Kristina_peony
Fanka BB :)
Hej @Qruszon , a przypomnij gdzie robiłaś i który pakiet ?Hej dziewczyny dostalam dziś wyniki testów dna. W piątek mam wizytę u ginekologa.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej @Qruszon , a przypomnij gdzie robiłaś i który pakiet ?Hej dziewczyny dostalam dziś wyniki testów dna. W piątek mam wizytę u ginekologa.
Jutro zamawiam i jaRobiłam na testyDNA i kupiłam pakiet trombofilie.
Mam ciut inaczej. Ja mam mthfr A a Ty C i ja mam obydwie mutacje hetero a Ty masz homo. Teoretycznie homo jest ciut gorsza, ale i tak postępowanie jest takie samo, powinnaś łykać acard i dostaniesz heparynę. Nie pamietam kiedy masz wizytę, ale najlepiej jak najszybciej skonsultować się w Twoim stanie z lekarzem. Trzymam kciukiWyszło to samo co Ty.
W piątek 30.07 mam wizytę. Łykam acard75. A czym różni się homozygota od heterozygoty w tych mutacjach?Mam ciut inaczej. Ja mam mthfr A a Ty C i ja mam obydwie mutacje hetero a Ty masz homo. Teoretycznie homo jest ciut gorsza, ale i tak postępowanie jest takie samo, powinnaś łykać acard i dostaniesz heparynę. Nie pamietam kiedy masz wizytę, ale najlepiej jak najszybciej skonsultować się w Twoim stanie z lekarzem. Trzymam kciuki
O też mnie zastanawia odpowiedź na to pytanie, bo ja mam obie MTHFR hetero i PAI-1 homo i nie wiem czym to się różniW piątek 30.07 mam wizytę. Łykam acard75. A czym różni się homozygota od heterozygoty w tych mutacjach?
Chyba chodzi o to, ze w heterozygocie dostałaś od jednego rodzica a w przypadku homozygoty od dwóch rodzicówO też mnie zastanawia odpowiedź na to pytanie, bo ja mam obie MTHFR hetero i PAI-1 homo i nie wiem czym to się różni
Jeśli chodzi o mthfr to różnice jakieś tam są, ale i tak każda z nas powinna sprawdzić jakie kombinacje kwasu na nią działają. U mnie lepiej sprawdzają się mieszanki np 200+200. Jak dodałam więcej folianów to mi kwas wyyebało ponad skalę.W piątek 30.07 mam wizytę. Łykam acard75. A czym różni się homozygota od heterozygoty w tych mutacjach?
Tak czy siak nie odpuszczę bez heparynyJeśli chodzi o mthfr to różnice jakieś tam są, ale i tak każda z nas powinna sprawdzić jakie kombinacje kwasu na nią działają. U mnie lepiej sprawdzają się mieszanki np 200+200. Jak dodałam więcej folianów to mi kwas wyyebało ponad skalę.
Przy pai-1 homo jest o tyle gorsza, że pochodzi od obydwu rodziców i wystąpienie krwotoku jest bardziej prawdopodobne. To tak w skrócie. Nie chcę tu się bardziej rozpisywać, żeby czegoś nie pomylić
Dziekuje za odpowiedzJeśli chodzi o mthfr to różnice jakieś tam są, ale i tak każda z nas powinna sprawdzić jakie kombinacje kwasu na nią działają. U mnie lepiej sprawdzają się mieszanki np 200+200. Jak dodałam więcej folianów to mi kwas wyyebało ponad skalę.
Przy pai-1 homo jest o tyle gorsza, że pochodzi od obydwu rodziców i wystąpienie krwotoku jest bardziej prawdopodobne. To tak w skrócie. Nie chcę tu się bardziej rozpisywać, żeby czegoś nie pomylić