol piersi przy dotyku i kłucie z lewej strony
Hej! U mnie tez jutro 9 max 10dpo. Kusi żeby za dzień, dwa testować.
6-7dpo progesteron 19.5. Wiec chyba ładnie?
Niestety sex w owu byl wyjątkowo bez szalu. Chyba za bardzo o tym myślałam i przez to też czuje, że się nie udało 😞
A jeszcze do dzisiaj mieliśmy termin zapłaty za wycieczkę do Hiszpanii, ciekawe czy dzidzia "pokrzyżuje" plany. 😀😊

Trzymam kciuki za Twoje II 😘

A ja to prawdę mówiąc w ogóle nie rozumiem czegoś takiego, że partner może nie chcieć iść na badania, a już szczególnie jak kobieta bierze jakieś leki, robi badania, kłuje się mój chłopak ma 23 lata i sam powiedział, że jak ja mam się ciągle badać po lekarzach chodzić i jakieś leki brać to on sobie nie wyobraża nie sprawdzić czy u niego jest wszystko w porządku najpierw. 🤯
Różnych rzeczy ludzie się boją, jedni dentysty, drudzy pobierania krwi. W przypadku nasienia to chyba dochodzi męskie ego i tu jest problem. Poza tym, jak lekarz rozmawia o tym to jest inaczej odbierane przez facetów mam wrażenie niż gadanie własnej żony w domu. Nie sprowadza się wtedy do kwestionowania jego męskości tylko lekarz zleca badanie do wykonania i tyle.

I tak, wiem, że to nie jest kwestionowanie męskości ale mam wrażenie, że tak jest przez wielu facetów odbierane. Zresztą jak powiesz komuś obcemu, że chcecie mieć dzieci ale nie macie to ktoś zwykle z góry zakłada, że to Ty jesteś chora, nie Twój partner.

Różnych rzeczy ludzie się boją, jedni dentysty, drudzy pobierania krwi. W przypadku nasienia to chyba dochodzi męskie ego i tu jest problem. Poza tym, jak lekarz rozmawia o tym to jest inaczej odbierane przez facetów mam wrażenie niż gadanie własnej żony w domu. Nie sprowadza się wtedy do kwestionowania jego męskości tylko lekarz zleca badanie do wykonania i tyle.

I tak, wiem, że to nie jest kwestionowanie męskości ale mam wrażenie, że tak jest przez wielu facetów odbierane. Zresztą jak powiesz komuś obcemu, że chcecie mieć dzieci ale nie macie to ktoś zwykle z góry zakłada, że to Ty jesteś chora, nie Twój partner.
Mi się wydaję, że tu też chodzi o sposób badania. Jednak facet musi sobie zrobić dobrze do kubeczka, a jak się mocno zestresuje to też ciężko, żeby coś z tego było.

Hej! U mnie tez jutro 9 max 10dpo. Kusi żeby za dzień, dwa testować.
6-7dpo progesteron 19.5. Wiec chyba ładnie?
Niestety sex w owu byl wyjątkowo bez szalu. Chyba za bardzo o tym myślałam i przez to też czuje, że się nie udało 😞
A jeszcze do dzisiaj mieliśmy termin zapłaty za wycieczkę do Hiszpanii, ciekawe czy dzidzia "pokrzyżuje" plany. 😀😊

Trzymam kciuki za Twoje II 😘
Hej dzisiaj zrobiła test i niestety bile vizira, przy biochemicznej 10dpo była widoczna druga słaba kreska, no nic powtórzę za 2 dni żeby mieć pewność i odstawiam duphaston i nowy cykl z lametta

reklama
Do góry