reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 😊💛 Jak Cię czujecie? Który dc? Ktoś testuje? 😁 U mnie dzisiaj 7dc i czuję się ok chociaż jestem bardziej zmęczona niż zwykle, podejrzewam że to przez pogodę, wysokie ciśnienie jest od paru dni, też tak macie 🤔
Ja dziś mam 15dc. Przytulanki uskuteczniamy od wczoraj do pt. Potem Maz wyjeżdża. Nie nastawiam się. Bo pomimo środka cyklu (cykle 29dniowe) brak śladów owulacji,więc pewnie się przesunela i wypadnie jak Maz wyjedzie...
Trudno, życie 😊

reklama
Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 😊💛 Jak Cię czujecie? Który dc? Ktoś testuje? 😁 U mnie dzisiaj 7dc i czuję się ok chociaż jestem bardziej zmęczona niż zwykle, podejrzewam że to przez pogodę, wysokie ciśnienie jest od paru dni, też tak macie 🤔
ja dziś 24dc, cykle mam 28dniowe i już chciałabym zrobić test, ale jeszcze się wstrzymuję do sb/ndz (we wtorek @) bo wątpię że doczekam do wtorku z testem. Chociaż też się na ten cykl nie nastawiam jednak, oprócz jakiś pobolewań w jajnikach i bólu w krzyżu nie mam żadnych objawów świadczących o tym, że coś tam mogło się stać ;)

Hej dziewczyny,
Czy Wam też dokuczają podczas starań częste infekcje układu moczowego? Jak sobie z nimi radzicie?

Hej. Miałam testować dopiero we wtorek po dniu spodziewanej miesiączki. Wczoraj byłam na badaniach krwi i zrobiłam betę. No i wynik 13,7 [emoji7] w piątek powtórka [emoji16] miłego dnia [emoji16]
Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was [emoji4][emoji169] Jak Cię czujecie? Który dc? Ktoś testuje? [emoji16] U mnie dzisiaj 7dc i czuję się ok chociaż jestem bardziej zmęczona niż zwykle, podejrzewam że to przez pogodę, wysokie ciśnienie jest od paru dni, też tak macie [emoji848]

Hej dziewczyny,
Czy Wam też dokuczają podczas starań częste infekcje układu moczowego? Jak sobie z nimi radzicie?
Ja miałam bardzo często, ostatnio nie i mam nadzieję że nie pojawi się..
Przy ostatnim zapaleniu pęcherza rozmawiałam z lekarka i tak :
Po pierwsze ale to raczej wiadomo wszelkie leki koniecznie trzeba wziąć do ostatniej tabletki nawet jak nie ma objawow,
Wysłała mnie na usg jamy brzusznej żeby sprawdzić czy z nerkami wszystko ok.
Mówiła że przy następnym zapaleniu żebym od razu poszła na posiew moczu przed zażyciem jakichkolwiek leków (ostatnio wzięłam Furagine więc już było za późno)
Przede wszystkim higiena - mycie przed stosunkiem ja i mąż,
Żeby też często się podmywać przy korzystaniu z toalety
Jeśli chodzi o baseny, Morze jeziora to kąpiel w tamponie - jest w wodzie wiele różnych bakterii a jak mam do tego skłonność to tampon trochę ochroni

DziewcZyny jak się w tym cyklu nie udało to zawieszamy staranka :(
Byłam dziś na gastroskopii i jak na moj wiek nie za ciekawy żołądek... helicobacter pylori, refluks (chociaż nie mam objawów) i na trzonie i dnie żołądka brukowa(?) śluzówka. Jestem załamana :( jak się nie udało to od 1sc biorę antybiotyki :(

Trzymam za Was wszystkie kciuki i napewno tutaj z Wami będę ❤️
Nic się nie martw :) jak weźmiesz blokery i antybiotyki będzie oki ja w wieku 24 lat zdiagnozowalm 4 wrzody 3 na żołądku i jeden na dwunastnicy . Kuracja pomoże :)

Dziewczyny czym się różnią zioła Ojca Sroki od ziół Ojca Klimuszki? Które zamówić? Piłyście, któreś z nich? 🤔

reklama
Hej, możecie mi powiedzieć coś więcej o duphastonie? Czy on zmienia coś w długości cyklu? Czy normalnie mogę się testować w dniu spodziewanej 🙈 ?
W sumie lekarka mi powiedziała tylko, że ma on pomoc w fazie po owulacji.

Do góry